Packat o klart

I alla fall nästan... har bara några små saker kvar sen kallar sängen. Det blir tidig väckning i morgon och jag har varit väldigt trött och seg i dag efter gårdagens nattbio.

Golfen gick verkliget urdåligt i dag. Vad lärde jag mig av detta? Jo att det är onödigt att golfa då man är trött, orkade inte koncentrera mig och vart efter slagen gick sämre och sämre så dalade humöret i samma takt.

Tror jag sover gott i natt och ser så framemot morgondagens resa till Holland. Holland here I come!

Doei vrienden :)

Nattbio inget för en kvällstrött

I går var jag på nattbio och pinsamt värre var det, för jag slumrade faktiskt till några gånger. Filmen Twilight ecilpse var i sig helt ok, men håller fortfarande fast vid att det är en tonårsfilm.

Var tvungen att stiga upp 8.30 för att jag skall ut på golf med Sanna. Känner mig trött och halvsover då jag äter min frukost. Få se hur kombinationen amatör + trötthet passar in på golfbanan :)

Det blir en dag på stranden

Solen fortsätter skina och är verkligen på min sida :) I dag skall jag ta mitt pick och pack och spendera en skön dag på stranden. I kväll blir det BodyStep och sen skall jag på något så kul som midnattsbio med övriga instruktörer från gymmet. Vi ska se den senaste Twilight filmen.

I går var jag till Wasalandia på dagen och kan säga att det var världens besvikelse. Som tur hade jag fripass för annars skulle besvikelsen ha varit ännu större. Det finns numera två attraktioner på Wasalandia för vuxna, eller rättare sagt barn över 10 år. Det är vattenstockarna och en karusell som snurrar runt.

Hela området ser oskött och tråkigt ut. Vikingaskeppet håller de på att reparera och mitt på nöjelsfältet fanns det en tom plätt där det stod att de bygger ett pariserhjul sommaren 2010. Tycker fruktansvärt synd om familjer som betalar dyrt för att komma in och så möts de av denna besvikelse. Ok, för barn under 3 år fanns det en del att åka i, men på riktigt har ni barn åk till Powerpark i Alahärmä i stället. Betydligt trvligare nöjesfält, bättre restauranger och attraktioner även för vuxna!

På kvällen hade jag picknick med tjejerna i Hovrättsparken. Jätte kul hade vi och mysigt var det. Ifall ni tycker att jag är frånvarande här på bloggen, så är det för att jag är det. Jag har fullt upp med att njuta av min semester :)


Let the vacation begin

Midsommarn kom och gick men min ledighet fortsätter, eller rättare sagt börjar :) Känns nästan ofattbart att jag är ledig de 4 inkommande veckorna. Vet ni hur jag skall börja min semester? Jo jag skall åka karusell på Wasalandia, skojigt värre...haha... På kvällen blir det picknick med tjejerna, så jag hoppas verkligen att vädret är på vår sida.

I kväll var det dags för en förändring. De e inte alla som får gå till frissan på en söndag. Jag är bortskämd med en allt för snäll och duktig frisör :)


Glad midsommar!



Efter en skön morgonlänk längs med Vasas strandpromenad styr jag nu kosan mot skärgården. Vasaborna har flytt staden för att njuta av nubbe o sill i sommarsolen. Vilket underbart väder vi har, bättre kunde det inte vara :)

Njut av sällskap och god mat!

Vart ska degen med bunken?



Bakar och kokar inför midsommar. Här ser ni hur det går...nej faktiskt går de ganska bra. Börjar vara färdig så småningom. Har hållit på i 5 timmar så ärligt börjar jag vara rätt trött. Har rört ihop en massa med smaskiga rätter som jag ser fram emot att njuta av i morgon:)

Next stop Holland



Jag skall resa till tulpanernas land. Åker nästa torsdag :) Jag har en vän som bor i Hertogenbosch. Skall bli så kul att ses och spendera en långhelg i ett land jag aldrig tidigare besökt. Det är märkligt, men Holland är lite som ett bortglömt land för mig. Inget land som vanligtvis kommer på tal då människor åker på weekends. Skulle inte jag ha en vän som bor där skulle jag knappast heller ha valt att åka dit.

Tänk att jag bara har en dag arbete kvar, så underbart! De senaste veckorna har jag arbetat på overspeed så jag behöver verkligen semester. Första semesterkvällen skall jag spendera i köket. Var och handlade mat till midsommar i dag och det kändes som att jag handlade åt en hel armé. Skall bli så kul att spendera tid med familjen ute i skärgården och njuta av sommardelikatesser.

Kvällens spinning gick annars toppen. Alla kämpade så duktig, trots sommarvärmen. För tillfället har jag mycket att vara glad över: kämparglöden i spinningsalen, semestern som börjar i morgon, resan till Holland, solen som skiner där ute och alla underbara vänner jag har som berikar mitt liv varje dag.

Tänk om alla dagar/kvällar kunde vara så här lyckliga...

Midsommarveckan har börjat

Hej på er! Har veckan börjat bra? Jag har haft en bra dag på jobbet och semestern närmar sig med stormsteg. I kväll var jag på SpinnPump och nu sitter jag och planerar lite mat till midsommar och Skärgårdsdoktorn snurrar på tv:n i bakgrunden.

Det kan ju inte finnas någon mer idyllisk serie, jag får en riktig längtan efter att flytta ut på en holme och leva skärgårdsliv. Frågan är hur länge jag skulle vara lycklig med det...tror jag behöver rätt mycket "action" i min omgivning för att jag skall trivas.

Nej nu tror jag att jag skall fortsätta att planera midsommar, finns så mycket gott att tillaga så det är svårt att välja...tror i alla fall att det blir nån inlagd sill, speltbatonger med soltorkade tomater och oliver och New York blueberry cheesecake. Få se om jag hittar nåt annat gott också... :)

Den galna måsen har återvänt!

Gissa vad!? Jo den galna måsen som attackerade mig i fjol är tillbaka. Tydligen har den fått nya ungar som den tror att jag och alla andra som rör sig utanför biblioteket i Vasa skall ta död på. Får välja en annan springtur nu i några månader och återigen förundras över att en liten mås kan vara så aggressiv och skrämmande...

Reatips

Vill tipsa om H&Ms sommarrea. Vanligtvis brukar jag tycka att de drar fram en massa med gammal skit då det är readags, men inte denna gång! Jag lyckades bl.a. fynda två par träningstights, ett par jeans och två skjortor. Så hopi hopi om ni vill göra fynd innan guldkornen tar slut :)

Skål för brudparet!



I går firades brudparet Victoria & Daniel med skumppa och jordgubbar hos mig. För att matcha in bland de kungliga bröllopsgästerna bar även jag tiara...haha...

Victorias klänning var ju alldeles underbar, stilren och klassisk. Hela bröllopet kändes väldigt personligt och Daniels tal till Victoria rörde nog många till tårar. Det verkar som att Daniel har anpassat sig väldigt väl till sin nya roll som prins och jag hoppas och önskar att de får ett lyckligt äktenskap.

Efter bröllopet firade vi med middag på Fransmanni. Jag åt sniglar för första gången i mitt liv och måste säga att det var en verklig delikatess. De smakade rätt mycket som musslor. En förrätt som jag definitivt kommer att äta fler gånger.

I morgon inleder jag sista arbetsveckan innan semestern. Måste ta en sväng till jobbet i dag också, har rätt mycket som jag skall hinna med den här veckan innan de e dags för en månads slappande. Fortfarande har jag inte bestämt mig för vad jag skall göra och vart jag skall resa.

Jag har många planer, idéer och möjligheter...kanske för många alternativ att välja mellan. Rätt skönt att ta dagen som den kommer och inte egentligen ha något planerat, även om det stressar mig lite också....månne inte planerna klarnar under den kommande veckan.


Erfarenheter?



Enligt manikyristen som fixade mina naglar skall jag få långa, starka och glamorösa naglar efter en kur med detta nagelbalsam. Nån som har testat? Jag kör första lagret i kväll och gör inget annat än önskar att hon hade rätt :)

Bara 5 dagar kvar

De e precis vad jag har, fem arbetsdagar kvar till min semester. Känns helt underbart! Skulle någon säga åt mig att jag måste jobba två veckor till skulle jag säkert lägga mig ner och gråta. Jag är så inställd på att snart få njuta av en 4 veckors lång semester. Kan ni förstå 4 veckor!!! Ser sååå fram emot att få stänga dörren till jobbet nästa torsdag och inte återvända förrän i slutet av juli.

I kväll var jag på ett svettigt BodyAttack pass med Lena. Vi såg ut som två röda tomater efter timmen, allt annat än snygga o fräscha kan jag säga :) I morgon efter jobbet har jag tänkt unna mig lite shopping :) Efter det blir det mat och bastu med Lena och kanske en sväng ut i nattlivet, vi får se...

Älskar sommarmorgnar

Solen skiner, varma vindar, härliga dofter av blommor och syrener, men småskrotten som fastnar i linserna kunde jag vara utan...

Pink nails



Nu har jag rosa fina naglar. Det var en njutning att få naglarna fixade, men inget jag skulle spendera pengar på själv. Behandlingar av olika slag är ju helt fantastiska att få i present. Det är väldigt sällan jag unnar mig själv något liknande.

I jämförelse med manikyren för 4 € i Thailand levde tyvärr inte denna upp till förväntningarna. Visst hon filade och lackade naglarna, men inte alls så noggrant och fixade inte ens nagelbanden. Nu låter jag som en överklassbrutta som tycker om att utnyttja billig arbetskraft, vilket inte är min mening...men Vasa day Spa rätt saftiga priser på alla behandlingar och de har hittills inte inte motsvarat prisnivån och mina förväntningar.

Efter ett svettigt BodyStep pass med energiska AC tillredde jag en supersallad åt mig själv. Vad säger ni om rostade pinjenötter, getost, soja- och vitlöksmarinerade broilerstrimlor, färsk ananas, groddar m.m. Mums säger jag :)

I dag kom den



Boken som jag har väntat på :) Fick ett lass med semesterläsning, men den här tar priset. Skall krypa ner i soffan och kolla på vackra bilder och frossa i recept nu.

Började morgonen med en springtur och i kväll var jag på SpinnPump. Kroppen var pigg och stark så det var ett nöje att träna. Pumpen som var så otroligt tung förra veckan gick betydligt bättre i dag.

I morgon skall jag på manikyr, vilken lyx! Fick ett presentkort av min käraste syster i födelsedagspresent i december. Såg att det går ut den här månaden, så det är verkligen på tiden att jag använder det. En njutning ska de bli även om jag är tveksam till att de lyckas göra underverk med mina korta och sönderflagnade naglar...

Nej nu är det dags att stiga in i receptens värld :)

Smakrika ekoägg

Köpte ekoägg för första gången i går. Åt ett till frukost i dag och kan ärligt säga att det var mycket godare än vanliga ägg, men smak på något sätt och konsistensen var mer fast. Testa får ni se!

Började morgonen med en löptur i Vasklotskogen och där var jag väldigt ensam. Otroligt annars hur befriande det är för tankeverksamheten att löpa. Många saker klarnade under min vistelse i skogen, bl.a. något så viktigt som vad jag skall ha på mig i kväll :)

Nu bär det av till golfbanan, ser väldigt regntungt ut så håll tummarna för att vi klarar oss utan regn!

Mumsiga muffins

I kväll har jag hunnit njuta av solen på en brygga vid stranden, äta middag med Lena och baka Choklad- och cheesecakemuffins. Jätte goda, men jag borde kanske inte ha smällt i mig två stycken...mår inte så bra nu... dumt huvud får magen lida :)

Vasa har drabbats av fotbollsfeber. Själv är jag ingen fotbollsentusiast, men visst har jag kollat lite på matcherna i kväll. Grym stämning verkar det vara i sydafrika. Imponerande är att Jimmy Westerlunds låt ”Game On” har valts till officiell maskotsång. En riktigt bra feelislåt som kanske kunde användas som spinninglåt... Dags att gå och sova så jag orkar med löpning och golf i morgon. På kvällen blir det terassöppningsfest på Fontana.


Tungt som 17

This one goes out till alla som undrar hur jag alltid är så morgonpigg och njuter av mina springturer i morgonsolen. I dag var det allt annat än en njutning! Tunga ben, ingen sol och en trött Jenny som kämpade för att ta sig hem...men jag fixade det och får nu njuta av frukost innan jobbdagen tar vid. Ser dessutom ut som att solen tittar fram bland molnen nu. Ska väl nog bli en bra dag trots allt :)

Där satt den!

Känns som att jag kan säga det om mitt spinningprogram nu. Jag var nöjd, kunderna var nöjda och det var svettigt värre. En kund kom efter timmen och sade att det var den bästa spinningtimmen hon någonsin varit på :) Bättre kritik än så kan man knappast få. Men visst finns det alltid saker jag kan bli bättre på. Det är kul med positiv feedback, men egentligen finns det inget bättre än konstruktiv kritik för att man skall utvecklas. I kväll tänker jag i alla fall njuta av känslan att det gick bra, det måste man unna sig själv ibland!

I dag köpte jag en muffinsform, så nu ska jag minsann börja baka cupcakes. Tänkte börja i helgen med "Choklad- och Cheesecakemuffins". Låter det inte mumsigt!? Hittade Leila Lindholms kokbok "A piece of cake" på Adlibris och tror bestämt att jag skall beställa den. Finns inget bättre än kokböcker med vackra bilder. Älskar att bläddra i recept och inspireras av vackra rätter och bakverk.

Tack annars för boktipsen. Fortsätt gärna tipsa, än har jag inte beställt nåt :)

Boktips

Jag tänker beställa lite semesterläsning via Adlibris, men har ingen aning om vad...så nu vill jag ha boktips. Ös på bara och rekommendera böcker ni har läst som jag bara måste läsa :)

Underbar låt

Håller på att spela sönder den här låten. Helt underbar stretch- och avslappningslåt.


BodyStep 80

I kväll testade jag nya stepserien, BodyStep 80. Kul serie med många nya stegkombinationer. Rätt tuff serie så det blir nog extremt svettigt i sommar då temperaturen stiger.

Min inplanerade löptur i morse blev inte av. Det regnade och benen var fortfarande alldeles för sjuka. Känns rätt bra så här efter steppen, men märkligt nog verkar det ta flera dagar att återhämta sig efter nya pumpserien.

I morgon kör jag mitt nya spinningprogram på Lady Line kl 18.15. Hoppas att jag känner mig nöjdare den här gången. Lovar i alla fall att jag skall ge allt så får vi se hur långt det räcker :)

Galet annars vilken hysteri det är kring Victoria och Daniels kommande bröllop. Löpsedlar, damtidningar, internetsajter och tv-kanaler tycks verkligen frossa i kungafamiljen. För att inte tala om industrin som har sett möjligheten till att öka på försäljningen med kaffe, choklad, mazariner, kylskåpsmagneter och alla de slags produkter prydda med Victoria & Daniel.

Men visst kan jag erkänna att deras bröllop intresserar mig så mycket att jag kommer att se på vigseln i tv.  Är mest intresserad av hurudan klänning Victoria kommer att ha :) 

Dags för lite kvällsmat och tv-slapp. Onsdag redan i morgon, underbart!



Ömma ben

Snacka om att jag har känt av gårdagens pump i dag. Mina ben har varit såååå sjuka. Kvällens inplanerade springtur skjuter jag upp till i morogon på morgonen, med förhoppning om att benen återhämtar sig under natten :)

Tog en runda på stan efter arbetet och tänkte shoppa lite. Ovanligt för att vara jag, men jag hittade ingenting! Kan ha berott på att jag var rejält trött efter en lång och tung arbetsdag. Känns som att det skulle sitta bra med en shoppingresa till nån storstad snart. Skulle vara fantastiskt att besöka London, Paris, Barcelona, Prag eller Milano. Drömma kan jag alltid, i verkligheten får jag väl vara nöjd om jag ens tar mig till Helsingfors eller Stockholm...haha...

Picknick inomhus

Det blev ingen picknick i parken i går. Det var kallt, blåsigt och allt annat än soligt och varmt i Vasa. I stället hade vi picknick inomhus hemma hos mig. Mysigt var det även om det blev lite varmt med 15 personer i min tvåa.

På dagen var jag som sagt på min första golfrunda med Sanna som gick betydligt bättre än jag hade tänkt mig. Ser lovande ut för den kommande sommaren och möjligheterna till att sänka mitt handicap. Det här kommer jag säkert att få äta upp, kan mycket väl bara ha varit "nybörjartur" också.

I kväll körde jag igenom mitt omformade spinningpass och är äntligen nöjd. Hoppas att kunderna också är det på onsdag :) Kan lova ett varierande program med en del överraskningar...hihi...

Efter spinningen testade jag på nya pumpserien med Lena. En bra och utmanande serie, speciellt för benen. Tyvärr var inte musiken lika bra. Många av låtarna har jag lyssnat på till lust och leda under vårvintern då jag har sprungit. Får byta musik i iPoden så kanske det känns mer inspirerande att gå på pumpen.

Ny vecka i morgon med nya möjligheter :) Skulle inte vara helt fel att vara lärare just nu och påbörja sin första semestervecka...hoppas min syster njuter för min del också...

Bra start på helgen

I går efter jobbet blev det middag på Strampen med Jessi. Det var jätte skönt att runda av veckan på det viset, god mat och skvallerprat :)


Kan verkligen rekommendera Strampens ceviche, mums så god den var!

I morse var jag ute på en springtur. Sprang längs med stranden. Där hände det mycket i dag, det firas fiskets dag. En massa med försäljare höll på att ställa i orndning sina stånd och det doftade gott av stekta muikkor.

Under min springtur gav jag alla marathonlöpare som i dag skall springa Stockholm marathon en tanke. Det är rätt många österbottningar som har styrt kosan mot Stockholm. Lycka till allesammans!

Nu blir det till att städa lite och sedan skall jag ut på min första golfrunda för i år. Få se hur det går... I kväll blir det picknick med ett stort och glatt gäng. Undrar hur många fulla minderåringar som håller oss sällskap i Hovrättsparken....




Försommargodis



Min söta brorsfru slank in till mitt jobb med lite sommargodis åt mig i dag. Tillredde rabarberkräm i kväll som jag just har mumsat i mig.

I kväll testade jag på nya BodyAttacken tillsammans med Lena. Det var en tung och svettig, men rolig serie. Mina ben var rätt sega så i morgon blir det nog till att vila från träning.

Har en rolig helg framför mig med bl.a. middag, picknick och golf. Så underbart att det är fredag i morgon!

Historisk dag

I dag var det en historisk dag. Jag höll min första egna spinningtimme. Visst jag har turat andra tidigare, men det här var min första alldeles egna timme! Känslan så här efteråt borde ju vara toppen, men tyvärr är det inte så...

Jag hade ju nytt program och var inte fullständigt nöjd med det. Dessutom fick jag spontant klämma in en extra låt då programmet annars hade varit för kort. Nu blir det till att fila på låtarna och upplägget igen...bläää...nåja nästa vecka är jag tillbaka på cykeln med ett program som jag hoppas att jag känner att jag är 100 % nöjd med :)

I dag har det varit alldeles underbart väder i Vasa, en sådan dag som fick mig att längta otroligt till min semester. Som tur närmar den sig med stormsteg. Veckan efter midsommar börjar ledigheten. Gäller bara att ge järnet på jobbet fram till dess.

Sömnsvårigheter

Någon annan än jag som har problem med att somna på kvällarna och att sova ut på morgnarna just nu? Antar att det är ljuset som gör att jag har svårt för att få sömn. Vad gör man då man vaknar pigg som en lärka kl 6 på morgonen...jo ger sig ut på en springtur.

Gårdagens lopp kände jag inte överhuvudtaget av, benen var hur pigga som helst. Beror säkert på att det bara var 4,8 km :) Skrev ju annars tidigare att det var 10 000 anmälda, det var i hela Finland. I Vasa deltog ca 2400 damer.

Då jag sprang i morse funderade jag på att vi människor är så bra på att hitta på ursäkter till att inte träna. Den vanligaste ursäkten är att vi inte har tid. Men vet ni vad, alla har tid att ägna åtminstone 1 timme per dag åt oss själva och vårt välmående.

Stig upp en timme tidigare så har ni tid. Ni som har barn tycker säkert att jag inte vet vad jag talar om, men ärligt åtminstone 30 minuter per dag kan ju inte vara en omöjlighet? Jag kommer alltid att stå fast vid den åsikten att tar man inte hand om sig själv och sitt välmående kan man inte heller ta hand om andra på bästa sätt. Få se om jag har en annan syn på detta då/om jag får barn. Mitt mål är i alla fall att prioritera min hälsa livet ut!

I kväll blir det spinning på Lady Line kl 18.15. Jag har nytt program som jag tror stenhårt på :)Häng på alla cykelglada ladies!

Had a nice run at Nice Run :)

Nice Run var verkligen ett trevligt evenemang. Håller fullständigt med Cecilia om att de mer är ett socialt evenemang än en tävling, men det gjorde mig inget. Jag njöt av solen och sträckan jag sprang. Min tid var 21 minuter och i mål var jag bland de 25 första. Picknicken efteråt var helt underbar. Fick stora matkassar fyllda med godsaker. Ett evenemang som jag gärna deltar i flera år!


Inga små picknick kassar som ni ser


Tänk sån tur vi hade med vädret!

RSS 2.0