Spenatsoppa



Ett litet tips till er som tycker om spenatsoppa. Kokade spenatsoppa då jag kom från gymmet. I stället för att avreda soppan med vetemjöl använde jag speltmjöl (dinkelmjöl). Detta för att sänka gi-värdet. Smaken var precis som vanligt, skulle dock ha fått ha i lite mer mjöl än normalt för den blev rätt vattnig.

Spenat sägs innehålla mycket järn, vilket är felaktigt. Spenat innehåller bara aningen mer järn än övriga grönsaker. Dessutom innehåller spenat oxalter som gör det svårare för kroppen att uppta järnet. För att kroppen lättare skall uppta järnet bör man samtidigt äta något som är rikt på c-vitamin. Spenat är dock rikt på a-vitamin, e-vitamin och ett antal viktiga antioxidanter, exempelvis karotenoiden lutein.

Step it up

Mina armar är rätt möra i dag efter gårdagens pumpande :)

Vaknade med snuva i morse, suckade och tänkte att min förkylning går åt fel håll. Nu efter en dag på jobbet känner jag mig som hurtbullen själv och snuvan är borta. Skall cykla hem, sluka en avokado och cykla vidare till gymmet för BodyStep. Det kommer att bli rejält svettigt i dag för det är sommarväder där ute, ljuuuvligt säger jag.

Tuff träning, med sol både ute och i sinnet. Bring it on bara, här ska de svettas!


Tuff träning

Kvällens SpinnPump var effektiv, men tog musten ur mig. Hann inte äta något annat än en banan innan träningen och det var för lite. Kände att krafterna tog slut mitt under passet.

Då jag kom hem fixade jag till en broilersallad med getost och rostade pinjenötter. Efter ett tufft träningspass smakade det bättre än någonsin. Till salladen åt jag GI-bröd från Andreas Knips bageri.

Det har varit en bra dag på alla vis. Gladast är jag förstås över att resan till Kreta är bokad och att jag bara har 7 arbetsdagar kvar innan semestern :)


Resan bokad




Jippii! Om exakt 10 dagar bär det av till Kreta för mig. Åker med min vän Sanna. I en vecka ska jag sola, simma, läsa och äta god mat :) Vi tog en sista minuten resa med ospecifierat hotell och ort. De blir spännande att se var vi hamnar. Besökte just Fritidsresors hemsida och såg att de hade höjt priset på resan med hundra euro. Snacka om att vi hade tur, lyckan tycks vara med mig i dag.

I kväll blir det SpinnPump, får ligga i hårdträning nu med tanke på att jag skall rymmas i en bikini om 10 dagar :)

Just typiskt!

I kväll blev det spinning. Tyvärr är de ju så att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken. Jag var så lycklig i går över att min springtur gick så bra som den gjorde. I dag har jag haft huvudvärk hela dagen och känt mig krassligare än i går.

I vilket fall som helst valde jag att spinna. Spinning är ju bra på det viset att man kan ta det i eget tempo. Under själva passet kändes det toppen, så jag tog i lite extra, men nu känner jag mig så slut. Sitter i soffan och skulle kunna somna här framför datorn. Det blir en tidig kväll i dag, känner att jag är i stort behov av sömn. Hoppas i varje fall att jag inte har tagit ett steg till i fel riktning utan att jag mår bra då jag vaknar i morgon. Börjar verkligen vara trött på att inte vara i toppform nu...

Yes, I'm back

Hemma efter en 45 minuters springtur med en medelpuls på 145. Jätte skönt att få igång kroppen och benen i rörelse. Lite tyngre än normalt var det, men det räknade jag med eftersom jag än i dag kan känna av förkylningen.

I'm back och nu är det full träning som gäller fram till semestern :)

Helg i naturens tecken

Hela helgen kan jag säga att har varit en enda naturupplevelse :) Har plockat blåbär så nu är frysen full med blåa bär. Besökte också hjortronskogen med pappa och fick ihop två askar med hjortron till fysen. Hjortronskörden verkar vara väldigt sparsam i år, bättre är det med blåbären som finns i mängder. Konstaterade att det är väldigt avkopplande att plocka blåbär. Hjärnan går på lågvarv och det finns utrymme för upplevelser som fågelsång, vindens sus och kluckande vatten. Längtar efter att svampsäsongen skall börja så jag får ge mig ut o plocka kantareller.


En del av helgens bär

Har även avnjutit naturens bästa i matväg under helgen. Kokt abborre med sallad från mammas växthus och odlingsland på lördag. Söndagens höjdpunkt var rökt abborre. Mums så gott det var. Mamma bakade en blåbärspaj och tillredde egen vaniljsås. Så lyxigt. Det har varit en väldigt skön helg men mycket god, men hälsosam mat.


Färska, nyrökta abborrar

Tänk att förkylningen håller i sig... I dag efter jobbet har jag ändå tänkt försöka ge mig ut på en springtur i lugnt tempo. Träningsivern börjar ta över och det spritter i benen. Talade med Lena på telefonen om att anmäla oss till Vasa marathon som går av stapeln 5.9. Mycket möjligt att det blir av, men i såfall blir det halvmarathon. Måste ju börja försiktigt :)

Dags att cykla till jobbet och ta itu med veckans första arbetsdag...

Strawberry shortcake

Är vid sommarstugan. Utomhus regnar det, men åt just världens bästa strawberry shortcake som gav mig solsken innombords :) Blåbärsplockandet får vänta till i morgon, nu ska jag bara njuta av lugnet...


Skäm bort dig själv, bästa trösten...

Det blir ingen Botniacykling för mig, men har slutat deppa över det nu. Det kommer nya år och nya lopp. Surade i går och var mest besviken för att jag köpt ny cykel. I dag har jag lugnat ner mig och insett fakta, det skulle inte vara något nöje att pina sig igenom loppet, sjuk. Min förkylning är betydligt bättre än i går, men jag är inte helt frisk. Flåsade och var trött i benen bara av att jag promenerade upp för trappan på jobbet i dag.

I stället kommer jag att åka till villan och plocka blåbär. Skall fylla min frys med bär inför hösten/vintern. I dag köpte jag 5 kg jordgubbar på torget som jag skall rensa och frysa in i kväll.


Ni ser jag har lite jobb innan de är rensade :)

För att trösta mig själv  efter jobbet gick jag till Kicks och köpte lite nytt smink och en glasfil (tappade den gamla i golvet i morse). Tänk att lite smink kan göra en så glad...Mitt favoritmärke är Make up Store. Det blev ett läppstift och en ögonskugga.


Läppstiftet är "happy sparkling" och ögonskuggan är "brown sugar"

För att trösta mig yttligare står jag nu och sipprar på en cider. Testade läppstiftet då jag kom hem och jag är very happy med det. Hyrde dessutom en film "Confessions of a Shopaholic", en riktig tjejfilm :) Då jag är färdig med jordgubbarna ska jag tillreda en tonfisksallad och bänka mig i soffan och kolla på film.

Sorry inte mycket träning och hälsa i dag...men vad kan man då man är förkyld. Trevlig helg åt er alla och lycka till ni som skall cykla i morgon. Kommer att vara lite bitter då starten går...men det går över :)


Blä blä blä

Usch den vanaligvis glada och positiva Jenny är på dåligt humör. Jag har sett framemot Botniacyklingen, till och med köpt en ny cykel och så är jag sjuk. Pinade mig igenom min arbetsdag i dag. Nu ligger jag däckad på soffan och är sur o besviken. Misstänker att jag har feber, eller åtminstone stegring för jag har frysit och svettats om vartannat hela dagen. Vägrar mäta feber innan i morgon kväll, lever ännu på hoppet att jag ska bli frisk...men det ser inte lovande ut... Håll tummarna för mig :)

Botniacyklingen närmar sig...

...och jag är förkyld. Få se hur de blir med cyklingen för min del. Glad över att jag inte hade ont i halsen mer då jag vaknade i morse, men i stället är jag snorig som bara va! Skall fortsätta att kurera mig och hoppas på det bästa. Det är så typiskt, har inte varit fökyld på typ ett år och så blir jag det nu... Har ni tips på hur man snabbt tillfrisknar tar jag gärna emot dem. Tycker jag har provat på det mest, druckit te i mängder, finrexin, vilat, ätit extra mycket frukt osv.

Off to work för en intensiv arbetsdag :)

Snacka om att gräva en grop åt sig själv...

Jag kan inte själv tro det. Har gått och dragit på mig någon form av förkylning. Då jag vaknade i morse hade jag ont i halsen. Har känt mig allmänt hängig på jobbet i dag, men valde att trotsa detta...Cyklade till gymmet och sprang i 30 minuter och lyfte vikter i 30 minuter. Kände hela tiden att jag inte är ok, men fortsatte ändå...varför kan man ju undra?! Själv är jag noga med att uppmana andra att vila ifall kroppen inte är i skick. Trots detta plöjer jag på själv...ville väl inte inse att jag faktiskt kanske håller på att bli förkyld.

Nu sitter jag med en kopp kamomillte med honung i och hoppas på att det skall få mig att må bättre. Botniacyklingen är på lördag och jag behöver verkligen vara i skick då. Tänkt så typiskt det skulle vara om jag blev sjuk då jag till och med har köpt ny cykel :( Nej nu är det nog bara vila som gäller även om träningssuget blir för stort!

I dag tog jag annars bort min hårförlängning. Kände att jag inte orkade med det mera. Kan konstatera att hårförlängning inte är något för någon som tränar aktivt och duschar två gånger om dagen. Dessutom är det otroligt varmt under sommaren med mycket extra hår. Visst, det var fint med långt hår då jag kunde locka det och fixa olika frisyrer, men oj så tidsdrygt. Vet inte hur många timmar jag har satt ner på att tvätta, föna, platta och locka mitt hår de senaste månaderna. Nu har jag page igen och är supernöjd. Känns fräscht och så skönt att inte bära runt på flera hundra gram extra hår :)

Kvällens program blir att dricka flera koppar te för att förhoppningsvis må bättre i morgon...
 

Superb kväll



Gardenpartyt var superbt i går. Sanna bjöd på god sommarmat ute i hennes lilla trädgård. Vädret kunde inte ha varit bättre, ej heller sällskapet. Vi skrattade och talade fram till kl 01.00 då vi gick ut på stan. Dansade och sjöng in på småtimmarna. En hellyckad kväll med andra ord.

Eftersom solen visade sin bästa sida även i dag blev det en dag på stranden. Efter stranden tillagade jag en jättegod sallad med getost och kallrökt lax, som avnjöts på balkongen i solskenet.

Dagens träning blev 20 minuter på crosstrainer och 60 minuter BodyPump. Trodde jag skulle vara seg efter gårdagens festande, men kände mig stark och kry. I kväll blir det i varje fall o lägga sig tidigt för att jag skall orka med den kommande jobbveckan.

I morgon kväll blir det middag hos Ulrica. Mycket kul som händer under sommaren. Många middagar och fester, kan det vara bättre? Inkommande lördag är det Botniacyklingen som jag ser mycket framemot.

Nu ska jag gå och duscha för tredje gången i dag och skölja ur hårinpackningen som jag har i håret. Håret slits rätt mycket under sommaren så det kan vara bra att ge det lite extra näring i bland.

Hoppas ni också har haft en fin helg och känner er redo för den kommande veckan :)

Rundtur i Replot

Cyklade till Replot kyrka, ca 45 km blev det fram och tillbaka. Motvind på ditvägen, men medvind hemåt. Medelpulsen låg på 135, passligt tempo med andra ord.


Replot bro är Finlands längsta bro (1045 m), byggdes 1997.


Utsikten från Replot bro


Början av bron


Nedfarten, tänk er känslan att rulla ner här. Helt fantastisk!


Replot city :)

Efter cykelturen var jag till torget och köpte jordgubbar och körsbär som jag tog med till stranden. Solade, läste, lyssnade på musik och mumsade på finländska sommarbär. En helskön dag med andra ord. Nu skall jag fixa mig i ordning och så ska jag på garden party till Sanna. Tänk sån tur vi har med vädret! De kommer definitivt att bli en toppenkväll.

God morgon!

Steg upp redan 08.30 för frukost och nu bär det av på en cykeltur till Replot. Tar med kameran så kanske lyckas jag nappa några foton på Finlands längsta bro, Replot bron. Termometaren visar 24,6 grader, blir en underbar dag.

Efter cykelturen skall jag ge mig av till stranden för att sola, läsa och slappa. Köpte två nya bikinin i går, måste ju testa en av dem i dag. Har en liten förkärlek för bikinis. Anser faktiskt att man inte kan ha för många av dem. I synnerhet i södern slits de rejält av allt badande och sollapande. Därför är det bra att ha många att byta om med.

Drack en sommarsmoothie till frukost. Lade upp receptet nyss ifall ni är intresserade av att testa på en sådan till frukost :)

I wish you en skön och solig dag!

Sommarsmoothie



2 normalstora glas

1 frusen banan
ca 10 st stora frusna hallon
1 nektarin
2 msk fettsnål kvarg
ca 2 dl sojamjölk
1 tsk linfrön
2 tsk solrosfrön

Kör allt i en mixer och avnjut. Smakar sommar, eller hur?

Inget russin här inte...

En sak som jag verkligen är beroende av är hudlotion. Smörjar alltid in mig efter att jag har duschat, badat bastu eller simmat. Eftersom jag ofta tränar två gånger per dag innebär det också att jag duschar två gånger om dagen. Då är det viktigt att tillföra huden fukt för att inte torka ut och bli ett russin :)

Mitt frenetiska smörjande började faktiskt efter att jag hade sett på Oprah Winfrey för ca tre år sedan. Hon gjorde ett program om människor som lyckats hålla sig unga och såg väldigt ungdomliga ut i jämförelse med deras verkliga ålder. Med var bl.a. en kvinna som var 80 år och inte hade en rynka på kroppen. Hennes hemlighet var att hon hade smort in sig varje dag hela livet. Ok, min målsättning är väl kanske inte att se ut som 30 då jag är 80, men säkerligen mår huden bättre av att bli insmord än att torka ut.



Här ser ni mina favoriter. Dermosils E vitamin lotion. Absorberas snabbt i huden och har en mild doft. Protectyl Vegetal är en afte sun kräm som jag har köpt vid Yves Rocher. Denna after sun kräm doftar tropiskt gott av kokos och vanilj. En kräm som jag storkonsumerar sommartid.

Kvällens BodyAttack var väldigt svettig, men vi var ett bra gäng som alla gav max. Skönt att komma hem och duscha av sig svetten. Nu ska de va mat innan jag hungrar ihjäl :)



Mörkläggningsgardin

Undar nu om det är bra eller dåligt att ha en mörkläggningsgardin...har det i sovrummet och tycker att jag har så svårt för att vakna upp på morgnarna. Sover som en stock under natten, vilket förstås är bra, men de e så kämpigt att stiga upp på morgonen.

I dag sken solen då jag rullade upp min gardin. Glad men sömnig klädde jag på mig springkläderna. Andades in den friska luften i djupa andetag och njöt av sommaren. Kom hem, avnjöt en gröttallrik och sitter nu o gäspar på jobbet. För lite sömn eller är det gardinens fel? Alltid måste man ju skylla på nåt...nej nu ska jag jobba och ikväll får kroppen sig en rejäl attack på BodyAttack :)

Drick mycket vatten!

Hemma efter svettigt BodyStep pass. Det är märkligt hur mycket man svettas under sommaren i jämförelse under vintern. Luftkonditioneringssystemet på gymmet är inte det bästa så det blir rejält fuktigt och varmt under tuffare pass. Men som jag tidigare har skrivit njuter jag av det. Kroppen är mjuk och det är lättare att ge max. Det som är viktigt sommartid är ju förstås att dricka extra mycket vatten under dagarna, träningspassen och framförallt efteråt. Jag dricker ofta bubbelvatten efter träningspassen. Har för mig att kroppen tar upp det bättre...vet inte om det stämmer, men tycker att det släcker törsten bättre än vanligt vatten.

Dags för kvällsmat och tv :) Önskar jag hade kvällssol på min balkong så att jag kunde sitta och njuta av sommarvärmen. Tyvärr har jag endast morgonsol och utsikten är kanske inte den bästa heller...men är det vackert väder i morgon blir det frukost på balkongen.

Bjuder på en inspirationsbild av min fruktkorg. Har alltid en massa med frukt hemma. Perfekt att äta då jag får sockersug eller som mellanmål.


Solen kom som på beställning

Solen visade sig i dag. Redan vid lunch tittade den fram och sken resten av dagen. Därför var det extra svettigt på spinningen. Kände för en promenad för att få njuta av den underbart vackra sommarkvällen. Ringde Sanna som kom med. Vi promenerade i en timme och diskuterade om allt mellan himmel och jord. Så skönt att ha vänner att tala med som ger en förnuftiga råd och lyssnar.

Hoppas på att solen ska fortsätta skina så att jag får njuta av den under helgen också. Är i varje fall glad för Lenas skull som har semester nu. Talade med Sanna om att åka till södern i augusti. Vi planerar att åka på en sista minuten resa, kanske till Italien eller Grekland...kan knappt vänta :)

Kläddilemma

Vaknade upp till ett dimmigt och kyligt Vasa. Dagens första problem: vad klär man på sig i detta väder utan att frysa eller svettas ihjäl under springturen??? Valde knälånga tights, en tunn långärmad tröja och en skaljacka. Tror ni det var passligt? Nej minsann, svettades som en tok.

Sommarvädret i Vasa är minst sagt varierande. Längtar tillbaka till att vakna upp till 25 graders värme som vi hade för några veckor sedan. Löpningen är betydligt skönare och roligare i solsken.
 
I varje fall lärde jag mig en sak och det var att jag knappast behöver skaljackan någon annan sommarmorgon, även om det är mulet och dimmigt...

Utmanade axlar och rygg

Kände mig lite trött på jobbet i dag, så jag tog en tupplur på 10 minuter innan jag cyklade iväg till gymmet. Sprang ca 20 minuter på löpband och gick på SpinnPump 75. Ökade vikterna på både axel- och ryggpasset, så få se om jag känner av det i morgon.

Nu har jag satt mig i soffan och väntar på att Lipstick Jungle ska börja, en av mina favoritserier för tillfället. Till kvällsmål äter jag 0,2% kvarg (kesella) med skivad nektarin och hasselnötter, mums. I morgon blir det länk innan jobbet och spinning på kvällen :)

Have a nice evening friends!

God middag

Dagens middag var kycklingbiffar med cashewbulgur & citronfraiche. Lade upp receptet för en stund sedan.

För övrigt har jag slappat och tagit det lugnt i dag. Hade en trevlig kväll med Hanna i går. Vi skulle ju gå ut på picnic, men eftersom det regnade blev det picnic inomhus. Inget fel med det, mysigt och trevligt var det.

Nu ska jag gå en promenad med Jessica och så är helgen över. En vecka med arbete väntar innan det är dags för nästa helg som redan är fylld med program.

Ha en skön söndag!

Kycklingbiffar med cashewbulgur & citronfraiche



4 portioner

4 portioner fullkornsbulgur
2 dl cashewnötter

400 g kycklingfilé
1 ägg
2 msk crème fraiche
1-2 dl blandade örter
salt och peppar
smör till stekning

resterande crème fraiche
ca 1 msk citronsaft
2 msk hackad rödlök
salt och peppar

Gör så här:
Koka bulgurn enligt anvisningarna på paketet. Mixa kycklingköttet i mixer. Tillsätt ägg, crème fraiche, örter, salt och peppar. Forma färsen till 8 platta biffar. Stek biffarna på medelstark värme tills de är genomstekta.

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och blanda dem i den färdigkokta bulgurn.

Blanda crème fraiche, citronsaft, hackad rödlök, salt och peppar.

Servera maten med salladsblad och tomater.

Händelserik lördag

Började dagen med en cykeltur tillsammans med Lena ut till Söderfjärden (1h rutt) med pulsen kring 140. Är mycket nöjd över mitt inköp. Skall bara höja sadeln lite för att få ut maximalt av trampet då jag hakar fast spinningskorna. Jag är glad över att jag valde att byta ut tramporna till sådana med fastsättningsmekanism för spinningskorna för cyklingen blir betydligt effektivare. Ett litet problem bara, borde komma ihåg att haka loss skorna då jag stannar. I dag glömde jag det och ni kan gissa hur det slutade. Jag välte, med cykeln! Skrapade upp samma knä som jag redan från förr har ett skrapsår på från mitt "måsfall". Dessutom lyckades jag få några skråmor på cykeln, alltså jag hann ha den i en dag innan jag skråmade den...


Min fina cykel


Söderfjärden i bakgrunden


Jag just innan jag faller...


...och åstadkommer detta. Fina sommarben...

Efter cykelfärden blev det golf med Sanna. Undra verkligen när jag skall bli en bra golfspelare och om det någonsin kommer att hända...Min bästa vän åter i dag var bunkern...Är så fokuserad på att inte hamna i bunkrarna, men magiskt nog rullar likväl mina bollar rakt i dem. Nå själva spelet gick inte så bra, men vädret var suveränt likaså sällskapet.


En bekant plats för mig i dag


Tappert kämpade jag för att ta mig upp ur bunkrarna


Fick till några fina utslag, men för det mesta var spelet rätt dåligt i dag...

Nu ska jag duscha och inväntar söta Hanna som jag skall på picnic med. Ser framemot en superb tjejkväll. Trevlig lördag kväll önskar jag er alla!

Kroppen behöver vila

Blev ingen morgonlänk i dag. Kände att kroppen behöver vila. Har fortfarande träningsvärk från onsdagens combat. Trodde att gårdagens träning skulle mjuka upp musklerna, men tydligen inte. Då finns det inget annat än vila. Det betyder att i dag blir det en helt träningsfri dag. Ganska skönt med träningsfria dagar ibland för då stärks lusten och suget efter att träna. Känner redan att jag längtar efter att få ge mig ut på en lång cykeltur på lördag och golfa på eftermiddagen.

Tror inte jag hinner skriva mer i dag så jag önskar er en trevlig fredag. Njut av veckans bästa dag :)

Ny cykel :)



Som ni ser lyckades jag hitta en cykel i dag. Själva köpet gick faktiskt rätt fort. Visste ju vad jag behvöde och ville ha. Räknade upp de egenskaper som jag önskade och försäljaren gav mig tre cyklar att testa. Fastnade för en av dem och det var Nishikis hybrid, modell 401. Cykeln har 24 växlar och var väldigt lättcyklad. Bilden ovan är faktiskt lite missvisande för den jag köpte är vit. Var kanske inte så förtjust i färgen, men egenskaperna är ju viktigast. Valde att byta ut tramporna till trampor med fästen för spinningskorna, borde öka maxtempot ytterligare :) Jag får den redan i morgon så det blir till att cykla in den i helgen. Nu är det nog bara så att jag kan inte skylla på cykeln ifall Botniacyklingen går dåligt, då e de nog fel på hon som trampar...

Cykelaffären gick som sagt rätt fort så jag kom i god tid till gymmet. Han koppla av i massagestol och springa i 15 minuter innan Bodystep timmen. Kände att kroppen inte riktigt var med i dag. Pulsen var låg, men krafterna saknades. Tror att jag kanske tog ut mig så mycket på combaten i går att jag egentligen borde ha vilat i dag. Nå nu skall jag i varje fall stretcha, känner att det behövs. I morgon kväll blir det ingen träning så då får kroppen vila. På morgonen blir det eventuellt en springtur, får känna efter då jag vaknar hur det känns.

Hoppas ni har en skön torsdagkväll. I Vasa regnar det, rätt mysigt tycker jag.


Dagens program: cykeljakt

Har äntligen sovit en hel natt. Kände mig utvilad i morse då jag steg upp och gav mig ut för o springa. Det blåser rätt hårt i dag, hade därför motvind på hemvägen. Hann inte stretcha så mycket efter springturen som jag skulle ha behövt. Känner bl.a. av combaten i skulderbladen i dag, men de e rätt skönt med lite träningsvärk för de e så sällan jag har det.

Tycker att jag stressade hela morgonen: sprang, stretcha, duscha, fixade frukost, lagade lunchlåda och packade gymväskan. Hann inte ens dricka frukost kaffe... I dag ska jag sluta en halv timme tidigare för att åka och se på en ny cykel. Ringde runt till lite cykelbutiker i går och hörde mig för om vad det finns för utbud. Tydligen är jag alldeles för sent ute så urvalet är inte så stort mer. Skall i varje fall göra ett försök. Hittar jag ingen får jag helt enkelt fixa upp min 7-v'äxlade Tunturi och kämpa mig igenom Botniacyklingen med den. Efter cykeljakten ska jag cykla till gymmet och gå på Step.

Mycket trevligt inplanerat för kvällen, men först ska jag ta mig igenom arbetsdagen :)

Sesampanerad wasabilax med bulgursallad



Sesampanerad wasabilax
Soya
Wasabi
Laxfilé
Sesamfrön
Smör till stekning

Bulgursallad

2 dl bulgur
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm malen svartpeppar
1 msk färsk oregano (eller 1/2 tsk torkad)
1/2 rödlök
10 st körbärstomater
2 st morötter
20 st kalamati oliver
1 msk citronsaft

Gör så här

Blanda wasabi (mängd enligt tycke) med soya. Marinera laxfileérna i soyan i åtminstone 30 minuter. Panera laxfileérna i sesamfrön. Stek fileérna i smör på medelvärme.

Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Blanda den varma bulguren med olja, vinäger och kryddor. Skala och hacka rödlöken fint. Skölj och halvera tomaterna och skala och skiva morötterna. Blanda i bulguren rödlök, tomathalvor, morötter, oliver och citronsaft.

 

Veckans stress är bortboxad

Grymt skön combat i kväll, sparkade och boxade som aldrig förr. Svetten rann och musklerna brände, sååå skönt!!! Combat hör nog till en av mina favorittimmar. Känner mig alltid 5 kilo lättare efter timmen, boxar och sparkar bort hela veckans stress och problem. I dag var det dessutom ett energifyllt gäng på timmen som gjorde att timmen var extra hypad.

Då jag kom hem tillredde jag världens mumsigaste middag. Ska lägga upp receptet åt er. Nu sitter jag i soffan och bloggar, laddar upp bilder, talar i telefon, ser på tv och surfar samtidigt. Snacka om multitasking :)

Blev annars superglad i dag då jag såg att Terese Alvén rekommenderade min blogg i hennes blogg "Spark i baken" som är en av Sveriges största bloggar.  De tar sig, sakta men säkert.

Nej nu ska jag ladda upp dagens middagstips så att ni också kan tillreda något att mumsa på.


Multikakor och spinning

Cyklade efter jobbet i regnet till kvällens spinningklass. Reserverade en cykel åt Lena o väntade på henne, men hon dök inte upp...(hoppas Lena du läser det här så du får dåligt samvete :) nå nej skämta bara) Lite tråkigt var det i varje fall för vi brukar alltid hinna skvallra lite innan timmen börjar. Nya tag i morgon Lena, då e de combat som gäller :)

Efter spinningen låg jag i en massagestol i 20 minuter, såååå skönt, tänkte faktiskt somna. Insåg hur skönt det är med massage. Borde verkligen boka tid till en riktig massör...

Efter gymmet kom jag hem och städade en snabbis. Konstaterade då jag städade att jag nog är väldigt pedant när det kommer till att hålla rent och snyggt hemma. Jag kan helt enkelt inte koppla av ifall det ligger saker här och där eller dammråttor flyger runt.

Nu väntar jag på att Angelica ska komma. Har dukat fram en liten kvällsbit: hembakat bröd, multikakor (består av majs, spelt, sesam och linfrö) kalkonpålägg, ost, grönsaker och te. Ska bli mysigt att sätta sig ner och prata om ditt o datt.



Ifall nån av er blev sugna på multikakorna så finns de i de flesta större matbutiker. Ett hälsosamt alternativ till vanliga riskakor eftersom de är fiberrika och har låg salthalt.


Friska andetag

Sov lite oroligt i natt. Vaknade flera gånger och kollade på klockan. I varje fall så var jag superpigg då den ringde kl 06.50 och det var dags för morgonlänk. Hoppade upp och gav mig ut på lätta ben. Gårdagens stretchande gav verkligen resultat. Har länge funderat på att gå till en massör också, men det har inte blivit av. Kanske dags att ta tag i det och boka en tid i dag...

Kan inte direkt säga att det är sommarväder, men i varje fall är det bättre än i går. I natt har det regnat så det var syrerik luft jag andades in då jag sprang. I kväll blir det spinning och träffis med Angelica.

Dags o dricka upp blåbärssmoothien och sticka till jobbet... Få se hur länge jag är pigg efter nattens få timmar av sömn...



Bästa medicinen mot stress

Finns det något bättre efter en stressig arbetsdag än hård träning? Tror inte det :) Gick på som en tok på jobbet i dag. Därför kändes det underbart att dra till gymmet direkt efter jobbet. Sprang på löpband i 30 minuter och efter det gick jag på ett SpinnPump 75 min pass. Skön genomkörare för hela kroppen.

Mina ben har varit som två stela stockar sen allt dansande i högklackade skor i lördags. Känns som att jag fick dem uppmjukade idag. Stretchade lite extra då jag kom hem, så nu mår jag bueno :)

Tillagade en bulgur sallad med rostade pumpafrön, apelsin och broilerstrimlor. Ska mumsa i mig den nu och njuta av måndagskvällen. Hoppas på att det inte regnar i morgon på morgonen så jag kan ge mig ut på morgonlänk.


Sand överallt



Bilden förklarar bra hur mitt golfspel gick i dag, uruselt! Jag lyckades slå bollen i åtminstone en bunker per bana. Fina utslag, relativt ok puttar, men resten var inte bra. Då jag kom hem och tog av mig golfskorna var de fulla med sand, hårbotten kliar och ansiktet är täckt med ett tunt lager sand. Gratis ansiktspeeling :)

Golf är verkligen en sport som går bra eller dåligt beroende på dagsformen. I dag var det en sämre dag,  kanske bättre lycka nästa gång...

Kyliga vindar

Steg upp kl 10 i dag efter att ha sovit en lång natt. Natten fredag till lördag blev det inte många timmars sömn. Var ute och festade med Jessi. Dansade som tokar och hade roligt enda fram till stängningsdags. I går var jag väldigt slö och trött så det blev ingen träning. Hade ju tänkt gå och kolla på en ny cykel, men det blev inte heller av. Umgicks med vänner och drack kaffe och åt bulla nästan hela dagen...väldigt hälsosamt...not... På kvällen blev det film med godis, så mysigt.

I dag började jag däremot dagen med en springtur. Det blåser rätt hårt i Vasa nu, kyliga vindar som påminner om höstvindar. Inte kan det väl vara så att sommaren redan är över...? Sprang en ny runda, roligt med lite omväxling. Jag tror det är viktigt att variera sitt springande. Ifall man kör samma rutt varje dag blir det nog lätt så att man tröttnar på att springa.

I dag på eftermiddagen ska jag och spela golf. Få se hur det går i dag om bollarna flyger dit jag vill eller åt fel håll.

 Bjuder på en liten frukostbild. Ha en skön söndag vänner!


Regnig morgon

Det blev ingen morgonlänk. Steg upp i god tid, men så såg jag att det regnade. Hade ingen lust att börja morgonen som en dränkt katt så jag beslöt mig för att sussa vidare. Det var nog ett bra beslut för jag var rätt trött och känner mig betydligt piggare nu.

Solen tittar fram igen så det ser lovande ut för mina kvällsplaner. Det blir picnic i parken i goda vänners lag. Fredag är nog den underbaraste dagen av alla i veckan. Känslan av att ha en hel helg framför sig som jag själv får planera och fylla med aktiviteter är underbart. Tror att denna helg blir det i varje fall lite golf och så tror jag att jag skall besöka några cykelbutiker för att se ifall jag skulle unna mig själv en ny cykel.

Happy friday och start på helgen!


Några tappra på BodyStep

Vi var inte många på BodyStep i kväll. Förstår faktiskt att många skräms av värmen. AC (hon som drog timmen) började med att fråga om vi är riktigt kloka som har kommit o träna i denna hetta :) Visst var det varmt, men skönt. Jag tycker om att svettas och känna att kroppen arbetar. Framför allt är de ju skönt efteråt. Ska duscha nu o sen tror jag att jag skall ta en promenad i solskenet.

Var på lunch med Sanna i dag. Vi satt i solen och åt våra getostsallader. Så skönt, tänk om alla luncher var så. Fick extra energi och orkade arbeta effektivt hela eftermiddagen.

Nej nu kallar duschen innan jag rinner bort :)

Måsen som blev känd

Ni vet måsen som jag har skrivit om att har attackerat mig. Tydligen är det andra människor i Vasa stad som har blivit utsatta för samma elaka mås. Kolla in storyn nedan.

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?linkID=75197&storyID=44217

RSS 2.0