Helgen kom och gick

Fort har helgen gått. Känner på mig att den här veckan kommer att susa förbi lika fort som helgen. Kalendern är full, men det är inte mig emot för det betyder att resan närmar sig fortare :)

I dag körde jag ut en sväng till Replot och hälsade på Tove, Teemu och deras hund Aada. De har det så mysigt i sitt nya hus. Det gläder mig att de har det så bra och verkligen trivs! Det var första gången jag körde en lite längre sträcka med bilen och det gick som smort trots snöovädret. Kan inte säga annat än att jag är mycket nöd med min lilla pärla.

Vasa är ju ingen storstad, men att trafikförbindelserna från Helsingfors är såpass dåliga som de verkar vara en lördag kväll chockerar mig. Jag och Lena kommer att landa kl 18 då vi kommer från Thailand. Efter kl. 19 går det varken flyg, tåg eller buss från Helsingfors upp till Vasa. Mycket märkligt, eller hur??? Det betyder givetvis att vi måste övernatta i Hesa fram till söndag. Få se om vi hittar nån snäll vän som kan tänka sig att ha oss inneboende för en natt :)


Första spinningtimmen avklarad :)

I dag höll jag min första spinningtimme. Hade bjudit in vänner som fick komma och testa på mitt program. Jätte bra början för mig, kändes tryggt att ha vänner som kunder. Jag är mycket nöjd med min första timme. Gänget svettades och tycktes trivas :) Givetvis har jag mycket att bättra på, men någon stor tabbe gjorde jag inte. Tack alla gulliga som ställde upp och kom i dag! Känns betydligt tryggare inför testet inkommande fredag nu då jag har fått testa programmet på levande publik.

Nu blir det till att hoppa i duschen och så är det dags för middag hos mig med världens bästa tjejer :) Ha en bra lördag allesammans!

Vad händer?

Vi är totalt utklassade redan under första perioden...kanske dags o byta kanal...

Thank god it's friday

Alltså denna dag har varit helt horribel. Åt lunch på 10 minuter kl 14, det säger väl ganska mycket om dagen...Jag är helt slut i huvud och kropp så de e underbart att vara hemma och ha två lediga dagar framför sig. Blir till och städa lite nu för i morgon kväll får jag tjejerna på besök.

På eftermiddagen i morgon skall jag dra en spinningtimme för mina vänner för att få känna på hur mitt program fungerar, musiken, lampor osv. Ska bli intressant och se hur det går att tala i mikrofon och cykla samtidigt, få se om jag låter som en flåsande flodhäst, hahaha :)

I kväll kommer det en intressant hockeymatch mellan Finland och USA. Vem vinner? Jag tror hårt på Finland. Ska ni kolla på matchen? De ska jag!

Vacation here I come!

I dag har det verkligen varit en bra och händelserik dag. På lunchen var jag till Instrumentarium och beställde mina nya glasögon. Det blev de svarta. Jag har aldrig haft svarta glasögon så jag tyckte det var dags för det nu. Fick också veta att jag skall hålla min provspinningtimme nästa fredag. Kul att äntligen ha ett datum och ett mål att arbeta mot. Kommer att bli många timmar på cykelsadeln nästa vecka innan det gäller :)

Efter jobbet var jag på BodyStep och så svettades jag i 30 minuter på crosstrainern. För att avsluta på topp körde jag till Lena efter gymmet och vi bokade vår semesterresa till Thailand, Phuket.

Jag som sa att vi skulle ha is i magen och vänta på att priserna sjunker fick panik då jag surfade på sista minuten resor i går och insåg att utbudet var skralt. Måste vara det kalla vädret som har fått andra än mig att längta till värmen. För att vara säkra på att faktiskt få en resa bokade vi redan nu. Om tre veckor bär det av :) Vi ska bo på Kata beach på detta mysiga hotell:





Ser det inte ljuvligt ut? Åh längtar sååååå... Så kul att snart få packa väskan full med bikinis, sommarklänningar och flipflops :)

Onödig extra utgift

Fasen, i dag drog jag på mig en onödig extra utgift. Mina glasögon föll i två delar då jag putsade dem. Besökte Instrumentarium på lunchen för att fixa dem. Tänkte att det kan inte vara världens sak att limma ihop dem. Till min stora förvåning får jag veta att de inte går att fixa. Nej, Jenny du måste köpa nya glasögon...kul kul...precis som att jag inte har spenderat tillräckligt med pengar denna vecka redan då jag köpte bil.

Eftersom mina glasögon är livsviktiga för mig kunde jag inget annat än prova ut ett par nya. Nu har jag med mig hem två bågar som jag skall välja mellan. De fanns rätt många fina bågar, men dessa två fastnade jag för:



Ska ta med dem till gymmet och fråga råd av Lena. Prada eller Versace that's the question :) Så passligt att jag skall på combat i dag så får jag boxas bort lite ilska över mina trasiga glasögon.

Tunga ben och trött kropp

Puh...så tunga ben jag hade i kväll. Planen var att jag skulle spinna och springa i 30 minuter. Efter spinningen var jag så trött i kroppen och framför allt i benen att det fick räcka med 20 minuter på löpbandet. Undrar om det är förkylningen som fortfarande ligger kvar i kroppen, eller om jag bara annars är slut? Har ju faktiskt lite halsont ännu så de e väl nog förkylningen...

I dag har jag beställt min favorit aftersun på nätet. Den finns inte i någon butik och det är endast 4 veckor kvar till min semester nu, underbart! Min favorit aftersun doftar ljuv kokos, de som känner mig vet att jag är svag för krämer som doftar kokos :) Än har vi inte bokat någon resa, utan litar på att vi får en sista minuten 1-2 veckor innan avfärd till ett förmånligt pris. Hoppas att det blir Thailand, längtar sååå! Funderade ju lite på alperna först, men måste säga att efter denna eviga köld och enorma vinter räcker det med snö för mig. Skall bli underbart att lägga sig på en strand med en bra bok, en god fruktdrink och bara vara....ååå...hoppas veckorna går fort nu!

Pärlan kom hem

Arbetsdagen var helt sjukt stressig, så det är en trött Jenny som sitter framför datorn nu. Direkt efter jobbet åkte jag och hämtade min pärla till bilaffären. Hann med en tur till mamma och pappa och storebror. Kom till brorsan just då hans flickor skulle gå o sova. Var med och nattade dem, myste och fick två mycket kärleksfulla kramar. Hela jag fylldes av glädje och kärlek, de e bara för underbara småtjejerna.

Dags för lite avkoppling framför tv:n innan sängen kallar...

Hockeytime

Börjar dagen med att kolla på hockeymatchen Finland-Sverige. Lejonen spelar inte vidare bra. Ställningen för tillfället är 3-0. Sverige har totalt övertag så chanserna till vinst ser minimala ut :(

Jag har en fullproppad arbetsdag framför mig, men något roligt att se fram emot. Efter jobbet får jag hämta min bil. Förkylningen känns bättre, jag är pigg och glad så måndagen har alla förutsättningar till att bli en toppen dag!

Hallå från köket



Efter en mysig kaffestund på stan med Hanna och söta Alex är det dags att koka mat och baka lite bröd. Kolla in förklädet, har haft det sen jag gick i lågstadiet. Flickan har blivit större o förklädet som gick till tårna slutar just nedanför magen nuförtiden, hahaha :)

Svenskarna kan schlager

Spenderar söndagsförmiddagen med att se på reprisen från Sveriges schlageruttagning och kan inte annat än konstatera att svenskarna är kung på schlager. Nivån går ju inte ens att jämföra med finsk schlager. Darins låt "You're out of my life" är en riktig schalgerhit som kommer att spela i mitt huvud hela dagen lång...

Dålig natt

Jag har sovit dåligt, har snuva och ont i halsen och känner mig sämre än i går...bläää... Tydligen var det inte en så snabbt övegående förkylning som jag hade hoppats på. Dessutom har jag funderat en del på mitt bilköp. Har jag nu gjort ett bra eller dåligt köp? Själva affären gick rätt fort så nu i efterhand har jag lämnat att fundera på om nu detta var bra.

Till saken hör att bilen jag har köpt var rätt mycket medkörd. Borde jag ha satsat lite mer och köpt en som var mindre medkörd? Hade en Opel Astra som alternativ (årsmodell 2007, medkörd 70 000 km), men som var 3000 € dyrare. Skulle den ha varit ett brättre köp? Även om jag har undertecknat köpeavtalet har jag tid på mig att fundera till på måndag. Utvändigt och invändigt var Golfen i toppen skick, inga skråmor eller bucklor. Jag som inte förstår mig så mycket på bilar tycker ju att utseendet och färgen är det viktigaste. :) Förstod på min storebror att jag nog borde fundera lite mer över antalet kilomtrar än jag gjort...

Orkar jag söka bil mer, eller skall jag vara nöjd och glad med mitt köp?

Ny bil o snabba cash

I dag har jag köpt bil :) En Volkswagen Golf 1,6 FSI comfortline. Ser ut så här:


Riktigt nöjd är jag :) Får den på måndag, så då är det slutcyklat i -20 grader.

I kväll var jag på bio med Lena, Snabba Cash. Riktigt bra film måste jag säga. Den berörde och gav mig verkligen en tankeställare. Nu då jag skriver sitter jag fortfarande och funderar på en del scener kring maffiahandel och övre medelklassen i Sverige.

Efter bion tog jag och Lena ett glas vin vid Christal och så promenerade vi hem i kylan. Känner att det räcker gott för denna lördag har nämligen blivit mer förkyld. Det som lockar mest just nu är min varma säng, så gonatt vänner sussa gott :)

Haklapp för vuxna


Gud jag är hopplös när det kommer till att äta utan att klotta. Kvällens soffmys slutade med att jag fick byta nattlinne två gånger. Först klottade jag avokado och pesto på mig, sen mandarinsaft. Inte konstigt att min tvättmaskin går het som hos en småbarnsfamilj. Kanske dags att skaffa en haklapp...?

Sååå skön spinning

Yes jag var på spinning i kväll och det var sååå skönt. Njöt till max av den höjda pulsen och brännande känslan i låren. Efter spinningpasset körde jag även igenom mitt eget spinningprogram som verkligen börjar sitta nu. Hoppas att jag känner mig frisk ännu i morgon då jag vaknar upp. De blir träning på morgonen och sen skall jag och kolla på bilar med mamma och pappa.

Nu är det dags för Lets Dance och slapp i soffan med detox te, rågbröd med avokadoröra, getost, tomat och pesto. Muuummms! Njut av fredagen vänner, de ska jag :)


De blir jobb i dag

Jag är feberfri och känner mig pigg så det blir jobb i dag :) Ska känna efter hur jag mår under dagen, men skulle så gärna villa gå på spinning i kväll...

Kollar ni annars på OS? Måste bara skriva hur tapper jag tycker Anja Pärsson är. I förrgår föll hon i störtloppet och slog sig riktigt ordentligt. Mirakulöst nog fick hon inga större skador. I går deltog hon i superkombinationen som innehåller både störtlopp och slalom. Tjejen ger järnet och tar brons. Snacka om att vara proffessionell och  fokuserad då det gäller. Stort grattis till Anja och hela Sverige för bronset ni fick i natt.


Att hitta rätt sko

Jag köpte nya träningsskor i Helsingfors. Att hitta rätt sko är inte alltid det lättaste. Själv har jag olika skor för spinning, aerobic, löpning, golf osv. Givetvis finns det "allround" skor som skall vara lämpliga för alla dessa kategorier. Frågan är ju bara vad man vill få ut av sin träning? För mig är skorna det viktigaste och något som jag verkligen prioriterar. Tror att de flesta som tränar aktivt kan hålla med mig om detta.

Mitt senaste inköp är dess godingar, NikeShox ZipSister+II. Onödigt långt namn, jag vet...


Jag har kört med samma modell i flera år. Den sitter som smort på min fot, bra dämpning och stöd. Jag tycker att hittar man en sko som passar foten finns det ingen orsak att byta...gäller faktiskt mycket annat än bara skor här i livet också :)

I alla fall så finns det ju en jungel med skor för olika ändamål med olika egenskaper. Vill man ha hjälp i sökandet finns det rätt mycket info på internet och kunniga försäljare som gärna bidrar med sina råd. En sida som jag tycker är ett bra hjälpmedel för att hitta rätt sko är denna. Lycka till i jungeln!

Uttråkad!!!

Jag är inte gjord för att vara sjuk och ligga hemma på soffan. En dag hemma och jag är redan uttråkad!!! Jag vill jobba, träna, svettas, känna adrenalinet pumpa i ådrorna och röra på mig.

I dag har datorn och tv:n varit mina bästa vänner, orkar inte mer, vill ha lite action i mitt liv.  Vet inte hur många gånger jag har loggat in på facebook och desperat sökt nån att chatta med, kollat mailen och surfat på bloggar...

Tyvärr har jag feber ännu och är således tvungen att spendera åtminstone morgondagen ännu avlång på soffan och räkna timmarna tills jag är frisk. Om de finns nån gud så gör mig frisk nuuuuuu och låt mig återvända till mitt aktiva liv!!!

Filmrekommendation

Kollad på denna i dag och den var verkligen kul. Vill ni få er en gnutta romantik och ett gott skratt, se den!

Sjukledig

I natt fick jag feber, har inte sovit många timmar. Därför är jag sjukledig i dag. Som tur är det OS nu så jag har sysselsättning i soffan. För tillfället rullar ishockeymatchen Ryssland-Lettland i bakgrunden. Jag är egentligen inget hockeyfan, men då det kommer till VM och OS brukar det vara kul att kolla. Finland har ett rätt bra lag i år så det kan gott hända att vi tar medalj. Första matchen för de finska lejonen spelas i kväll mot Vitryssland, så det blir nog att kolla då.

Min arbetskollega blir pappa i dag. Väntar med spänning på att få höra if it's a boy or a girl och hur det har gått :) Håller tummarna för att allt går bra för dem.

Nu skall jag sörpla i mig lite finrexin och sova en stund.

Överdos av halstabeletter



Nu vet jag varför det har tagit så länge för mig att återhämta mig från Nike konventet. Jag har dragit på mig en förkylning. Vaknade i morse med världens halsont, under dagen har jag även fått rinnsnuva och känner mig allmänt slut.

Då jag har ont i halsen äter jag alltid för mycket halstabletter vilket resulterar i magont. Ni tror kanske jag skulle lära mig, men nej, samma sak upprepas varje gång. Nu ligger jag här på soffan och känner mig som en uppblåst ballong med stockad näsa :(

Min lägenhet är i behov av en omgång med dammsugaren, men det får vänta till en annan dag. Nu ska jag vila o hålla tummarna för att bli frisk fort.

Lång återhämtning

Tänk att jag känner av fredagens träning ännu... Hela kroppen har känts som ett stelt paket. Sprang i lugnt tempo på löpband i kväll för att mjuka upp kroppen och det känns faktiskt aningen bättre nu. Antar att det var alla nya rörelser som bidrog till träningsvärken. Kul med värk ibland, men hoppas på att vara i skick för lite tuffare träning i morgon...

Nu, bedtime tea och desperate housewives, lovely :)

Home sweet home

Hemma efter en helt fantastisk, men fullproppad helg. Är så trött att jag inte orkar skriva mycket. Vi har tränat, shoppat, ätit gott, umgåtts med vänner, festat och njutit. Shoppade ett par nya träningsskor, jumppakläder, en kofta, en skjorta och ett par skor och är mycket nöjd med alla inköp :)

Det var ett nöje att få delta i träningspass med världskända instruktörer som verkligen inspirerade. Jag kommer definitivt att delat i Nike convention nästa år och hoppas då på att flera av er läsare hänger med. Ett event för alla träningsglada personer som önskar få lite inspiration och lyckorus i träningsvardagen.

Här följer lite bilder från den fantastiska helgen...

Vi fick varsin Nike väska fylld med presenter då vi kom till konventet, bl.a. fanns dessa "Rock Victorious" armband i väskan.


Jag och Åsa Eriksson efter powerstrip klassen, något av det roligaste jag hittills har testat på i träningsväg :)


Nike modeshow. Det är 80-tal som gäller i klädväg den kommande våren/sommaren. Klara färger och glansiga material.


BodyPump 73 med Josef Matthews. Tuff serie som kändes extra mycket i axlar och rygg.


Jag innan vårt pass av Garuda matwork med James D´Silva. En tuff timme som visade sig vara allt annat än en avslappnande lugn meditationsstund...


Bamsebullar på Café Esplanad


Världens bästa (och största) kanelbulle


Kärt återseende av många vänner under Cocktail partyt hos Marika


Skumppapaus i shoppingen. Skål för en fantastisk helg och tack för ditt fina sällskap kära Lena. Svårt att slå en helg som denna!




Skön och annorlunda låt



Är inte denna bra? Väldigt annorlunda och magisk tycker jag :)

Nike convention here I come

Yes, sista arbetsdagen för den här veckan är avklarad :) Nu gäller det bara att packa och ladda inför Nike konventet. Har inhandlat gainomax och bananer som åker med i kappsäcken så jag har något att ladda med mellan passen i morgon. Det kommer att bli en effektiv dag med många kul pass. Ska bl.a. prova på Powerstrip, en klass som blivit väldigt populär i Sverige, men inte riktigt har landat på den finska marknaden än. It's gonna be so fun! Ska även gå på Afropowerdance, Garuda matwork och nya Bodypump 73. Kameran kommer jag givetvis att ha med så ni kan räkna med bilder då jag återvänder på söndagen.

Programmet för övrigt ser ut som så att det blir brakmiddag på fredag kväll efter konventet, shopping på lördag, cocktailparty med gamla studievänner på lördag kväll och party all night long  innan vi flyger hem på söndagen. Roligt, roligt, men innan allt skoj måste jag välja ut kläder och packa min väska. Tror att jag har skrivit det tidigare, men jag hatar verkligen att packa. Önskar jag hade en betjänt som kunde packa åt mig, hahaha...

Måste annars berätta att nya combatserien verkligen är något att bita i för arm- och ryggmusklerna. Fick testa på den i går och har verkligen känt av det i dag.

I kväll skall jag skämma bort mig själv med en spakväll. Det blir o  peela kroppen, bada + fila fötter, lacka naglar, färga ögonbryn, lägga ansiktsmask och mysa.

Ha en toppen helg och en fin vändag så hörs vi på söndag! En stor Valentine's day kram från mig till er <3

Incredible me

Är det ok att köpa parfym åt sig själv? I alla fall var det precis det jag gjorde på lunchen i dag. Egentligen skulle jag bara ha en mascara. Då jag väl var i butiken fick jag ett infall och bestämde mig för att unna mig själv en Valentine's day present. Lunchsaldo: mat, ny parfym och mascara :)

Parfymen jag köpte heter incredible me av Escada, underbar vaniljton i doften.


Som sagt var mitt egentliga ärende att köpa en ny mascara, det blev den omtalade Fiberwig mascaran som lär göra underverk med ögonfransarna. Blir kul o testa den och se ifall jag får magnifika fransar och förföriska ögon ;) Lena har skrytit på den, så jag hoppas den lever upp till förväntningarna :)


Nike konventet närmar sig

Nu e de två dagar kvar till Nike konventet. Har bestämt mig för att ha vilodag på torsdagen för att vara laddad till max och orka med alla pass på fredagen. Den kommande helgen är fullproppad med skojigt program: träning, shopping, party och återseende av kära vänner.

På söndagen är det ju Valentine's Day. Har ni nå planer? Jag kommer att spendera Alla hjärtans dag som det så vackert heter på svenska med Lena. Få se vad vi hittar på förutom att flyga hem från storstaden :) En sushilunch har vi i alla fall tänkt hinna med i Kampen. Jag tycker att det viktigaste är att man spenderar dagen med någon när och kär och ägnar alla som står en nära en extra tanke denna dag.

I detta skede vill jag även önska Liza all lycka till på söndagen eftersom hon då skall skida Botniavasan. Hoppas ni har tur med vädret och du har flyt i spåret!




Tisdag redan i morgon?

Veckans första arbetsdag flög förbi, det var full rulle från morgon till kväll. Önskar alla måndagar skulle flyga förbi på samma sätt. Blir i alla fall skönt att avrunda dagen med ett pass SpinnPump. Tror jag skall ta en powernap på 10 minuter innan de e dags att cykla iväg, rätt slut i huvudet av dagens tempo.

Är annars fortfarande billös. Killen som skickade att han låg hemma i magsjuka körde en fuling. Fattar inte varför han inte kunde vara ärlig och skriva att han hade sålt den, för det är precis vad han hade gjort... Nåja min trogna cykel får fungera som mitt enda transportmedel ett tag till :)


Sej under tomat- och getosttäcke





400 g
sej (frusen)
1 msk citronsaft
1 msk limesaft
1 tsk rivet citronskal
lite svartpeppar

Täcke

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 msk olja
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
ca 1/2 dl finhackad citronmeliss
100 g getost

Strö på

citronmeliss

Tillredning
Lägg den frusna fisken i ugnsfast form. Smaksätt med citron- och limesaft, rivet citronskal och peppar. Ställ in formen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Hacka gullöken och vitlöksklyftorna fint. Skär tomaterna i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i ett par minuter. Tillsätt tomater, kryddor och finhackad citronmeliss. Värm ordentligt.

Ta ut fisken och bred tomatblandningen över fisken. Skiva getosten och lägg bitarna på tomattäcket. Ställ in formen i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fisken är genomstekt. Strö över citronmeliss och servera med wokade grönsaker eller valfri kolhydratkälla, exempelvis fullkornsbulgur eller Quinoa.

Beautiful sunday

Började söndagen med långfrukost och en promenad i det underbara vintervädret. Hemma två timmar senare med fräknar på nästippen och ett solfyllt sinne :)






Festlig fredag

Gårdagen var toppen kul, fick håret fixat och så var jag på middag med tjejerna till Amarillo. Efter middagen gick vi till O'malleys en sväng. Vet inte när jag skulle ha haft så kul som jag hade. Skrattade hela kvällen så mycket att jag har ont i magen i dag.

I kväll blir det en promenad med Lena och så skall vi tillreda sushi. En mysig hemmakväll med andra ord. Njut av lördagen och det vackra snövädret!

Veckan den kom och den gick...

Så fort den här veckan har gått! Tänk att det är fredag redan i morgon :)

I kväll var jag på gymmet och körde igenom mitt spinningprogram, det börjar sitta nu. Fast öva ska jag tills det sitter som smort. Fick i dag veta att testtimmen kommer att vara om två veckor så jag har ju gott om tid på mig att öva. Nästa helg blir det ju inget övat eftersom jag kommer att vara på Nike konventet som jag ser såååå mycket fram emot! Gäller att ligga i med träningen i veckan i stället.

Det blev inget av mitt bilköp i kväll. Han som säljer Golfen meddelade i dag att han har maginfluensa. Tycks vara rätt många som har råkat ut för det nu. Själv mådde jag faktiskt illa i morse och har haft orolig mage hela dagen, men nu känns det bättre.

I morgon är det ju som sagt fredag. Jag skall till frissan efter jobbet och sen blir det middag med tjejerna, kul kul! Nu är det dags för tv-häng, käk och slapp i soffan, kan det bli bättre? Tror inte det... :)


Award - utmärkelse

Så glad jag blev då jag loggade in och såg att jag har fått en utmärkelse av Liza, tack gulle vännen! Utmärkelsen skall skickas vidare, men först skall jag bidra med 7 intressanta fakta om mig :)


Så här gör man:
1. Kopiera awarden på er blogg!
2. Länka till personen som gett dig awarden!
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till!
5. Länka till deras bloggar!
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award!


7 "intressanta" fakta om mig själv:

 

1. Jag ville bli tv-hallåa då jag var liten. Fortfarande i dag kan jag tycka att det inte skulle ha varit helt fel. Tv-hallåare har alltid så fina kläder, är fint sminkade och får lön för att inte göra så mycket (enligt mig).

2. I själen är jag en riktig naturmänniska, tycker om att fiska, plocka bär och vandra i naturen.

3. Jag har svårt för pinsamma tystnader. Därför har jag förmågan att alltid komma på något att tala om för att undvika dessa situationer.

4. Jag rodnar för allt och inget, pinsamt värre...

5. Jag är en dålig lögnare och har däför också svårt för att tro att människor ljuger för mig.

6. Jag kan inte kasta bollar, blir bara till kärringkast. Därför blev jag oftast vald sist i skolan då vi spelade brännboll.

7. Jag lämnar oftast upp dörren då jag går på toa (inte på offentliga platser, men hemma). Då jag var liten tvingade jag bl.a. rätt ofta min lillebror att komma in på toa och prata med mig då jag utförde mina naturliga behov. Sick, I know....

 

Hoppas inte Liza du tar illa upp, men jag kommer inte att skicka awarden till 7 personer, det får räcka med tre. Verkar som att denna award har snurrat runt rätt mycket i cyberspace redan så jag kommer helt enkelt inte på 7 st att skicka åt.

I alla fall vill jag skicka awarden vidare till:

Sofie som nyligen har bytt portal och numera skriver för Runners World om bl.a. något så intressant som transportlöpning.

Camilla som tagit upp bloggandet igen och skriver om lite av allt bl.a. träning, mat, shopping och umgänge med vänner.

Minnas mat en bloggare som jag aldrig har träffat, men besöker hennes sida dagligen. Hon lägger upp recept och vackra bilder på mat som hon tillagar.



Tråkmåns Jenny

Tycker jag har haft rätt tråkiga inlägg de senaste dagarna och inte har jag nåt kul att komma med nu heller...

Efter jobbet cyklade jag till gymmet, vilket gick bättre än till jobbet i morse eftersom de faktiskt hade hunnit skotta gatorna. På gymmet blev det ett spinningpass och 30 minuter löpning. Benen var rätt tunga efter spinningen så det var skönt att mjuka upp dem med lite löpning. I morgon sitter jag fast i möte hela kvällen så då blir det ingen träning. Bra med lite vila för kroppen så att jag orkar ge allt på torsdagen igen.

Snubblade annars över en intressant artikel i dag. Tydligen är fruktsocker fettbildande. Det som skall observeras dock är att det gäller stora mängder av fruktsocker. Ur GI-synvinkel är det ändå bättre att använda fuktsocker i stället för "vanligt" socker eftersom det håller blodsockret på en lägre nivå, med måtta dock som med det mesta i livet :)

Snöstorm i Vasa

Vilket yrväder vi har i dag. Får verkligen vara lycklig över att jag inte har längre än typ 800 m till jobbet. Man kan ju fråga sig hur smart jag var som envisades med och cykla, tror det skulle ha gått fortare ifall jag hade promenerat... Kunde inte annat än skratta åt min kollega som hade cyklat betydligt längre än mig och var totalt insnöad då han kom till jobbet.

Jag som vanligtvis tycker om vintern börjar redan ha nog. Jag vill ha sol, bad och brunbrända ben :)


No energy today

Idag har jag varit "trötter Jenny". Som tur gav jag inte vika för tröttheten och stannade hemma för att slappa, utan cyklade iväg till gymmet för ett pass SpinnPump. Nu känner jag mig piggare och tror att morgondagen kommer att bli betydligt produktivare.

Nu blir det tv, detox te och slapp i soffan, underbara måndag kväll :)

Ny vecka, nya möjligheter :)

Då var det en ny vecka igen. Helgen var kul och händelserik. Träffade bl.a. Ulli i går som var hemma på en snabbvisit. Det var kul att träffas en stund och få höra att hon trivs och har det bra i Holland.

I lördags var ju jag och Hanna på Zumba. Måste tyvärr säga att det var en stor besvikelse den här gången. Synd att jag hade lockat med en massa med vänner för att det hade varit så roligt tidigare. Än en gång blev det bevisat att instruktören har otroligt stor betydelse då det kommer till att skapa stämning och pusha. Mina vänner såg frågande på mig och undrade om jag faktiskt tycker om Zumba. Försökte övertala dem att prova på nytt nån gång, med en annan instruktör. Få se om de gör det...

Nej nu e det dags att pallra iväg till jobbet. Pigg och glad och nyfiken på vad den nya veckan för med sig. Har jag tur blir jag bilägare om några dagar :)

RSS 2.0