Ny pumpserie

Hemma i soffan efter ett tufft SpinnPump pass. I dag var det dags för den nya pumpserien och måste säga att den var rätt tuff, speciellt bröst-, biceps- och axellåtarna. Roligt med nya övningar som utmanar musklerna :) Musiken var jag kanske inte så imponerad av...men allt kan ju inte bli bättre. Innan spinningen kikade jag på den nya BodyStep serien en stund. Den såg verkligen skoj ut, så frågan är om de blir spinning eller step i morgon...

Annars är det mörkt och tråkigt utomhus. Det regnar, regnar och regnar...var slaskvåt efter min cykeltur till och från gymmet. Önskar det skulle frysa på så att regnet skulle förvandlas till vackra snöflingor. Mysigt har jag de i varje fall i mitt hem med värmeljus och julstjärnor i fönstren. Vare sig det är snö ute eller inte kan man ju i alla fall mysa till det inomhus :)

I think you are an awsome girl

Fick en riktigt fin lillajulspresent av Snorkkis som i går skickade awarden "I think you are an awesome girl" åt mig.



Snorkkis är en stor träningsinspiratör för många bloggare, så om ni inte har besökt hennes blogg tycker jag absolut ni skall göra det!

Utmärkelsen innehåller en lite utmaning. Jag skall skriva ner 10 saker om mig själv och skicka den vidare åt någon bloggare som jag tycker är awsome. Finns många att välja bland, men jag har valt att skicka awarden åt Liza Löpare. Hon är en awsome girl som sprang sitt första marton i somras, grym prestation!

Nu över till utmaniningen, dvs. 10 saker som ni (kanske) inte vet om mig...

1. Jag är mellanbarn, har en syster och två bröder. Tror att detta är orsaken till att jag är social och har en önskan om att synas och höras, åtminstone enligt mina föräldrar. För att jag skulle synas, höras och ta plats då jag var liten fick jag minsann ta för mig.

2. Jag äter allt! Få se om jag får äta upp det här nu...men det finns inget som jag åtminstone inte skulle smaka på.

3. Jag har inga allergier

4. Har varit en aktiv slalomåkare fram till gymnasiet. Min barndom spenderade jag på Öjberget (en "slalombacke", rättare sagt kulle) i Vasa. Träning varje kväll och tävlingar på helgerna. Via slalomåkningen blev jag bl.a. bekant med BisseBoss en glad tjej som jag kände långt innan bloggvärlden. Blev ingen slalomkarriär för någon av oss, men vi är lyckliga fritidsåkare i dag :)

5. Bästa högtiden enligt mig är julen. Älskar alla förberedelser och den kärleksfulla stämningen.

6. Jag är en urusel förlorare. Har rätt stora prestationskrav på mig själv vilket har gjort att jag i dagens läge undviker tävlingar som jag på förhand vet att jag inte skulle prestera bra i. Fegt och löjligt, jag vet...därför jobbar jag på att bli en bättre förlorare.

7. Jag tycker om ordning och reda. Kan inte jobba eller koppla av i en stökig tillvaro. Därför är mitt skrivbord på arbetet (oftast) rätt odningssamt och min lägenhet städad.

8. Då jag arbetade på reklambyrå agerade jag modell i bland. Inga flashiga kampanjer kan jag säga. Ni hittar mig bl.a. på pelletspåsar, superlon dynor och täcken och en del manualer för LG ELectronics... Hittade faktiskt pelletsreklamen på internet, ha ha... :)

9. Jag tycker om att fiska, plocka svamp, bär och vara ute i naturen.

10. Jag spelar piano, spelade fiol då jag var yngre och har alltid haft en önskan om att kunna spela gitarr. Har försökt lära mig ett fåtal gånger, men är för rastlös för att lära mig från grunderna. Jag vill kunna allt med en gång, vilket givetvis är omöjligt!

Puh...det var 10 saker om mig. Nu Liza är det din tur!

Julmys



Då var hemmet städat och julgardinerna på plats. Dags att fila lillajul :)

Glad lillajul på er!

Vaknade tidigt i dag, för jag har en hel del som skall göras under dagen. Tänkte börja med att bege mig till gymmet och springa o lyfta lite vikter. Efter det skall jag städa och julpynta här hemma. Köpte jätte mysiga dynor till soffan från Indiska i går som skall matcha med de nya julgardinterna. Tror det blir supermysigt då allt är på sin plats. Eftersom det är lillajul och jag inte riktigt har kommit i julstämning ännu skall jag göra ett försök till att förbättra på det i kväll. Skall gå på Pedavoces julkonsert med Lena i Trefaldighetskyrkan. Om inte före i och med att jag skall pynta här hemma tror jag att jag kommer i mysig julfeelis under konserten.

Jag är annars hustomte hos mamma och pappa nu då de är i Thailand. I går då jag var och vattnade blommorna fick jag en påminnelse om att "lillajulstomten" har varit på besök. Kan ni förstå att bland påsar och paket åt mina syskonbarn stod det en påse med mitt namn på! Tänk att en 27-åring får besök av lillajulstomten också. Måste uppenbart ha varit väldigt snäll i år ;) Tror jag sparar paketen till i kväll.



Nej nu ska jag hoppa i träningskläderna och köra till gymmet. Ha en fin lillajulsdag allesammans!

Citronpasta med sesampanerade laxkuber



Citronpasta
1 msk rivet citronskal
1 st citron (saft)
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 dl färsk persilja
flingsalt
svartpeppar

ca 200 g fullkornspasta

Sesamstekt lax
300 g färsk laxfilé
sesmfrö
smör till stekning

Tillredning
1. Rör ihop rivet citronskal och -saft, olivolja, parmessanost och klippt/hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka fullkornspastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet en par minuter innan pastan har kokat färdigt. Pastan skall vara mjuk utanpå, men hård inuti.
3. Blanda i såsen. Vänd runt minst en minut för att pastan skall ta smak av såsen.
4. Ta bort skinnet på laxen med en fileringskniv. Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrön. Stek laxkuberna på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.
5. Strö laxkuberna över pastan. Dekorera med persilja och parmesanost.

Fredagen är räddad och ni får njuta av en enkel, fräsch och fantastiskt god pasta :)


Idétorka

I kväll blev det ett svettigt pass BodyAttack för mig. Träningen gik bra, men så här efteråt kan jag konstatera att det blir skönt med en vilodag i morgon. Syrrans man skall på julfest så jag skall spendera kvällen med henne och deras barn. Blir en lugn och skön hemmakväll med andra ord.

I helgen är det lillajul, käns inte så med tanke på att det regniga vädret har hålligt i sig. Nej usch vad tråkig jag är nu...känner att jag inte vet vad jag skall skriva om, har idétorka. Lika bra att sluta och inte trötta ut er mer...

BodyAttack

Nån som hänger med på BodyAttack i dag kl 18.45? Sku va skoj med lite sällskap... :)

Folkkaos på gymmet

I dag var det svettigt värre på Combaten och ännu svettigare blev det under stretchen i hotstudion efteråt :) Lite besviken är jag på Wasa Sportsclub, de hade tagit in över 80 personer på Combat timmen. De håller tydligen på o testar hur många de kan få in per pass. Träningen lider då det är för mycket människor, rörelseytan blir mindre och jag får inte ut det jag vill av alla sparkar och hopp. I söndags var det helt suveränt på BodyAttacken. De flesta var på julöppning så vi som attackade hade obegränsat med utrymme.

Tyvärr är det nog så att om det är mycket folk på gymmet nu så kommer det att vara ännu värre i januari. Har aldrig förstått mig på det men många tycks tro att de kan komma i form på en månad efter julen, likaså brukar det vara folkkaos i maj då alla skall träna för att komma iform till sommaren. Synd men sant är det ju faktiskt att man inte kommer i form på en månad, det är regelbunden och långsiktig träning som ger resultat. I och för sig skall jag väl se det positiva i det hela och konstatera att det är bra att det endast är två månader per år som det är kaos i stället för 12 månader :)

I dag har jag annars inhandlat julgardiner som jag skall hänga upp i helgen då det är lillajul. Resultatet får ni se i helgen. Nu är det "Bonde söker fru som gäller"...

Berörd och rörd

I går kväll blev jag berörd på ett mycket fint sätt. En kille som gick i samma gymnasium som mig skickade ett mail åt mig. Han har haft en tuff skoltid och ville tacka mig för att jag stod upp för honom. Jag skriver inte detta ur ett egoistiskt perspektiv och tycker att det jag gjorde på något vis var storartat. Jag har alltid avskytt orättvisor och mobbning så för mig har det varit en självklar sak att visa min ståndpunkt.

Orsaken till att jag däremot vill ta upp detta är för att jag själv fick mig en tankeställare. Hur ofta tackar vi egentligen människor som är och har varit betydelsefulla i våra liv? Åtminstone jag rannsakade mig själv och funderade över ifall det finns någon som jag borde visa min uppskattning åt. Alla ni som läser detta och känner mig skall veta att ni är betydelsefulla och en viktig del av mitt liv. Utan er skulle jag inte vara den Jenny jag är i dag.

Nu blev detta väldigt sentimentalt och gullepluttigt. För att inte bli allt för "snäll" blir det ett pass BodyCombat i kväll för att plocka fram den lite tuffare sidan i mig :)


Tror vi alla kunde bli bättre på att visa vår tacksamhet...


Snabb banancurry



1 gul lök
300 g omarinerade filéstrimlor av broiler
1 banan
165 ml lätt kokosmjölk
1 tsk curry
salt
peppar

1/2 dl cashewnötter

Tillredning
1. Rosta cashewnötterna i torr stekpanna. Häll över nötterna i valbart kärl.

2. Hacka och bryn löken i smör. Tillsätt broilerstrimlorna. Stek tills broilern har fått gyllenbrun färg. Skiva bananen och tillsätt den. Häll på kokosmjölk och krydda med curry, salt o peppar enligt smak. Koka samman på svag värme en par minuter.

3. Servera med valfri kolhydratkälla (i mitt fall blev det fullkorns couscous) och grön sallad. Strö över de rostade cashewnötterna.

Enkel och god vardagsmat :)

Spinnpump piggade upp

Hallå på er i höstmörkret. Nu undrar jag när det skall sluta regna och börja snöa? Ni tycker kanske att jag tjatar om vädret, men börjar faktiskt få nog! Vädret och mörkret har en negativ inverkan på mitt humör...

Var ovanligt trött i dag på arbetet, men det fixade jag med ett SpinnPump pass i kväll. Hoppas på att vara pigg som en lärka då jag vaknar i morgon....ha ha, vad är sannolikheten till det...??? Hade sällskap av Ninni på SpinnPumpen och det var verkligen super. Hon peppade mig till att öka på vikter på ryggen, vilket jag inte annars skulle ha gjort och jag fick henne att öka på under bicepslåten. Detta innebär säkert att jag kommer att ha stel rygg i morgon och Ninni ont i armarna :) Som jag tidigare skrivit så är inte detta något jag kommer att tjura över för jag älskar träningsvärk!

I morgon har jag tänkt hinna med att köpa nya julgardiner under lunchen, få se hur jag lyckas med det... och på kvällen blir det spinning med Lena, skoj skoj.

Nu ska jag inta soffan och kolla på desperata hemmafruar :)


Favoriter i höstmörkret


Coconut body butter från The Body Shop. Perfekt för torr hösthy och doftar dessutom gudomligt gott.


Marabous 70 % choklad. Bra GI-alternativ då sötsuget smyger på...Måste faktiskt säga att jag plockade vuxenpoäng i dag genom att endast ta två bitar och spara resten :)


För tillfället piggar även denna tjej upp min söndagskväll. Kollar på filmen "På spaning med Bridget Jones". Hon är bara för skön. Tycker jag känner igen mig i henne. Undrar om det är bra eller dåligt...?

Vad händer 2012?

Gomorron allesammans! Skönt att vakna tidigt en söndag. Ser ut att bli en gråmulen dag. Gårdagen var fantastiskt vacker. Kändes som en dag i September, solen sken och det var ca 10 grader. Tanken på att det är julöppning i dag känns ganska avlägsen.

I går kväll var jag och kollade på filmen 2012. Skrämmande, hoppas verkligen inte att Mayaindianerna har rätt. Om världen går under år 2012 får jag nog rätt brottom med att hinna med allt jag har tänkt hinna med i mitt liv ... :)

Vad är då mina planer för i dag? Jo jag skall städa lite och klockan 15 blir det BodyAttack med Hanna. Efter träningen blir det till att söka sig in till stan för att välkomna julen och se på fyrverkeri. För tillfället ligger jag ännu i sängen och myser. Tror jag skall börjar med att kolla på veckans avsnitt av The Hills och The City. Tror det blir en skön söndag :)

Tonfisksås med sting



1 rödlök
1 burk tonfisk i vatten
2 dl krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1/2 färsk chili
salt och peppar

Bryn lök och tonfisk i stekpanna. Tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde. Hacka chilin och tillsätt den och övriga kryddor.

Servera med dinkel- eller fullkornspasta och sallad.

Enkelt och gott :)

Barnteatern överraskade

Måste säga att det var riktigt kul att gå på barnteater, vissa gånger tror jag till och med att jag skrattade mer än barnen. Skådespelarna var otroligt skickliga, bjöd på sig själva och fångade både barnens och vuxnas intresse.

Chattar med lillebror samtidigt som jag skriver det här inlägget. Tror inte jag tidigare någon gång har skrivit på samma inlägg så här länge. Får nog be honom sluta skriva nu så jag kommer nån vart :)

I morgon är det fredag, underbart! Blir en lite annorlunda arbetsdag, skall bl.a. julpynta på jobbet. Få se om jag kommer hem helskinnad efter att ha hängt upp julstjärnor och diverse andra pynt....

På kvällen skall jag gå på Peppar&Pappers vipfest tillsammans med Ulli. Senare på kvällen ska vi möta upp Hanna, Lena och eventuellt Sanna. Kommer att bli skoj :) Tror jag ska dra en snabb runda på stan efter jobbet för att se om jag hittar nåt skoj att ha på mig.

För övrigt har jag inga planer för helgen, så skönt! Skall träna o vila ut ordentligt :)

Ha en skön kväll o en toppen fredag!



För att komma i julstämning inför morgondagens pyntande bjuder jag på denna, mysigt va :)

Den osynliga draken

I kväll ska jag gå på teater med min systers barn. Vi ska se en pjäs som heter "Den osynliga draken". Jag har aldrig sett en barnpjäs i vuxenålder, så det blir en helt ny upplevelse för mig. Roligast är dock att jag får umgås med syrrans barn. Blir så sällan i dagens stress att jag nästan får skämmas...

Nu är det verkligen kolsvart där ute. Havtornssaften som hittills har lyckats hålla mig pigg om dagarna börjar tappa sin effekt. Tycker det skulle vara underbart med lite snö, framförallt till helgen då det är julöppning i Vasa.

Fick meddelande av mamma och pappa i går:

"Framme! Resan gick bra, hotellet är fint och värmen underbar...."

Grattis, här är det kallt, mörkt och ruggigt....ha ha, nej men bara det sku komma lite snö så är det nog inte så tokigt här heller. Tycker egentligen väldigt mycket om tiden innan jul. Mysigt att pynta, baka, paketera, rimma, dricka glögg och bara njuta av juletiden.

Dags att sluta drömma och köra till arbetet. Jo ni läste faktiskt rätt jag skall köra bil. Har pappas bil så länge som de är borta. Skönt att kunna röra sig obehindrat igen :)

Ny pulsklocka

Skrev ju i somras att min nuvarande pulsklocka höll på att ge upp. Har stått ut med den fram till nu, men i dag beställde jag en ny. Bestämde mig för att det var dags för en förtida julklapp åt mig själv :)

Pulsklocka är i dagens läge ett träningshjälpmedel som jag inte kan vara utan. Pulsklockan har effektiviserat min träning och i dag kan jag avgöra hur dagsformen är på basen av hur min puls reagerar under träningen. Pulsklockan gör det bl.a. möjligt för mig att planera min träning, hålla koll på träningsintensiteten och mäta energiomsättning under ett pass. Rekommenderar varmt pulsklockor till alla som tränar aktivt.

Den jag har haft hittills är en Polar A5:a. En enkel basklocka med få extrafunktioner. Nu har jag beställt en Polar FT60 som har en massa med roliga finesser och funktioner speciellt för "fitness och crosstraining". Kan knappt vänta på att få utforska och börja använda den.








Tropiska drömmar

I dag flyger mamma och pappa till Thailand. Är jag avundsjuk...jo gissa... November måste vara den absolut bästa månaden att resa bort från Finland. Det närmaste jag kommer värme och tropikerna i kväll är ett svettigt spinningpass. Inte så dåligt det heller, men ärligt...hellre skulle jag nog sitta på planet till Thailand.

Det har nästan gått ett år sen jag var till Thailand med Sanna. Bläddrade igenom fotona på datorn som gjorde längtan till värmen ännu större. Önskar mamsen och pappsen en riktigt lyckad och avkopplande resa. Själv får jag drömma vidare i väntan på en strand som denna...


SpinnPump i gott sällskap

Aningen seg har denna måndag varit och inte gör det dystra vädret saken bättre. Sov faktiskt 10 minuter efter jobbet innan det var dags för SpinnPump. Fick sällskap av Lena i dag som piggade upp min tillvaro:) Min kära vän har återvänt till gymmet efter en höst med mycket löpning. Efter träningen blev det avkoppling i massagestolarna. Skönt för kroppen efter ett tufft pass.

Nu är det slapp i soffan, en kopp Cold Season yogite och Desperate Housewives som gäller.


Regnig söndag

Det var en fantastisk jubileumsmiddag i går. Maten var god och bordssällskapet trevligt. Efter middagen var det dans till Gents och kan ni förstå jag som vanligtvis flyr fältet när det kommer till "gammeldans" var rätt aktiv på dansgolvet.

Efter festen vid Havsfågeln fortsatte vi till Sky som var proppfullt med människor. Sov till kl 12 i dag och har faktiskt inte uträttat några underverk. Mötte upp min kära syster på stan för en kopp kaffe. Stackarn har gått med kryckor i fem veckor och lär inte slippa dem innan jul. Mycket som man tar förgivet blir problematiskt då man har ett handikapp. Hon oroade sig bl.a. för hur hon skall kunna ställa i ordning inför julen, inte så lätt då hon bara har ett ben att stå på. Kämpa på syrran!

Enda motionen för dagen blev en promenad med Jessi i höstregnet. För övrigt har jag slappat och njutit av söndagen. Börjar vara natten för min del. I morgon väntar en ny vecka med nya möjligheter :)

Kvällens frilla :)


Blir stylad i dag

Förlåt att jag var frånvarande i går. Fullt program hela dagen... Vaknade i morse och bestämde mig för att ta tag i designen på bloggen redan i dag. Har hållit på med den nu i 3 timmar, känner mig som värsta hackern :) Har fortfarande en del jobb kvar, men har en början så de blir o fortsätta i morgon. Börjar tycka att det är riktigt roligt nu då jag lärt mig lite om koder och färgtabeller.

Vet ni vad jag skall göra nu? Jo jag skall till Artistica och slinga och klippa håret. Tänkte lägga i lite mörkare slingor som bryter av min blonda kalufs i höstmörkret då man är så blek. Dessutom har jag bokat tid för smink och håruppsättning. Ska bli så skönt att få njuta av att bli fixad i flera timmar och inte behöva göra något själv inför kvällens jubileumsmiddag.

Tack annars för alla fina kommentarer ni skriver. Roligt att få respons på mina tankar kring träning och hälsa. Fortsätt gärna kommentera :)

Dags att dra till frissan, jippiiiii! Ha en nice weekend vänner :)

Vad är det vi äter???!!!

Besökte matbutiken efter jobbet och funderade över följande: Varför är det dyrare att köpa "rena" varor än produkter som är fullproppade med tillsatsämnen, socker, vitt mjöl och annan skit???

Själv kollar jag oftast innehållet i de produkter jag köper. Tänk så mycket skräp de gömmer i maten  utan att vi konsumenter vet om det. Det tillsätts socker i nästan allt som inte behöver sötas. För att få råvarorna att smaka och se ut som de egentlgien skall tillsätts syntetiska smakförstärakare, aromer, färgämnen m.m. listan kan göras lång.

Att det i dagens läge ser ut på detta vis gör ju att vi som konsumenter måste vara aktiva för att ta reda på vad vi egentligen äter. Alla tillsattsämnen (e-ämnen) är absolut inte farliga, men i fall ni är intresserada av att läsa mera om e-ämnen kan ni besöka Livsmedelssäkerhetsverkets hemsida.

De flesta tillsatsämnen har en bra uppgift, att förbättra hållbarheten. Det löns dock att vara på sin vakt, eftersom det också finns ämnen vars enda syfte är att göra produkten attraktivare. Till exempel azofärgerna ger livsmedlen en grannare och mera lockande färg. Azofäger är syntetiska färgämnen som används för att färga tekstilier, papper och livsmedel. Effekterna av azofärger är inte välutforskade, men man tror till exempel att de kan utlösa hudeksem och -irritation särskilt hos sensitiva personer. Användningen av azofärger i livsmedel förbjöds i Finland på 1970-talet, men riksdagen tvingades godkänna användningen av färger i och med medlemskapet i EU.

Själv är jag trött på juice som är gjord av koncentrat och innehåller tillsatt socker, färgämnen och eventuellt vitaminer. Svarta oliver som egentligen är gröna, men som har färgats svarta. Pålägg som vi tror är nyttigt kan vara rent och fint kött som har pressats på vatten, fått tillsatser som koksalt, stabiliserings– och förtjockningsmedel samt konserveringsmedel. Innan det hamnar butiken har det sedan tillförts vatten och smak. Samma sak gäller ost. Ost på tub är full av färgämnen, smak av ost, E-ämnen, salt och socker!

Liksom mycket annat, så kan du välja din mat i kvantitet eller i kvalitéet. Både priset, din tid och fantasi gör skillanden stor när du ska välja mat som ger ork och hälsa. Jag prioriterar min hälsa och väljer således att investera i rena, gärna ekologiskt odlade produkter. En investering som högst antaglien ger avkastning i framtiden.

Två böcker som jag inte har läst, men definitivt skall läsa är följande:



Mats-Eric Nilsson har undersökt vad det egentligen är som vi stoppar i oss. Intressant läsning tror jag för alla som bryr sig om vad vi äter.

Snötäckt morgon

Vaknar upp mjuk i kroppen efter gårdagens stretch. Den infraröda värmen i hotstudion gör underverk åt kroppen.

I dag ligger det ett tunt, tunt snötäcke på marken. Fylls av värme och känslan att julen närmar sig, årets underbaraste högtid enligt mig. Höstgröt, en kopp Zoega kaffe och Rihanna förgyller min morgon...

Klokt med vila

Det var verkligen klokt gjort av mig att inte träna i går kväll. Vaknade upp för första gången på länge i morse utan halsont! Känner mig utvilad, glad och frisk i kroppen. I kväll blir det ett tufft pass combat och en timme stretch. Looking forward to that!

Har bestämt mig för att seriöst ta tag i min bloggdesign på söndag. Hittade en bra hemsida med tips och vägledning i hur man designar sin blogg. Får se hur det går...roligt att ha något att bita i :)

Under middagen i går blev det diskussion kring lycka och vad lycka egentligen är. Ett rätt intressant ämne som vi människor har en förmåga att skjuta upp i framtiden. Oftast maler man på med arbete, träning, och övriga vardagliga förpliktelser i veckan och ser framemot helgen, högtider, semester, resor osv. Utmaningen är att vara lycklig i stunden. Därför tycker jag att vi alla i dag kunde försöka finna lycka i vardagen. Det behöver inte vara en stor sak. Fundera på något som gör att du är lycklig just i dag och tillfreds med livet för stunden.

Lycka för mig just nu är att det snöar utanför mitt fönster :)


Tisdagsvila

I kväll låter jag kroppen vila och blir bjuden på mat i stället för att träna. Vilken vardagslyx, eller hur? Har fortfarande lite ont i halsen så jag tror att kroppen tackar mig i morgon :)

Var på lunch med en kär vän i dag som hade glada nyheter. Hon har fått jobb i Holland och åker om tre veckor. Ett mycket utmanande och intressant jobb. Önskar henne all lycka o gläds med henne, men lite ledsen måste jag erkänna att jag är. En av mina käraste vänner flyttar bort från Vasa :( Men så är livet. Får ju i stället vara glad åt att jag kan besöka henne i Holland. Enligt henne är shoppingen fantastisk där.

Nej nu e de dags för mig att cykla iväg på middag :)

Ny design :)

Min blogg har fått en ny design. Vad tycks?

Drömmer om skidåkning

I kväll har jag SpinnPumpat. Skönt var det. Tvekade lite innan jag gav mig iväg till gymmet. Har känt mig trött och lite småkrasslig, men det visade sig vara ett bra beslut att trampa iväg till gymmet. Nu känner jag mig både piggare och gladare. Höstmörkret bidrar verkligen med extra trötthet. Längtar efter att marken är täckt av vit snö.

Kolla in den här bilden från Tärnaby från i fjol vintras. Snacka om att jag får en längtan till att åka skidor och besöka kära Tärna...




Designproblem

Vet ni vad? Jag är trött på min design på bloggen. Skulle vilja fixa en ny. Läste på om hur man förnyar sin design på nätet, men usch så invecklat det låter. Då det kommer till HTMLkoder och dylikt så är jag helt ute och cyklar.

Kanske orkar jag fördjupa mina kunskaper inkommande helg och göra något åt saken. Om inte får ni dras med min tråkiga bakgrund ett tag till...

Asiatisk kväll med fantastisk mat

I går kväll var jag alltså på asiatisk kväll till min vän Jessica som bjöd på helt underbar mat. Nedan kommer några foton på det som mästerkocken bjöd på :) Underbara smakkombinationer och vackra färger.





Efter middagen gick vi till Sky där vi var tills de stängde. En kul kväll med god mat och underbart sällskap! I dag vaknade jag till en gråmulen dag. Tog en promenad med Lena och nu tillreder jag rödbetssoppa med getostgratinerade bröd. Får snart besök av min systerson som skall sälja jultidningar åt mig :) I kvälll blir de pilates o slapp framför tv:n. En skön söndag med andra ord.

Till sist, en bild på den vackra värdinnan och mig :) Tusen tack Jessi för den fantastiska maten du bjöd på. Skall väl passa på att gratta alla pappor som firar farsdag i dag också och ett speciellt stort grattis till min egna världens bästa pappa!



Shopping...

Träffade Lena på stan i morse för att shoppa lite. Blev mycket prat & skratt, men lite shopping... Mitt mål var att hitta en klänning till jubileumsmiddagen nästa helg. Shoppade en del andra saker, men hittade ingen klänning som satt som den skulle. Lena var bra att ha med, åtminstone för plånboken. Här kommer några Lena citat:

"Jenny du har ju en som ser ut nästan precis som den där", "den är nog lite väl kort", "ta din Inwearklänning och spar lite pengar", "den e fin, men den du har där hemma är bättre"

Ha ha....tack Lena för dina kloka råd :)

Nu ska jag dra iväg till gymmet och efter det blir det Asiatisk middag hos gullevännen Jessica och party natten lång.

Ha en skön lördag!

Friday, I'm loving it!

Underbart! De e fredag!!!! Kom just från jobbet och ser fram emot en helg med träning, shopping och party. Skall inleda helgen med ett svettigt pass spinning med goa AC.

Skrev ju i går att jag lyssnade på Seals låt Amazing. Ta o kolla in det här klippet. Det är från Victoria Secrets fashion show år 2007. Är ett stort fan av deras modeshower som är otroligt påkostade med modeller som ser ut som dockor. Lyssna på texten och kom i håg att ni alla är AMAZING! Nu drar jag på spinning :)

http://www.youtube.com/watch?v=E1zstrWR3O0




Vackert citat

I dag är en gåva och kallas därför present


Kanelbullar





Nu har jag bakat mina favoritbullar och avnjutit en med ett glas mjölk. Mums så gott det var. Nu åker de här godingarna in i frysen för oväntat besök, men hos mig bjuds det inte på blaskigt Gevalia kaffe utan mustigt Zoega kaffe :)

Man lär sig då man är tvungen

Har lyckats koppla datorn till högtalarna och lyssnar på skön musik av Seal (låten amazing). Besökte både Claes Ohlsson och Anttilas elektronikavdelning efter jobbet för att få tag i en "digital media port" kabel. Konstaterade i går att HDMI lösningen inte fungerar eftersom styrenheten för högtalarna endast är försedd med HDMI out uttag, inget in!

Två hjälpsamma försäljningskillar försökte hjälpa mig, men tyvärr visade det sig att jag visste mer än dem. Kabeln jag sökte fanns i alla fall inte, så nu har jag kopplat datorn till högtalarna med audio kablar. Ljudkvaliteten är inte den bästa, men de får duga...bättre än att lyssna på musik från datorn :)

I varje fall är jag stolt över mig själv och att jag inte gav upp utan redde upp detta själv. Vet att det finns många teknikexperter där ute som gärna skulle ha kopplat detta på 0 sekunder åt mig. Tycker dock att det är kul att lära sig nya saker och känna att jag klarar det mesta själv! Bruksanvisningar har aldrig intresserat mig, men har lärt mig att de inte är så tokiga att läsa.

I kväll har jag träningspaus. Har haft lite ont i halsen och snuva. Dessutom tror jag att musklerna är tacksamma över att de får vila en kväll :) Vad har jag då i stället hittat på? Jo jag bakar kanelbullar :) Resultatet får ni snart se. Nu har degen jäst färdigt, så jag skall återgå till bakandet, jippiii!

Husmanskost och datorspunk



Vanling husmanskost är verkligen underskattad. Tillredde hederlig maletköttsås med spagetti då jag kom hem i dag. För att sänka gi-värdet använde jag fullkornspasta. Såsen gjorde jag på nötmaletkött, färska champinjoner, gullök, en gnutta grädde, färsk chili, svartpeppar och soja som ger en härlig sälta.

Fick just spunk på datorn och mitt hemmabiosystem. Enligt min logik borde det gå att koppla datorn till dvd-spelaren med hjälp av en hdmi-kabel då både dator och dvd spelare har hdmi uttag. Skulle vilja lyssna på musik från datorn till bättre ljud. Får det inte att fungera, så nu lämnar jag skiten och drar på ett pass combat följt av stretch i stället...


Flickan som lekte med elden



Rekommenderar denna! En skrämmande, men mycket intressant film. Var och såg på den med min vän Jessica i går kväll. Hon hade inte sett filmen "Män som hatar kninnor", men hängde ändå med. Så nu vet ni det att ni mycket väl kan gå och se denna även om ni inte har läst boken eller sett film nr 1. Väntar med spänning på sista delen i Milennium triologin.

Innan filmen var jag på Sebastians spinning. Roligt som vanligt :) Men ni som brukar gå på hans timmar, håller ni inte med om att han liknar musikalartisten Peter Johansson?

Nej nu skall jag äta upp min joghurttallrik och cykla iväg till jobbet. Ser ut som att det blir en vacker höstdag i dag.

Full träningsklass

Tror ni inte att jag var lika trött i morse då jag vaknade....jo det var jag. Men nu då jag sitter och äter frukost känner jag mig faktiskt piggare, hoppas det håller i sig.

I kväll skall jag på bio på "Flickan som lekte med elden". Innan det är movietime har jag tänkt hinna med ett pass spinning. Det blev nämligen ingen spinning i går kväll. Kan ni förstå att klassen var full då jag kom till gymmet, även om jag var i god tid. Blev träning på crosstrainern i stället innan BodyPumpen. Därför kliar det extra mycket i spinningtån i dag :)

Jag har annars haft torra och flagnande naglar på sistone. Doppade en bomullstuss i lite oliolja som jag baddade naglarna med i går kväll. Lät detta verka under natten och naglarna ser redan "friskare" ut. Ett hushållsknep åt er som lider av samma problem.

Såå trött



Så här har jag känt mig i dag. Tror det bästa hade varit att stanna i sängen och sova, men vad kan man då jobbet kallar...Nu hoppas jag på att ett pass SpinnPump skall pigga upp mig.

Vet inte om det är svininfluensan eller vanlig höstförkylning som har intagit banken, men en stor del av personalen är sjukskriven. Det betyder ju att vi som är friska har större arbetsbörda och höstmörkret gör ju inte direkt att man känner sig extra energisk.

Tänk annars att man kan bli lycklig över att betala skatt. Det blev jag i dag. Fick mitt skattebesked och jag trodde att jag skulle vara tvungen att betala mer än jag tydligen är, man tackar för det :)

Nej nu kallar gymmet....

Söndagssim

I dag har jag varit och simmat, eller rättare sagt lekt i vattnet med min 5-åriga brorsdotter i 2 timmar. Kände mig rätt slut efter det, så vad var inte bättre än att bli bjuden på gourmetmat hos brorsan. Han borde verkligen byta karriär och bli kock i stället. Han har sån talang för att få ihop intressanta smakkombinationer och framställa maten på ett så estetiskt vackert sätt att man knappt vågar äta upp den.

I dag bjöds det på älgcarpaccio med sikrom, creme fraiche och rödlök. Till detta smödegsinbakta kantarellknyten och nybakat bröd, aioli och vitlökssmör. Varmrätten var laxgryta och efterrätten var blodappelsin- och grapesorbet med hemlagad kinuskisås. Önskar jag hade haft med kameran så att ni skulle ha fått se dessa rätter, men tyvärr var den hemma....

I går kväll hade jag en skön hemmakväll som också gick i matens tecken. Tillredde sushi som var såååå gott! Skönt med helger som denna i bland med slapp och god mat. Nu har jag laddat upp för den kommande veckans arbete och träning. Njut av söndagen, det ska jag. Sitter för tillfället och lyssnar på Carolas första julskiva, "Jul i Betlehem". Galet kanske att lyssna på julmusik redan, men tycker faktiskt att denna skiva innehåller mer stämingsmusik än julmusik.


Gårdagens lyckade sushi :)

RSS 2.0