Vaken och pigg

Typiskt va? Hela veckan har jag känt mig som en Zombie då jag har vaknat och längtat efter helgen då jag får sova ut. Förstås vaknar jag idag av mig själv kl 7.30 pigg som en lärka. Får väl se de positiva i det att jag tydligen inte behövde mera sömn även om jag kände mig trött och utslagen i går kväll.

I går efter jobbet stressade jag iväg till gymmet på ett informationstillfälle om pulsledda spinningtimmar. Infotillfället visade sig vara ett tufft spinningpass som jag inte hade förberett mig på. Pressade mig igenom timmen och efter det följde själva infotillfället. Som tur bjöd de på Gainomax efteråt så jag fick lite energi :) Efter detta satte jag mig i spinningsalen för att testa lite av låtarna som jag har planerat dra på min testtimme. Insåg att jag behöver mera träning så min plan är att träna lite innan Zumban idag också.

Bilköpet har inte blivit av än. Jag skall och se på Golfen först nästa veckas torsdag. Är otålig, nu då jag väl har bestämt mig för att köpa bil skulle jag vilja ha den på direkten :) Pappa ringde just och berättade att han och mamma är ute och letar bil åt mig i dag, vilken service...

Nu e de frukostdags sen blir det o städa och efter det skall jag och Hanna få hjälp av en handyman som skall komma och koppla i min Playstation åt oss så att vi kan sjunga singstar i kväll.

I've got a feeling that today's gonna ge a good day :)


Trött och utslagen

Hemma efter en lång, effektiv och tung dag. För trött för att blogga, så vi hörs i morgon vänner. Nu kallar soffan, Let's Dance, skaldjurssallad och vitlöks-/parmesanbröd...:)


Två viktiga beslut på en dag

Känns som att jag har varit produktiv i dag för att jag har fattat två mycket viktiga beslut :) Jag har bestämt mig för att inte ta svinissprutan och att jag ska köpa en bil. Svinissprutan var ett lätt beslut då jag insåg att jag inte ens har möjlighet att ta den. Kommer nämligen att sitta fast i möte hela eftermiddagen i morgon då jag skulle få ta den. Få se då om jag klarar mig undan svinissjukan eller om jag insjuknar i vinter...

Mitt andra beslut angående bilen slog mig som en blixt från klar himmel i dag under lunchen. Eftersom jag inte egentligen vet ett skvatt om bilar kontaktade jag pappa för att se om han kan hjälpa mig finna den rätta i bildjungeln. Det enda som är viktigt för mig är att den är fin...så det säger väl ganska mycket om min kunskap...

Väntade mig att pappa skulle ifrågasätta mitt beslut och undra om jag verkligen tänkt igenom det här. Men chosan så fel jag hade...han är allt för rolig, svaret jag fick var: bra att du har insett att du behöver en bil :) haha kanske dags för mig att inse att mina föräldrar litar på min förmåga att fatta egna beslut och att jag faktiskt är rätt vuxen.

Redan i morgon skall jag och se på två stycken, en Audi A3 och en Volkswagen Golf. Känns så befriande och underbart att veta att jag snart är lycklig ägare av en bil. Tänk, nu kan jag hälsa på mina syskon och Tove oftare än typ en gång i kvartalet, jag kan åka och handla mat till betydligt roligare matbutiker än Citymarket i centrum, besöka villan (sommarstugan) då jag känner för och göra bort mig på golfbanan så ofta jag vill utan att vara beroende av skjuts av andra. Jag blir helt enkelt fri... så vackert det låter...

Kvällens träning var energisk, BodyStep i 60 minuter följt av träning på crosstrainern i 60 minuter. Skön dag med skön träning och viktiga beslut :)

Tung cykelfärd i snöstorm

I dag är det snöstorm i Vasa. Kämpade kan jag säga så jag cyklade hem från gymmet över Brändöbro. Ibland skulle det verkligen vara underbart att ha bil o slippa trampa överallt. Fråga är om jag skulle bli lat då och köra bil överallt...?

I kväll var jag på combat och stretch i hot studion. Skön träningskväll som nu avrundas med slapp i soffan. Snart är den här veckan slut och helgen här. Lördagen kommer att bli toppen kul. Skall testa mitt spinningprogram och öva i spinningsalen, gå på Zumba med Hanna och sen blir det en helkväll med Hanna som innefattar bastubad, mat, singstar och dans. Kan knappt vänta...

Söndagen ser inte heller dum ut. Skall och hälsa på en vän som nyligen har blivit mamma och så kommer kära Ulli på snabbvisit till Vasa, så de blir en middagsträffis.

De va helgen det, först skall jag jobba två dagar :)

Kul med inspirerande instruktörer

Jag har skrivit det tidigare, men kan skriva det på nytt, Jenni Vähämaa drar otroligt bra och utmanande spinningpass. En inspirationskälla för mig då jag bygger upp mitt eget program. Hennes pass höjde pulsen rejält i kväll, så skönt att pressa kroppen till max ibland. Efter spinningen mötte jag upp Lena på löpbanden och sprang i 30 minuter på relativt hög puls.

Skön träningskväll med andra ord som nu följs av slapp i soffan :)

Svinisspruta

Jag är i valet och kvalet med om jag skall ta svininfluensa vaccinet eller inte. Nu på fredagen är det dags för Vasabor i min ålderskategori att vaccinera sig. Jag har förstått att man kan få feber efteråt och jag skulle ju inte vilja må skit hela helgen...har ju en massa med planer :)

Har ni tagit sprutan? Tänker ni ta den? Egentligen borde man väl ta den då finska staten en gång har köpt in vaccin och så generöst bjussar på det åt befolkningen. Hmmm....har ju några dagar på mig att fundera ännu...


Shame om you John Blund!

John Blund borde lära sig att det är oartigt att stanna för länge som gäst! Om han skulle uppföra sig bättre skulle jag slippa halsova över min joghurttallrik....


Klurigt värre

Sitter och filar på lite låtar och planerar mitt spinningpass. Har fått veta att jag får dra ett testpass för några instruktörer på gymmet som sedan avgör ifall de tycker jag är tillräckligt bra för att börja dra timmar. Känns svårare än jag trodde att få ihop ett program som är varierande, intressant och utmanande till passande musik. Skall öva så jag kan låtarna och programmet utantill innan det är dags för det stora testet :)

Blev ingen träning i kväll eftersom jag var till fysion i dag. Han öppnade uppnågra låsningar som jag hade i övre ryggen så nu känns det riktigt bra. I stället för träning fixade jag ihop lite lunchlådor åt mig som jag frös in. Praktiskt att ta till de dagar som jag äter lunch på kontoret.

Raviolin gjorde mig till Karl Alfred

Måste säga att min ravioli blev lyckad. Fick en 8:a i betyg av Lena så det är väl godkänt :) Därför kan jag varmt rekommendera er att prova på receptet som jag länkade till tidigare i dag. Visst är det lite tidsdrygt att laga pastan själv, men smaken är verkligen värd arbetet.Efter maten cyklade vi till gymmet, värmde upp på crosstrainer i 30 minuter och sen blev det ett pass BodyPump.  Raviolin gav mig verkligen extra styrka, kände mig som Karl Alfred i dag :) Det var första gången jag var på pump sedan min ryggskada. Det kändes bra under passet, så jag var överlycklig. Måste tyvärr erkänna att jag nu efteråt har lite ont. Hopppas det förblir så och inte blir värre. I morgon är det dags för besök hos fysion , hoppas ryggen har återhämtat sig enligt plan. Känns i alla fall lyxigt att få massage igen.


Ravioli söndag

God förmiddag på er. I dag skall jag försöka mig på att göra egen ravioli. Tittade på "halv åtta hos mig" i veckan och belv intresserad av att prova på ett av recepten. Detta recept är egentligen väldigt långt ifrån GI-mat eftersom pastan görs på durumvete, men tänkte att det får bli ett undantag i dag. Jag har bjudit in Lena på mat innan vi åker och tränar tillsammans så jag hoppas verkligen att jag lyckas :)

Vaknade annars i natt kl 4 av att ett par som bor ovanför mig grälade något fruktansvärt. Det är inte första gången det händer. Tjejen skriker i panik och gråter, det kastas möbler, killen ropar, bullrar och det är allt annat än trevligt. Har tidigare funderat på vad jag skall göra åt saken, hittills har jag inte gjort något alls. I natt funderade jag på att ringa polisen eller gå upp själv, men konstaterade att killen säkert skulle klappa till mig med om jag gjorde det... Bästa lösningen skulle säkert vara att ringa polisen, men jag vet inte ens exakt vilken lägenhet det är...Otrevligt är det i alla fall att människor skall behöva hade det så där, det skär i mitt hjärta.

Nu måste jag nog ta itu med raviolin om jag skall hinna bli färdig tills Lena kommer. Tänk annars att jag inte har ett dugg ont i baken efter att ha cyklat i 6 timmar i går. Antingen är jag så van att sitta på spinningcykeln att jag därför klarat mig, eller så har jag så mjuk bak haha...tycks i alla fall inte behöva en extra gelsits som kursdragaren rekommenderade...haha...

Lärorik och kul dag

Hemma på en snabbvisit för att mätta magen lite innan jag cyklar vidare till mamma och pappa och firar pappa som fyller år i dag. Grattis pappsen!

Dagen har varit otroligt kul. Vi var 21 ivriga personer på kursen. Dagen gick fort och jag lärde mig rätt mycket nytt. Även om jag har deltagit i spinningklasser i över 10 år fanns/finns det mycket att lära sig än. Aldrig blir man fullärd... Summasumarum var dagen väldigt lyckad :) Här ser ni resultatet:


Nu e de bara den lilla detaljen, dvs. jobbet som instruktör som fattas :)

Dags att cykla vidare till nästa anhalt. Ha en skön lördag kväll!

Laddad och redo

Vaken och redo för dagens utmaning :) Jag har laddat med dunderdrukost: gröt, rågbröd, juice och kaffe. Nu gäller det bara att få in detta......i min ryggsäck :) Tror ni det är möjligt? Knappast! Får säkert ta två väskor. Blev mer saker än jag hade väntat mig med ombytesplagg, mellanmål, duschtillbehör osv.

Hoppas ni får en lika inspirerande och intressant dag som mig!

PizzakvällI kväll njöt jag av en GI-pizza med chorizzokorv, oliver, fetaost, tomater och chili. Den ser kanske lite bränd ut på bilden, men kan tala om att det var supergott. GI-pizzabotten tillreds på samma sätt som vanlig pizzabotten, skillnaden är att man ersätter vetemjöl med dinkelmjöl. Blir lite matigare och godare enligt mig :)

Nu kollar jag på Let's Dance och väntar på morgondagens spinningskolning. Ha en skön fredag allesammans!

Nya löpartights

Det blev ett par nya löpartights från H&M i dag, inget annat, men bra så. Kan passa på att ge H&M en eloge för deras sortiment av träningskläder. Tycker att de både kvalitets- och prismässigt har ett bra utbud, speciellt löpartightsen slår ut många "märkestights" enligt mig.

Feelisen var på topp under attacken, energin var det tyvärr lite sämre med... Som tur hade jag Hanna med mig som boostade mig lite extra. Båda kunde vi konstatera att det var extra svettigt och tungt i dag. Vissa träningsdagar känns tyngre än andra och i dag var det en lite tyngre dag. Ser fram emot lugnare löpning i morgon med ny musik på ipoden :)


Nya träningskläder

Skall ta en sväng via sportbutikerna och se om jag hittar något nytt att ha på mig på kvällens BodyAttack pass. Alltid roligare och träna med nya kläder :) Få se vad jag kommer hem med...

Bad hair day...every day...Får spunk på mitt hår. Håller på och sparar långt hår igen och nu är det varken långt eller kort. För tillfället har jag ingen frisyr, varken page, bob eller långt hår, de bara hänger. Frustrerande att få något gjort åt det på morgonen. Lösningen på problemet blir att jag oftast har hästsvans, eller så hänger det platt och fult... Nåja, skam den som ger sig, det blir ju längre....efter nån månad...eller nåt år....

Brrr så kallt de är

Kölden har återvänt. Tror inte jag har varit med om en liknande vinter med köld som hittills i vinter. Jag är annars väldigt frusen av mig så nu tycker jag att jag får gå runt och frysa hela tiden. Längtar allt mer till semestern och varma södernvindar :) Alperna och Tärnaby känns rätt långt ifrån mina drömmar just nu...I kväll skall jag i alla fall värma kroppen med lite BodyCombat och stretch.

I dag på lunchen var jag och köpte bebiskläder. En mycket god vän till mig har fått en liten tjej. Det fanns så mycket sött att välja mellan att jag hade svårt för att bestämma mig, men det blev en supersöt klänning och en body. Ni som har barn, kan ni svara på en sak: Hur kan ni låta bli att shoppa galet mycket bebis-/barnkläder, finns ju så mycket sött! Skickade iväg paketet på posten mot Sverige i dag, så hoppas det kommer fram och inte försvinner på vägen.

Jahapp dags o cykla till gymmet då...

Vilken befrielse!

I dag var jag till Eurofysio och fick hjälp med ryggen. Själva behandlingen var allt annat än skön, men efteråt kände jag mig 10 kg lättare. Utöver mitt tidigare problem fick jag även veta att jag hade en massa med låsningar i ryggraden som han öppnade upp. Eftersom jag inte tidigare har besökt en professionell massör var detta en helt ny upplevelse för mig. Nu förstår jag att det verkligen är viktigt att åtgärda ryggproblem, varför gå och lida då en massör kan hjälpa en!?

Vet ni annars vad jag skall göra på lördag? Jag skall befinna mig på en cykel i 6 timmar och utbilda mig till spinninginstruktör. Detta är något som jag har varit intresserad av i många år, men har inte ansett mig ha mod eller tid till att verkligen ta tag i saken. Spinning är ju min favoritsport och jag kan inte tänka mig något roligare än att få instruera andra och dela med mig av min spinningglädje. Jag känner mig ivrig och förväntansfull inför kursen och utmaningen :)Sojamjölk vs komjölkJag fick en fråga för inte så länge sedan som jag tänkte jag kunde ta upp här. Min mor undrade varför det är så mycket socker i sojamjölken. Efter att ha studerat innehållsförteckningen på både fettfri komjölk och Alpro Soya light kan jag meddela att det finns betydligt mer socker i komjölken, närmare sagt 4,9 g/100g mjölk medan det i sojamjölken finns endast 2,1 g/100g mjölk.

Givetvis skiljer detta sig mellan produkter och tillverkare, så det kan löna sig att kolla innehållsförteckningen.

Magkramp :(

På kvällens träningsschema stod SpinnPump. Tyvärr kunde jag inte slutföra passet, fick grym magkramp under spinningen. Sån kramp att jag knappt fick luft och trodde jag skulle spy på cykeln. Därför fick jag avbryta efter spinningen, kunde inte stå rak vilket förstås betyder att det skulle ha varit en omöjlighet för mig att jobba med en skivstång under pumpen.

Nu ligger jag raklång på soffan, mår illa och tycker synd om mig själv. Hoppas verkligen inte att jag har fått vinterkräksjukan. Kanske lite gefilus fil och te hjälper?

Backintervaller på löpband

Det var Lena som introducerade mig för backintervaller på löpband, tack Lena! Valde att köra intervallträning i kväll i stället för Combat. Att springa på löpband kan ju lätt bli långtråkigt, därför kan jag verkligen rekommendera intervallträning. Tiden flyger iväg förutsatt att man har bra musik i örona :) Mår otroligt bra så här efteråt och kommer att somna med ett leende på läpparna i kväll, redo för en ny arbetsvecka.

Köpte solgula tulpaner i går och vips anlände vårkänslan till mitt hem...


Lördag med piff och puff

Gårdagen var rolig och Zumban var en hit kan jag säga. Sååå roligt att jag önskade att timmen aldrig skulle ha tagit slut. Ett pass som jag definitivt kommer att fortsätta gå på. Måste säga att jag är mycket nöjd med gymmet då de har plockat in så många danspass i det nya träningschemat. Kul med nya träningsformer som dessutom är roliga.

Efter träningen tillredde jag och Lena fajitas och fixade till oss. Vi såg faktiskt ut som piff och puff, kolla själva :)Tanken var att vi skulle sjunga singstar, men så otekniska som vi är så fick vi inte inkopplat playstation till tv:n...jepp, no comments tack....:) Skypade i stället med Ulli i en timme, vilket blev en timme fylld av skratt. Sen tog vi en sväng till O'Malleys och Sky.

Måste dock säga att roligast var det så länge som vi var hemma hos mig. Känns lite som att vi inte har någon plats i Vasas nattliv. Åldersmässigt kunde vi konstatera att det finns krogar för 18-22 åringar och för 35+, men inget ställe för oss. Kan det kanske bero på att de flesta i vår ålder är hemma och myser på helgerna...

Nu sitter jag och kollar på Alpina världscupen från Wengen och skall snart ge mig ut på en promenad. I kväll blir det träning, kanske combat, har inte riktigt bestämt mig ännu.

Tips mot sockersug

God morgon på er! Är det inte typiskt att en morgon som denna då jag skulle få sova så vaknade jag givetvis 7.30... I veckan har jag varit superseg då väckarklockan har ringt och i dag vaknade jag yrvaken av mig själv. Försökte ligga kvar i sängen för att kanske somna om, men det blev inte till något. Får ta itu med städning och besöka matbutiken nu i stället efter frukosten.

Skrev ju annars ett inlägg här att jag har haft ett grymt sockersug. Har förstått att jag inte är den enda som försöker undvika onyttigheter så här i början på det nya året. Tänkte därför bjuda på lite av mina tips till hur ni håller er till en hälsosam livsstil och inte trillar dit för sockersuget.

 • Ät ordentlig frukost, lunch och middag
 • Undvik att bli "för hungrig" genom att äta mellanmål. Bra mellanmål är t.ex. frukt (spec. avokado ger en längre mättnadskänsla), rågsmörgås, smoothie, en näve nötter och lite russin.
 • Ha alltid en frukt i väskan
 • Skriv upp vad du äter (låter kanske hysteriskt, men det är inte så kul att skriva upp att man har smällt i sig chips, godis, bulla och glass)
 • Använd kryddor som kanel i maten som dämpar sockersug (brukar bl.a. vara gott att blanda i frukostgröten)
 • Ändra inställning. Säg inte åt dig själv att du är förbjuden att äta vissa saker utan se det i stället som ett val du gjort. Människan har en tendens att lockas till förbjudna saker...
 • Se till att få tillräckligt med sömn, trötthet leder ofta till ett sockersug.
 • Borsta tänderna, kan hjälpa mot akut sockersug.
Att hålla sig till en hälsosam livsstil är inte alltid lätt. Trillar ni dit för sockersuget, se det inte som ett misslyckande utan ta nya tag. Har du levt hälsosamt i en vecka och suget efter en bulle blir allt för stort, tillåt dig själv äta bullen och njut av den. Du har inte "förlorat" din hälsosamma vecka för att du äter något sött en lördag! Hellre så än att du pressar dig själv till max och tappar greppet totalt och utsätter dig själv för ett stort frosskalas i alla godheter.

Sätt inte tidsmål. För vissa kan det hjälpa att ha tidsmål, dvs att bestämma sig för att undvika sötsaker under en viss tidsperiod. Jag själv föredrar att inte sätt upp mål och gränser som jag blir frestad att bryta. Som sagt, för mig är det ett medvetet val, inte ett måste! Utan tidsmål märker man plötsligt att nu har det gått en vecka, en månad, flera månader osv. och kan glädjas åt det.

Du behöver en gnutta självdisciplin, i synnerhet i början...efter ett tag kommer du att märka att du inte ens är sugen på sötsaker. Lycka till!

Grymt skön fredagsträning

Hemma nöjd och belåten efter skön träning. Sprang 60 minter på löpband och spenderade även 30 mintuer på crosstrainern. Stretchade rätt länge efteråt och njöt av fredags feelisen. Det märks att januarikaoset är i full gång på gymmet. Tror inte jag har sett så mycket människor på gymmet en fredag kväll tidigare som det var i kväll. Jag fick till och med köa till löpbandet...

Nu skall jag njuta av getost- och tomatsmörgåsar, vindruvor och te då jag kollar på Let's Dance. I morgon har jag en kul dag framför mig. Skall testa på Zumba med Lena och Hanna. Efter Zumban blir de bastu och matlagning hemma hos mig, singstar och ut och dansa. Skoj eller hur :) Vad skall ni göra i helgen?

Här kommer ett litet klipp så ni får se vad Zumba är. Visst ser det roligt ut, få se om jag får fart på mina stela höfter och känner mig som en latino :)


Freeeedag!!!

Hääärligt med fredag! Vaknade pigg första morgonen den här veckan, undrar om det är för att de e fredag? :) Känns som att jag har väntat på fredagen mer än vanligt den här veckan eftersom vi har haft rätt stressigt på jobbet.

Ser fram emot helgen som jag har fyllt med skojigt program. Börjar med lite löpning i kväll, mys i soffan och ett nytt avsnitt av Let's Dance.

Jobba lugnt!

Sockersug!Efter julen bestämde jag mig för att det får vara slut på godis, glass, bulla och småkakor för en tid. Bara för att jag vet att jag inte får äta dessa saker har jag konstant ett enormt sockersug. Drömde till och med i går natt att det regnade smågodis...men jag tänker inte ge upp, i alla fall inte ännu...får tugga på mitt äppel och hoppas på att suget försvinner...

Semesterdilemma...

Jag skall ha semester v.12 och jag och mitt resesällskap har svårt för att bestämma oss för vart vi vill resa. Vi har tre alternativ:

Tärnaby


Thailand


eller Bad Gastein


Vad skulle ni välja?

Energin har återvänt

Arbetsdagen gick jätte fort i dag. Är nu hemma på en snabb smoothie och så bär det av till gymmet på Bodycombat och stretch. Ska bli kul att slåss lite :) Tidigare i veckan kände jag mig trött och orkeslös, men nu känns det som att energin har återvänt. Hoppas det håller i sig.

Jag har fortfarande problem med sjuk rygg. Fick remiss till massör i dag så nästa vecka skall jag prova på det och se ifall det hjälper. Tänk att vara så här ung och redan ha ryggproblem, känner mig som värsta åldringen...
Nike Convention here I come :)

Yes! Nu har jag anmält mig till årets Nike Convention. Det blev inte Stockholm utan Helsingfors. Evenemanget går av stapeln den 12.2. Kommer att flyga till Helsingfors med Lena och spendera hela helgen i huvudstaden.

Nu har jag något roligt att se fram emot :) Precis vad jag efterfrågade i går! Dags att sluta tjura och invänta en spännande helg med mycket svett och träningsglädje!

Time for some Bodyjam

I kväll blir de o jamma loss på Bodyjam. Tänkte först ha träningspaus i kväll, men lite dans piggar säkert upp mig:)

Vet inte vad det är med mig, men de senaste veckorna har jag känt ett stort behov av en förändring i mitt liv. Nu känns det som att alla dagar ser likadana ut, längtar efter något nytt...vad det konkret är vet jag inte. Kanske borde jag flytta ut i Afrikas jungel i ett år för att förstå hur bra jag har det?

Min kära mor hade ett bra svar åt mig: Jenny, det är så här som vardagen är. Det kan inte alltid hända en massa. Det finns inget liv som ständigt omges av utmaningar och spänning.

Får väl försöka ta åt mig mammas ord...men fasen något roligt/spännande/överraskande i vardagen skulle inte vara helt fel...

Rödbetssoppa med chevrefraiche4 portioner
5 st
rödbetor
1 gul lök
1 morot
1 grönsaksbuljongtärning
2 st lagerblad
salt och peppar

50 g chevreost
100 g crème fraiche
salt och peppar

Tillredning

Riv grovt 4 st rödbetor, löken och moroten. Koka upp i 5 dl vatten med buljong och lagerblad. Låt småkoka i ca 20 minuter. Krydda och finriv den sista rödbetan. Tillsätt den finrivna rödbetan, så får soppan vacker färg.

Mixa chevreost och crème fraiche. Krydda och klicka ut på soppan.

Servera soppan med en bit gott bröd.

Vacker vinterdag

Solen gnistrar i snön och det ser ut att bli en till vacker vinterdag. Nu har jag avnjutit frukost med hembakat bröd och måste säga att det var gott. Mätt i magen känner jag mig redo för att möta söndagen. Jag har egentligen inte så mycket planer, skall cykla med lite bröd till mamma och pappa och så blir det ett pass BodyAttack med Lena på eftermiddagen. Skall väl koka ihop lite rödbetssoppa till middag och så skulle det inte sitta helt fel med en promenad i det vackra vintervädret.

Jag har nästan läst ut boken "Den hemlige kocken" nu. Måste säga att det är omöjligt att ta till sig allt som Mats-Eric skriver. För att göra det får man nog sluta handla mat i butik och börja producera allt själv, vilket inte är möjligt. Visst jag är intresserad av kost, men någon måtta får det vara! Som helhet har jag tyckt att det har varit intressant att läsa boken och vissa saker har förvånat mer än andra. Här följer ett litet inlägg om crabsticks som i alla fall förvånade mig:

"Detta smakförstärkta fiskkött som söker imitera skaldjur förekommer tyvärr ymnigt i såväl standardsushi som oinspirerade lunchsallader. Att ordet krabba ingår i namnet är förstås konstigt eftersom produkten inte innehåller ett uns krabbkött"Så nu vet ni det. Det som jag har trott att har varit en inlagd delikatess är inget annat än ihoppressat fiskkött!

Tadaaa, här var det bröd :)Här ser ni resultatet :) Tyvärr kan jag inte säga något om smaken ännu eftersom de skall vila under bakduk över natten. Blir lyxfrukost i morgon med nybakat bröd.

Känns som att jag har haft en riktigt bra dag. Hann med allt jag hade planerat + att jag lyckades klämma in ett träningspass på gymmet under kvällen. Får tacka Lena denna gång som lockade med mig.

Nu blir det lördagsmys med en tjejfilm "personal effects". Njut av kvällen, de ska jag :)

Aktivitetspoäng, tack!

Vilken start på lördagen :) Vaknade kl 8 för att börja baka bröd. Känner mig som värsta husmodern...Nu har jag blandat ingredienserna som skall jäsa ytterligare 4 timmar, bakas ut till bröd, jäsa 1-2 timmar och gräddas i ugn i 1 timme. Fick en digital hushållsvåg av tomten som kom väl till pass i dag. Konstaterade att det inte hade varit helt fel av tomten att komma med en hushållsassistent nästa jul. Att knåda degen är rätt svettigt arbete :)

Det är tidsdrygt arbete det här med att baka surdegsbröd, så jag hoppas verkligen att det är värt mödan. Resterande surdegsgrund frös jag in eftersom jag inte tror att jag kommer att bli lika aktiv surdegsbrödsbakare som författaren Martin som bakar två bröd i veckan.

I väntan på att degen jäser skall jag städa, tvätta och besöka matbutiken innan det är dags för promenad och lunch med Lena. På eftermiddagen skall jag på barnkalas, min storebrors yngsta solstråle fyller 3 år. Få se hur jag lyckas med att passa tiderna för jäsning och bak då jag har så mycket annat program...

Ha en skön lördag vänner!


Degen innan den har jäst

Friday lovely friday

Så var det fredag kväll :) Efter jobbet bar det av till gymmet där jag sprang i 40 minuter och var på crosstrainern i 20 minuter. Min ursprungliga tanke var att jag skulle springa 60 minuter. Men kära vänner och det här säger jag till alla som springer varje dag: hur orkar ni?! Jag är alldeles för ombytlig av mig så jag höll på riktigt på att dö av tristess på löpbandet i dag. Kunde konstatera att det är väldigt viktigt för mig att min träning är varierande, att jag får utöva olika "grenar" varje dag.

Nu är min surdegsgrund färdig, så jag har börjat på steg ett av att baka mitt eget bröd. Degen skall jäsa över natten och så fortsätter jag i morgon på morgonen. Lovar bilder på resulatet av mitt bak i morgon (förutsatt att det blir bröd av det hela och inte en stor flopp).

Ryggen mår allt bättre, även om jag har känningar ännu, speciellt då jag sitter. Få se hur det blir då min medicinkur tar slut. Hoppas på att jag skall må bra även utan smärtstillande....

I kväll är det Let's Dance premiär. Ska ni kolla på det? Jag skall definitivt se :)


Ge ansiktet näring

Ni kommer väl ihåg att lägga en ansiktsmask nu som då? Speciellt under vintern utsätts hyn för extra påfrestningar och behöver näring. Så har ni inte något annat för er under helgen kan ni alltid unna er själva en avslappnande stund med en härlig mask.

Själv lade jag en hallonmask efter kvällens springpass som för övrigt gick bra. Underbart att få träna igen! Då masken verkar ser man ut som ett spöke, men efteråt vågar jag lova att ni har silkeslen hy :)Hahaaa jag får springa :)

Fick vid fysion tillåtelse att springa och utföra övrig lätt motion som inte anstränger ryggen. Får inte gå på combat, BodyPump och spinning, men det gör inget. Jag är överlycklig över allt annat som jag får göra!

Slurpar i mig en smoothie nu och efter det skall jag  promenera till gymmet i 25 graders kyla för att springa lite :)

Dunderkur för ryggen?

I dag skall jag för första gången till en fysioterapeft som skall hjälpa mig med ryggen. Så här på morgonen känns det faktiskt helt ok, men vet att mot eftermiddagen/kvällen blir det värre. Med tanke på att jag är hög på värkmedicin tycker jag det är märkligt att jag kan ha så pass ont som jag har haft...

Få se vad domen blir om jag får lov att Bodyjamma eller evetuellt springa i kväll...håller tummarna :)


När blir det varmare?

Människan kan inte vara gjord för sån här kyla! Termometaren visar -20 grader. Cyklade till Lena och mina fingrar och kinder var stelfrusna innan jag var framme. Tillsammans tog vi en promenad, drack en värmande kopp kaffe och så cyklade jag hem. Tror inte jag skall ge mig ut mer i dag, känns som att jag har fått min dagsdos av kyla :) Till och med cykeln strejkar, växlarna bråkar och bromsarna stelnar.

Nedfrusen som jag är sitter jag nu och myser med en kopp detox te. Kan man bli beroende av te? Känns som att jag håller på att bli beroende, den söta eftersmaken på detox te:t är bara för god :) Kanske dags att börja tillreda dagens middag, morotssopa. Surdeskulturen  ser annars ut att utvecklas som den ska (även om den luktar vidrigt) så snart blir det även till drödbak :)

Skönt med en ledig dag mitt i veckan. Känns som att jag har blivit bortskämd med ledighet nu. Därför ser det rätt dystert ut i kalendern då det är 11 veckor till vintersemestern...

Läkarbesök

Hos läkaren fick jag i dag veta att jag har en inflammation i ryggen. Fick en medicinkur och råd om att vila från träning som spinning, BodyPump och annat som kan anstränga ryggen i några dagar :( Till min glädje får jag springa efter en par dagar, så det blir inte så lång vila. Skall till en fysioterapeft redan på torsdag. Skönt att ha fått hjälp och svar på vad som är fel... 


Att baka surdegsbrödBeställde den här boken av min systerson då han sålde jultidningar. I går började jag på med att starta upp en deg. Det tar 5 dagar innan jag har en såkallad surdegskultur att baka bröd med.

Varför är det då hälsosammare att baka med surdegskultur i stället för med jäst? Det finns många anledningar, några av dessa är att surdeg:
 • gör så att vår kropp lättare tar upp mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn
 • ökar hållbarheten
 • ger en finare brödyta och mer volym
 • kan ge en bättre blodsockerprofil och längre mättnad
Nu återstår det bara att se ifall jag lyckas med min surdegskultur... :)

Natt med lite sömn

Har inte haft ont i ryggen på två dagar, men i natt har jag minsann lidit. Var det kanske ett dumt beslut att gå på Pump i går kväll? Har legat sömnlös, vridit och vänt mig i sängen, stretchat, vandrat och smort mobilat i natt. Till sist blev pinan för olidlig då jag kl 03.00 insåg att jag inte får tag i sömnen tog jag en värktablett som gjorde susen.

Nu vaknade jag skittrött, få se hur min arbetsdag går...

Söndergråten, men redo för träning

Nu har jag läst ut boken och fällt många tårar. Aldrig har jag blivit så berörd av en bok. Vill ni läsa en veklighetsbaserad berättelse som verkligen griper tag i er kan jag varmt rekommendera den. Nu har jag tjatat om den här boken varje dag så det står er säkert upp över öronen, men nu lovar jag att det är slut tjatat.

Hade en toppen kul eftermiddag och kväll med Hanna i går. Filmen "It's complicated" visade sig vara en perfekt film för mig och Hanna, ha ha...nej men vi skrattade gott :)

I kväll blir det ett pass BodyJam som intoduceras på gymmet i kväll. Blir kul att prova på något nytt. Efter BodyJam tänkte jag även gå på ett pass BodyPump. En kul kväll med mycket träning med andra ord. Blir kul eftersom jag får sällskap av Hanna och Lena.


Broccoligratäng med fetaost & räkor


Receptet är ur boken Klaras goda GI-dagar av Klara & Hans Desser

4 portioner

4 ägg
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
400 g kokt broccoli
1 dl finhackad dill
salt och peppar
400 g skalade räkor

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa den kokta broccolin. Blanda ägg, ost, crème fraiche och broccoli. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.

Häll smeten i en smord ugnsfast form och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Servera med räkor och sallad.


En sorts kärlekVaknar upp och vill fortsätta läsa. Aldrig tidigare har jag fängslats så av en berättelse som gör mig arg, ledsen och förundrad...

11 timmars sömn!

Kan knappt förstå det, men jag har faktiskt sovit 11 timmar i natt. Det värsta är att jag inte ens nu kan säga att jag känner mig pigg. Antagligen har jag fått för mycket sömn..

I dag skall jag städa lite och så blir det en hel eftermiddag/kväll med Hanna :) Vi skall börja med ett pass BodyStep, sen blir det bastu, bio och middag. Låter det inte underbart? En riktig lyxdag tycker jag att det känns som.

Hoppas ni har en lika fin lördag framför er!

Nötfärsbiffar med sötpotatissallad


4 portioner

1
ägg
1/2 dl matlagningsgrädde 7%
2 msk havrekli
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g nötfärs
salt och peppar

1 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
2 st tomater
400-500 g sötpotatis
svarta oliver

Tillredning
Knäck ägget i en bunke. Blanda ner grädde, havrekli, finhackad lök, pressad vitlök och färsen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i lite smör.

Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka dem i vatten under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i bitar och fräs upp dem i lite olivolja tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Häll tomaterna över den kokta sötpotatisen, lägg i oliverna och rör om.

Nytt år, nya möjligheter

Gott nytt år på er! Nu har vi ett helt år med nya möjligheter framför oss. Hoppas ni hade en lyckad nyårsafton, det hade jag. Var hemma hos min vän Sanna och firade in det nya året. På menyn stod sushi och skumppa. Blev en helkväll som slutade på Sky. I dag har jag varit rätt slö, mest kollat på tv, läst och kokat mat.

Detoxkuren fick ett avbrott i och med nyårsafton och i dag blev det inte heller soppa till middag, utan nötfärsbiffar med sötpotatissallad. Blev riktigt gott så receptet kommer upp om en stund. Tror att det räcker för min del med 5 dagar på soppa. Fungerar inte riktigt att träna aktivt och detoxa sig samtidigt och jag prioriterar faktiskt träning framom "kroppsrening".

Känns skönt att ha ytterligare två dagar ledigt. Började på boken "En sorts kärlek" av Ray Kluun. Mycket gripande, men sorglig bok som jag har svårt att slita mig från nu då jag väl har börjat på den. Därför ska jag fortsätta läsa, men först ska ni få se lite bilder från nyårsaftonen.


God mat...


...och dryck...


...i goda vänners lag :)

RSS 2.0