Nice Run och Spinning

I morgon är det dags för Nice Run. Blir ett kul evenemang med många löparglada damer. Ser speciellt fram emot picknicken efteråt. Vi har hela tre lag med från mitt jobb så vi blir ett rätt stort picknickgäng. Skall bli intressant att se ifall jag kan hålla den takt jag önskar. Strandlängan vi skall springa längs är rätt smal och de e 10 000 anmälda...

Lady Lines sommarschema har kommit från tryckeriet. Jag håller spinning på onsdagar kl 18.15 hela sommaren. Välkomna alla spinningglada brudar!



Dubbelpanerad abborrfilé med ugnsbakade rotsaker



Ingredienser

Abborrfiléer
Speltmjöl
Salt
1 ägg
Smör till stekning

Rotfrukter, t.ex. sötpotatis och kålrot
Olivolja (jag använde en olivolja som var smaksatt med citron)
Salt
Peppar

Tillredning
Blanda ihop mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Vänd filéerna i mjölblandningen, doppa dem i det uppvispade ägget och vänd dem ytterligare en gång i mjölblandningen. Stek filéerna i smör.

Skala rotsakerna och skär dem i stänger. Koka dem i saltat vatten i ca 5 minuter. Bred ut rotsakerna på en plåt, ringla över olja och krydda enligt önskemål. Rotsakerna tillreds i ugn i 200-225 grader i ca 20 minuter.

Servera med valbar sallad. Njut av goda och fräscha sommarsmaker.


AfroJenny



Så här är ni inte vana att se mig :) Tyvärr har jag inga bilder från fotograferingen. De kommer att publiceras på en internetsida i slutet av juni. Kommer att lägga upp länken här och hoppas att ni röstar och hjälpaermin vän Pépa, Vasas bästa frissa vinna en skolningsresa till New York.

All credits annars till modeller. Dagens fotosession tog tre timmar och jag tackar fotografen för att han stod ut med mig och den amatör jag är när det kommer till att stå framför kameran. Hoppas i varje fall att jag lyckades leverera någon godtagbar bild som ger rättvisa för både hans och Pépas kunskap!

Nu bär det av på middag, njut av lördagen! De ska jag :)

Time to strike a pose



Ha ha...kolla vilken snygging :) Kom nyss hem från Artistica och har huvudet fyllt av permanentrullar. Skall ha dem i håret fram till kl 14 då jag jag skall tillbaka till salongen och bli stylad för fotograferingen. Blir att stanna inomhus fram till dess, för så här täcks jag inte visa mig någonstans :) Rätt bra egentligen för då har jag tid att städa och inga undanflykter godkännes...haha...

Efter fotograferingen har Pépa bjudit in oss tjejer på middag. Blir en mysig kväll med goa tjejer och melodifestivalfinal. Vem tror ni vinner? Jag har inte följt med så noga så jag har ingen aning...återstår att se :)


Låt er inte luras av naturgodis



I går på bion mumsade jag på denns yogo mix från Parrots. Jag är inte den som vanligtvis kollar innehållsförteckningar och räknar kalorier, men i går gjorde jag det. Till min stora förvåning såg jag att en påse Yogo Mix innehåller 1020 kcal och 112 g kolhydrater...helt sjukt!!! Så vänner, i går då jag valde mellan en påse Gott & Blandat och denna trodde jag att jag valde det hälsosammare alternativet. Oj så fel jag hade! Motsvarande mängd Gott & Blandat innehåller 700 kcal och 122 g kolhydrater. Så denna gång blev jag lurad...

Ok, visst innehåller Parrots påsen mindre E-ämnen och annan skit...men nästa gång jag är sugen på godis väljer jag hellre lösgodis för dessa var inte ens särskilt goda. Torkade frukter som inte har behandlats med socker och har olika typer av överdrag är betydligt hälsosammare, men se upp för hälsofällorna. De finns mycket i butikshyllorna i dag som vi konsumenter tror att är hälsosamt, som kan visa sig vara rena motsatsen.

Morgonlöpning i ett regntungt Vasa

Oj så nära det var att jag skulle stänga av väckarklockan i morse och fortsätta sova. Som tur gjorde jag inte det utan gav mig ut och sprang. Så här efteråt är jag mycket nöjd över mitt beslut :) Märkte att Vasaborna drar sig för regntunga morgnar...jag var väldigt ensam längs strandpromenaden i morse.

Trodde att benen skulle kännas tunga eftersom BodyStep passet i går kväll var allt annat än lätt. Jag hade tunga ben och kände mig utpumpad. Kanske var det gainomaxen jag drack direkt efter steppen som gjorde susen?

Nu till något jag har funderat över. Vanligtvis då jag har morgonlöpt känner jag mig pigg och energisk efteråt. Problemet är bara att då klockan närmar sig 10-11 så blir jag oftast väldigt trött och känner mig så fram till lunch. Har någon nån bra förklaring till varför det är så och tips på vad jag kunde göra för att slippa den här tröttheten?

Dags för frukost och sen bär det av till arbetet. De e fredag, kan ni förstå? Jag tycker att den här veckan har gått väldigt snabbt. Njut av veckans sista arbetsdag!

Sex And The City



I morgon skall jag gå på förhandspremiären av Sex And The City 2. Har en stressig arbetsdag framför mig, men tror det kommer att gå bra då jag vet att jag har något roligt att se fram emot på kvällen. Skall gå med bästa vännerna, tyvärr utan Jessi, Pépa och Cilla, men kul ska de bli ändå. Det är Lady Line och Wasa Sportsclub som ordnar förhandsvisningen så salen kommer att vara full av bekanta tjejer :)

Då vi träffas hela tjejgänget blir det alltid vilda diskussioner om vem som är vem i Sex and the city. Alla säger alltid att jag är Charlotte. Visst hon är söt och charmig (så inte skall jag väl klara), men enligt mig e hon tråkigast i gänget...

Såg att de har lovat regn till i morgon. Tror ändå att jag skall försöka ge mig ut och springa innan arbetet. Få se hur jag lyckas med det :)

Grym feeeeeliiiiis!

I kväll provade jag på nya BodyCombat 44. Kan inte annat än säga att jag är så lycklig så här efteråt. Hade sällskap av bästa tjejerna, Hanna, Lena och Pépa. Nya serien är tuff, men rolig.

Hård pulsträning med grymma slag och sparkar med värsta feelisgänget gjorde verkligen min onsdagkväll! Tack tjejer, ni rockar!

Efter regn kommer solsken

Två morgnar har jag vaknat till regn och valt att sussa vidare i stället för att ge mig ut och löpa. I dag sken solen och benen rullade lätt längs med strandpromenaden. Har marknadsfört morgonlöpning tidigare, men kan inte annat än säga: morgonlöpning is the shit!

Frukost, jobb och så lite powercombat med två energiska fighters :)

Halloj från spinningverkstaden



Sitter och planerar spinningprogram. Tycker ni att det ser ut som att jag har ordning på mina idéer och papper...haha...kanske inte men det blir bra kan jag lova er!

Jag har hittat många riktigt bra låtar. Nu gäller det bara att planera omväxlande och intressant träning till musiken och mixa ihop allt till ett fint paket. Jag har låtit mig inspireras av sommar, sol och vackra stränder. Hoppas ni märker av det då ni kommer och svettas med mig de kommande månaderna :)

Rätt tidskrävande arbete, men ack så kul då bitarna faller på plats och programmet är färdigt!

Golfsäsongen är inledd

I går kväll var jag till golfbanan för första gången den här sommaren. Höll till på rangen och på övningsgreenen. Kunde ganska fort konstatera att jag verkligen inte är någon Minea Blomqvist o lär nog inte heller bli... Så kul det måste vara för de golfspelare som kan njuta av spelet och verkligen vet vart deras bollar flyger. Undrar om jag någonsin kommer att komma så långt... Kände mig betydligt mer hemma på gymmet under BodyPumpen i kväll.

Men hej träning ger väl färdighet, eller hur var det... :)

Skötselråd för vackra sommarhår

Som utlovat diskuterade jag med min frissa igår om hur man bäst skall ta hand om håret för att det skall vara glansigt och välmående. Här kommer hennes tips:
  • köp shampo och balsam hos frisör
  • lägg en hårinpackning nu som då
  • använd hatt/duk/uv-skydd eller något annat som täcker håret då du vistas i solen
  • smörj in hårbotten med solskyddscreme
Ganska självklara tips för många, men det som hon poängterade var att shampo och balsam skall köpas hos frisör. Produkterna som finns i dagligvaruhandeln innehåller dåliga silikoner som lägger sig som en hinna på håret. Satsa på ett bra shampo och balsam och håret mår betydligt bättre.

Jag själv kan rekommendera TIGIs supersize produkter. De är dryga och blir prismässigt inte mycket dyrare än shampo och balsam som säljs i dagligvaruhandeln.

Welcome to my girly balcony



Så här blev det. Att köpa bord och stolar visade sig vara ett större projekt än jag hade tänkt mig. Först var jag till Asko där jag direkt hittade det jag var ute efter. Då tjejen som betjänade mig skulle hämta bordet och stolarna var hon borta i en evighet för att sedan komma tillbaka med bara en stol och ett bord. Hon sa att de andra stolarna är så långt in i lagret att hon inte får fram dem...

Jag hade redan betalat för kalaset och frågade om det inte finns någon annan som kan hämta stolen. Nej det gjorde det inte. Tjejens förslag var att jag skulle komma tillbaka en annan dag. Tyckte detta var mer än uselt så jag bad om att få tillbaka pengarna och fortsatte sedan jakten på bordet och stolarna. Några timmar senare är jag hemma med möbler, blommor och tillbehör. Nöjd o glad över resultatet, men lite mera blommor skall jag nog plantera för att öka på mysfaktorn ytterligare.

Shoppade ett par nya träningsshorts, ett par vita Vagabond pumps och en klänning/tunika som jag inte ännu har bestämt mig för om jag ser ut som en galen påfågel i, eller om den faktiskt är snygg. Ska ut o busa med tjejerna i kväll så kanske jag sätter på mig den då och känner efter...hahaha... Snart bär de av till Artistica, kul kul!







Sommarsolen fortsätter skina

Gomorron på er denna soliga lördag. Jag började dagen med en löptur. Måste säga att jag tycker jag har varit riktigt duktig den här veckan med att stiga upp och ge mig ut och springa. Köpte ett par nya löpsockor i går och vill passa på att göra lite reklam för dem. Nikes dri-fit sockor är världens bästa! Visst de kostar lite, men de håller i en evighet och passformen är underbar.



Nu avnjuter jag frukost och skall snart ge mig iväg till stan för att köpa möbler till min balkong och lite blommor. Lägger upp lite bilder då balkongen är färdig. Har en massa med ärenden som jag skall sköta i dag och så har jag faktiskt tänkt hinna med lite shopping :)

Dessutom skall jag till Artistica på eftermiddagen. Pépa skall delta i Tigi Photo Awards och skall använda mig som modell. I dag skall hon färga och "förbereda" mitt hår inför den verkliga fotograferingen som är nästa lördag. Tänkte samtidigt passa på och fråga vika tips hon har så här inför sommaren på hur vi bäst skall ta hand om våra hår. Så stay tuned, tips på gång senare!







Tropisk kycklingtagliatelle


ca 4 portioner

300 g kycklingfilé i strimlor
1/2 färsk ananas
1 chili
1 gullök
2 vitlöksklyftor
250 g matlagningsgrädde
soja
salt & peppar

tagliatelle (koka enligt anvisning på paketet)

Tillredning

Hacka gullök och chili. "Skala" ananasen och skär den i bitar. Bryn lök, chili och ananas i en skvätt olja. Tillsätt kycklingfilén och pressa i vitlöksklyftorna. Bryn tills kycklingen är genomstekt. Häll över matlagningsgrädden, en skvätt soja och krydda med salt & peppar. Låt sjuda en par minuter och avnjut med tagliatelle och färska grönsaker.

Jag vann :)

Bidrog med ett picknick tips i Terese Alvéns blogg Spark i baken och vann Bragokex. Vilken fredag! Efter en stressfylld dag på jobbet skall jag nu iväg och köra lite BodyAttack i en ny Niketopp på gymmet :) Träning i nya kläder är alltid lite roligare än vanligt!

Så synd

att man måste arbeta också. Om jag inte skulle ha haft någon tid att passa i morse skulle jag bra ha kunnat fortsätta springa och njuta av vårsolen. Helt fantastiskt väder som jag hoppas håller i sig till kvällens middag vid Strampen.

Undrar om jag skall ta den traditionella burgaren, chevré smörgåsen eller en räksallad...?

Effektiv onsdag

I dag har jag minsann varit produktiv. Efter jobbet var jag på BodyPump. Sedan bar jag ner vinterskor och -jackor till källaren, städade lägenheten och tillredde en riktig mumsig omelett. I omeletten hade jag kalkon, chili och vitlök. Garnerade med lite basilika och mums så gott det blev.

Bestämde mig för att inreda min balkong i helgen. Hittills har jag använt köksstolarna på balkongen, men tycker det är dags för lite mysigare möblemang och blommor nu :)

I morgon skall jag till Strampen med Lena efter arbetet. Hoppas det är lika fint väder som det har varit i dag. Om jag orkar upp med tuppen blir det en springtur i morgon också innan arbetet.

Njut av sommarvädret vi har denna onsdag!

A run in the morning sun

Började dagen med en löprunda i solsken, kan dagen börja bättre? Tror inte det...


Prinsesskalas



I kväll har faster Jenny fått vara på 6-års kalas. God tårta, smarriga kex och glada barn bjöds det på.

Hela dagen har solen skinit så jag såg fram emot en cykeltur till kalaset, men förstås började det åska och regna då min arbetsdag var slut. Det blev bil till kalaset, så nu hoppas jag i stället på en löprunda i solsken i morgon  på morgonen.

I kväll gäller det för Finland. Tuff match mot Ryssland i hockey. Tyvärr tror jag att motståndet blir för tufft, men hoppas på vinst kan man ju alltid! Go Finland, go Finland, go Finland, go!!! Hoppas mina hejarrop ger lejonen en extra spark i baken :)


Such a talant!


Fisk, fisk och lite mera fisk

Vilken fantastisk dag vi hade i går. Att få njuta av solen i bikini i maj hör inte till vanligheten. Jag fick till och med uträttat något så vettigt som att jag tvättade min bil i går i solskenet. På eftermiddagen höll jag min utlovade sushikurs och resultatet var lika gott som alltid. Min lillebror åt sushi för första gången. Smaken tyckte han om, men pinnarna och han kom inte riktigt överens...hahaha...





På kvällen lade vi ut nät och så blev det bastu. Måste säga att inget går uppemot vedeldad bastu. I morse var det dags att ta upp fiskarna ut havet och filéa. Nu har jag 20 stycken abborrfiléer att frysa in, inte dåligt.

För en stund sedan kom det en liten regnskur, men nu klarnar det upp igen. Dags att gå ut och njuta av naturen. Hade hoppats på att få träna i kväll, men är fortfarnde flunssig så tyvärr blir det inget av det.

Bjuder på lite bilder fiskebilder. Det bästa med att vara ute vid sommarstugan är naturen och tystnaden. Här kan jag slappna av, klä mig i fula kläder, se ut som en tölp och inte bry mig om något annat än att bara vara :)




Söderudden here I come!

Finland fortsätter att vinna i hockey och jag fortsätter förlora mot min förkylning. Härligt i alla fall att vi vann i går!

I Vasa har vi en riktig värmebölja, känns konstigt att plötsligt gå runt i sommarkläder. Tror dock att man skall vara rätt försiktigt så här i början av sommaren så att man inte blir förkyld, som jag nu är...

I dag skall jag åka ut till sommarstugan och njuta. På eftermiddagen skall jag ha sushikurs åt mina föräldrar, min lillebror och hans flickvän. Mums, sushi är verkligen något som jag aldrig tröttnar på. Sen blir det bastubad i den nyrenoverade bastun.

Njut av värmen, de ska jag!!!

3-2 till Finland!

Vilken match i går! Jag som inte egentligen är något hockeyfan tyckte att det var riktigt spännande. Vi är fortfarande kvar i gamet och har chans på medalj :)

Solen skiner i dag. Skall ge mig ut på en promenad och så skall jag gå och hälsa på en vän som fick en hundvalp förra veckan. Känns märkligt att jag skall på jobb i morgon. Till helgen har de lovat sommarväder. Då skall jag köra ut till sommarstugan och njuta av lugnet, naturen och bastubad.

En riktigt solig flygaredag till er alla!

Halsont...

Vaknar upp med halsont...och nej det är inget skämt, önskar jag skämta! Skulle ut på morgonlänk, men det fick jag minsann glömma. Hoppas, hoppas det går över under dagen!

I kväll skall jag hem till Jessi på lite fest och så blir de ishockey, Finland-USA. Ska ni kolla matchen?

Ny favorit



Doftar gott, lätt att applicera och dryg. Doften är rätt kvinnlig, så jag skulle kanske inte rekommendera den åt killar :)

Dagens morgonlänk blev inte i solsken, men var ändå superskön. Nu ser det dessutom ut som att det droppar lite regn utanför mitt fönster... Ingen fara för det, jag är pigg och redo för en ny låååång arbetsdag!

Härlig start på veckan

Vilken trevlig måndag jag har haft. Bara det att solen har skinit har hållit mig på gott humör. Lyckans alla som har fått spendera dagen utomhus. Själv har jag jobbat, men alltid roligare att arbeta då solen skiner utanför fönstret.

Rätt trött cyklade jag iväg på ett pass SpinnPump efter jobbet. Kändes segt till en början, men så här efteråt känns det helt underbart. I morgon kväll blir det ingen träning eftersom jag sitter i möte. Därför tänkte jag i stället börja dagen med en springtur. Hoppas solen skiner! Ser lovande ut på FMI:s hemsida.

Dags för favvoserien Desperate Housewives och lite blåbärssoppa :)

Glad morsdag alla mammor

I dag firar de flesta morsdag. Jag vill också passa på att gratulera min egen världens bästa mamma! Tack för att du finns och stöttar mig i livets alla skeden.

Jag har haft en riktigt rolig helg. Förde alldeles nyss hem flickorna och måste säga att jag fortfarande tycker de är lika gulliga som innan jag hämtade dem i går :) Lite tröttare än vanligt är jag, men det beror nog på alla aktiviteter vi har hunnit med. Tjejerna börjar vara stora flickor, kommer jätte bra överens och har kul i varandras sällskap. Det är ett sant nöje att se på då de leker, talar och pysslar tillsammans.

Själv känner jag att jag inte riktigt hänger med mera. Vi hyrde film i går. Jag hade väntat mig att vi skulle se någon prinsessfilm, men oj så fel jag hade. Tjejerna ville se Bolt. Kan inte annat än förundras över att barn faktiskt tycker om filmer som Bolt. Vad har hänt med Pippi, Emil i Lönneberga, Babar och Mumin...nu låter jag säkert som världens stenålders moster/faster men jag tyckte faktiskt inte att Bolt var bra. Tror inte ens att jag skulle ha vågat se på den då jag var 5 år, nästan så att jag tyckte den var skrämmande som vuxen...

Nu blir det till att städa lite, har en del chipssmulor på golvet och socker i soffan. Pedanta jag mår nog bra av att ha barn som stökar runt lite i min lägenhet :)

Njut av morsdagen och söndagen!

Lekdagen är här

Lördag morgon och solen skiner! Vaknade upp rätt tidigt och funderar nu på att ge mig ut på en springtur i solskenet. Ser ut som en blekfis så lite sol skulle nog göra mig gott.

Jag skall hämta upp flickorna kl 13 och innan dess borde jag hinna med en del. Skall bl.a. förbereda mat och hitta på en dikt till mitt morsdagskort, vilket kan ta en tid...Inte har ni väl glömt bort att det är morsdag i morgon?

För tillfället sitter jag och inväntar ett samtal på Skype. Tänk så fantastiskt att det i dagens läge finns verktyg som Skype. Att man kan ringa gratis runt i världen 24/7 och se den man talar med är ju helt otroligt.

Återkommer i morgon med spännande berättelser om hur dagen och natten har gått...haha...få se hur spännande det blir :)

Grattis bloggen


I dag fyller min blogg 1 år. Firar detta med frukost bestående av naturell joghurt med en mandarin, pumpa-, solros- och linfrön. Lyxigt eller hur...? I kväll kanske det blir ett glas bubbel för att avsluta första året med klass :) 445 inlägg har jag hunnit med och tycker fortsättningsvis att det är lika kul att konversera med er läsare.

Här kan ni läsa mitt första inlägg. Fortfarande är mitt mål att skriva om kost och träning, även om det har blivit en del andra inlägg också. Berätta gärna vad ni helst läser så kanske det dyker upp några önskeinlägg :)

Ha en underbar solig fredag!

Träna aldrig hungrig

Mitt bästa tips till er är att ni aldrig skall träna hungriga. Själv gjorde jag det misstaget i dag. Linssoppa till lunch och en banan innan BodyStep i kväll var definitivt inte tillräckligt. Kändes som att hela träningen var meningslös. Jag orkade verkligen inte ge allt och funderade bara på vad jag skulle äta efter träningen.

Så vänner, träna inte hungriga, det är meningslöst!

I morgon är det fredag och födelsedag för bloggen som fyller 1 år :)

Ljuva onsdag

Solen skiner utomhus och sprider glädje hos alla vårtrötta Vasabor. I kväll höll jag spinning och mag- & ryggjumppa på Lady Line och nu står jag och kokar linssoppa. Linser är rika på protein, fiber och mineraler och passar utmärkt till soppor.

Kvällens klass gick bra och det gjorde även gårdagens 90 minuters spinning. Efter att ha haft uppehåll som instruktör p.g.a. sjukdom har det varit superkul att vara uppe på cykeln igen.

Veckan har hittills gått väldigt fort och helgen närmar sig. I helgen har jag bestämt mig för att vara en bra faster/moster :) Jag skall ha min storebrors äldsta dotter och min storasysters äldsta dotter över natten hos mig. Vi skall börja lördagen med att simma, sen blir det mat, lek & skoj, plättkalas, film m.m.

Ser fram emot att spendera tid med de söta prinsessorna. Få se om jag fortfarande tycker de är prinsessor på söndag....hahaha...

Oväntad turning

Turar 90 minuters spinning på Lady Line i centrum i dag kl 18.30, häng på alla spinningsugna ladies :)

I kväll har jag jammat



I kväll var jag på BodyJam. Frånsett att jag såg ut som en taktlös tönt var det kul. Tror jag behöver lite mera träning innan jag är lika cool som gänget här i videon.

Förundrades över att jag faktiskt har dansat hiphop då jag var yngre...såg inte ut så i dag kan jag säga... Nåja, träning ger ju färdighet :) Roligt var det att gå på något annat än step, pump, attack, combat eller spinning.

På tal om spinning så håller jag spinning och mag&rygg jumppa på Lady Line i centrum kl 18 på onsdag. Kom gärna!

Välkommen våren!

Vappen med allt vad det innebär är över för i år. Gårdagen spenderade jag på stan, hos mamma o pappa, på bio och avslutade dagen med en god chevresallad och ett glas vin på Amarillo.

I dag skall jag återgå till vardagen vilket betyder att jag skall städa, tvätta, koka mat och träna. Låter kanske inte så kul, men med lite bra musik kan också det bli ett nöje :)


Traditionsenliga struvor med mjöd hos mamma och pappa. Lägg märke till underlägget...vid 28 års ålder klottar jag fortfarande som ett barn...

Glada vappen på er!


Två glada studenter. Nån annan än jag som tycker att studentmössan har blivit mindre med åren? Antingen har mössan krympt eller så har jag blivit så mycket klokare att mitt huvud har växt :)


Anka med apelsinsås som var så mör att den smälte i munnen...mums...


Tarte Tatin alá Sanna

Vappen spenderades hos Sanna som bjöd på superb mat. Sparrissoppa till förrätt, anka med apelsinsås och bönor till varmrätt och Tarte Tatin till efterrätt. Vidunderligt god mat, trevligt sällskap och en mysig kväll.

Tusen tack mästerkocken för maten och tjejerna för allt skratt ni bjöd på!

RSS 2.0