Skönt med träningsvärk i bland

Oj sån träningsvärk jag har. Precis som jag gissade så har jag känt av pilatestimmen i dag, främst i mag- och ryggmusklerna. Har till och med svårt för att stiga upp ur soffan och då jag skrattar tror jag att jag ska dö. Roligt med träningsvärk i bland, tycker de e så sällan jag har det. Hoppas ändå att det är borta i morgon. Trodde kroppen skulle mjukna upp på SpinnBodypump timmen i kväll, men se ni nejdå...känns värre nu... :)

Fyndade ett par nya springskor i dag. Köpte ett par Adistar i våras som jag har varit supernöjd med. Har sprungit så aktivt med dem att jag har fått hål på den ena skon redan. Intersport hade köpt in ett stort lager med samma sko och sålde bort dem billigt. Fick sista paret i min storlek, snacka om tur. Tidigare sprang jag med Asics, men dessa passar mig bättre. Har problem med mitt vänstra knä och dessa är utformade för människor med knäproblem. Kan intyga att det stämmer, för jag har inte behövt ha knäskydd då jag har sprungit sedan jag köpte dessa.

Jag har annars tappat lusten för att springa på morgnarna, kan de möjligtvis bero på att det är höst, kallt och ruggit där ute...? Inte riktigt skönt att vakna till regn i stället för solsken och fågelsång. Har tillåtit mig själv ha paus och ta upp morgonspringandet igen då det känns lockande. Höstmörkret medför ju extra trötthet så de e inte lika lätt att vakna en timme tidigare, även om jag vet att det skulle göra gott.

Annars har veckan börjat bra och jag ser framemot helgen med bl.a. kräftskiva och Vasabesök av Heidi :)



Balsam för själen

Villa-avslutningen var mycket lyckad. Firade med superb mat och trevlig samvaro med stora familjen. På kvällen rodde jag ut marschaller med min systers man, njöt av mörkret och de vackra upplysta stränderna. Senare sköts de raketer och frossades i en hel del onyttigheter.

I dag har jag spenderat hela dagen i skogen. Plockade flera liter kantareller och likaså hallon. På eftermiddagen kom jag in till stan och gick på pilates. Oj så bra det var, tuff träning för inre muskulaturen. Nu skall jag verkligen ta tag i pilatesträningen igen och gå åtminstone en gång per vecka. Skön avkoppling, men samtidigt tuff träning. Skakade efter passet så jag tog i ordentligt, antar att jag kommer att ha sjuka mag- och ryggmuskler i morgon. Effektiv träning behöver inte alltid innebära hopp, skutt och svett. Prova på pilates så förstår ni vad jag menar :)

Kort sagt har denna dag varit som balsam för själen med skog och pilates, så nu e jag redo för veckans utmaningar.

Regn ute men sol i sinnet

Godmorgon på er! Vaknade redan kl 8 i morse. Var så trött i går kväll att jag gick o lade mig vid 23-tiden. Sitter och dricker min morgonsmoothie och tänkte cykla iväg till gymmet. Blir ingen cykelfärd till villan, regnar och blåser. Tänkte i stället försöka mig på att springa 15 kilometer på löpband inför Botnialöpet för att se hur det känns. Problemet är bara det att jag har blivit lite snuvig igen. Förstår mig verkligen inte på det här. Jag var ju förkyld ca 3 veckor innan min semester, Lena har varit förkyld i 4 veckor nu. Jag hinner bara börja jobba igen så börjar snuvan rinna. Därför ska jag känna efter lite hur det går då jag börjar springa. Kan vara att det bara blir en kort uppvärmining och muskelträning i stället, får se...

I går efter jobbet var jag annars och shoppade lite. Skulle egentligen inte köpa något alls, men förstås hittade jag en massa och kom på bra ursäkter för mig själv till varför jag behöver det ena och det andra. Saldot blev: ett par träningsbyxor, ett par jeans, två t-skjortor och en klänning. Klänningen var det som jag minst behövde, men som jag är mest nöjd över. Lena stod bredvid och peppade mig: Jenny den sitter ju perfekt och är ju sååå en Jenny klänning, den där bara måste du ha. Så ni förstår kläningen bad om att jag skulle köpa den och vips följde den med mig hem. Jag och Lena lärde känna varandra då vi jobbade i klädbutik tillsammans, så ni kan förstå att vi är rätt farlig shoppingkombination :)



Visst e den söt :)

Senare i dag blir det alltså fest på sommarstugan. Alla mina syskon med familjer dyker upp för vi skall fira både min lillebror som fyller 24 och "villa-avslutning". Tänk att alla blir vuxna, lillisen blir 24...dags och inse att han inte är mitt lilla skötebarn längre. Avslutar med en stor grattiskram till dig brorsan, även om du fyller först den 31.8. En riktig kram utlovas senare i dag!

Ha en trevlig "villa-avslutning" alla och ta det försiktigt med raketer, alkohol och allt annat som kan orsaka bekymmer och olyckor.

Lite inspiration



Kolla in denna bild på Hilary Swank, snacka om vältränad kropp. Hittade den på Lizas blogg och kunde inte låta bli att bjuda er på den också. Visst vaknar träningssuget och framförallt lusten för löpning då man ser den här?

Back in business

Då var första arbetsdagen avklarad. Började morgonen med att läsa igenom 147 mail...tog en stund kan jag säga. För övrigt gick dagen bra, känner att jag kommer att komma snabbt in i jobbrutinerna igen.

Efter jobbet cyklade jag till gymmet för ett pass BodyStep. Serien som går nu har gått hela sommaren, har lite tappat suget för den. A-C hade bytt ut några låtar vilket gjorde timmen betydligt skojigare :) Hade rätt tunga ben i dag, så i morgon är det nog dags för en vilodag. På lördag tänkte jag nämligen cykla till villan och då behöver jag pigga ben med mig på färden.

Nu sitter jag och surfar och mumsar i mig mitt kvällsmål: kvarg med mosad banan och hasselnötter. Ringlade över lite honung för att göra det ännu mumsigare. Enkelt och så gott, proteinrikt och fettsnålt. De ni, vilken kombination!


Sista golfrundan denna semester

Dagen började med en 18-håls golfrunda med hopp om att sänka mitt handicap under 30. Första 9 hålen gick bra. Sänkte mitt handicap från 36 till 34. Nöjd över att det går åt rätt håll, men något besviken för att jag inte spelade bättre än så. Måste väl ta mammas ord till mig: du har ju spelat så lite Jenny, inget kommer gratis utan träning. Antar att det är så att jag önskar jag skulle vara en toppspelare redan, men det tar nog tid och krävs mera träning innan jag blir det :)

Om en timme ska jag iväg på combat. Ska blir skönt att fighta bort lite energi. Tvättade mina fönster efter golfen, så det känns i varje fall som att jag har fått något vettigt uträttat i dag.

I morgon kallar arbetet igen. Dit for mina semesterveckor, de kom och de gick. Nu e de bara att vänta på vintersemester :)

Solmogna hallon



Började dagen med att ge mig ut i skogen för att plocka hallon. Det var rätt urplockat redan så jag fick nöja mig med en liter. Skall till sommarstugan i helgen, så jag antar att det finns mera att plocka där. Skönt var det i varje fall att nossa på i skogen och lyssna på fågelsång.

Cyklade via Elgiganten och köpte en ny eltandborste, min gamla gav upp i morse. Eltandsborste är något jag inte skulle klara mig utan. Tror att det är en sådan sak att då man väl har börjat använda eltandboste så klarar man sig inte utan den. Tänderna blir inte lika rena då man borstar för hand.

Nu har jag ätit en laxsallad, skall rensa mina hallon och så bär det av mot gymmet. Skall springa dit, köra lite konditions- och muskelträning. I kväll skall jag på middag med Lena och Ulli. En fin ledig dag med andra ord.

I morgon har jag min sista semesterdag. Tiden har gått så fort...kan inte förstå att jag har varit ledig i 2,5 veckor. På ett sätt är det skönt att komma tillbaka till rutiner osv. men visst kunde jag fortsätta att fördriva tiden som jag har gjort nu också :)


Hurray for single parents

Jag lyfter verkligen på hatten åt alla ensamstående föräldrar. Helgen var som jag förväntade mig: rolig men rätt tung. Lördagen började med väckning kl 06.30 och redan kl 9 var vi i lekparken. Efter det var det full rulle hela helgen med lek, mat, kalas, nerkackade byxor, skratt, gråt och kärlek. I går då min bror med fru kom hem var jag rätt glad och lämna över åt dem, ta mitt pick och pack och cykla hem till min lugna tvåa.

Visst är de underbara tjejerna och jag kommer att sakna dem nu då jag inte är med dem. Kunde dock konstatera att det inte är ett liv som jag ännu är redo för. Kan rekommendera det åt alla som funderar på barn. Sköt nån annans en helg och fundera över om det är något ni verkligen är redo för. Menar inte att jag har funderat över att skaffa barn, långt ifrån, men fick ytterligare bekräftat denna helg att jag är so not ready for that life yet. Det bästa jag vet är långa sovmorgnar på helgerna.

I går kväll var jag på tapaskväll till Jessica och Carlos. De bjöd på fantastiskt goda tapas och trevligt sällskap. Det var så trevligt att klockan var 4 då jag kom hem. Inte konstigt att jag har varit trött i dag...

I kväll skall jag på SpinnPump 75. Ska bli skönt att ta i ordentligt. Tror jag skall cykla iväg snart så jag hinner springa lite innan timmen.

I dag blir jag "tant Jenny"

The Proposal var verkligen en film som jag kan rekommendera er att gå och se på. Skrattade så jag fick ont i kinderna :) Efter bion mötte jag upp min lillebror som har kommit hem efter sommarens arbete ute till sjöss. Vi satt uppe och talade till kl 02.00, så jag sov rätt länge idag. Roligt med en lillebror som gärna diskuterar och ger en perspektiv på saker och ting. Känns som att det rätt ofta är han som får ge mig stöd och bjuda på lite visa ord, fast det kanske borde vara tvärtom....tröstar mig med att jag skötte om honom då han var yngre, hämtade från dagis, kokade mat osv. Han får liksom ge igen det nu :) Ha ha...nej men uppskattar verkligen hans sällskap.

Efter en seg mogon gav jag mig ut i blåsiga, men soliga Vasa på en 75 minuters springtur. Laddade Ipoden med ny musik, vilket gjorde turen superskön. Trots vinden rullade jag på i rätt bra tempo med en medelpuls på 149. Mot slutet var benen faktiskt aningen tunga och känner i synnerhet av turen i vaderna nu.

Nu ska jag packa min väska för i kväll bär det av till min storebror och jag förvandlas till "tant Jenny ". Min storebror och hans fru skall åka till Stockholm över helgen och se på Coldplay. Tycker det är suveränt att de åker iväg på tumis. Själv har jag inte barn, men unnar dem verkligen lite tid på egen hand. Tycker det är viktigt att vårda parrelationen även om man har barn. Jag har lovat ta hand om deras flickor, ska bli riktigt kul. I morgon skall vi på födelsedagskalas och så mycket annat program har jag inte inplanerat för oss. Tror vi tar dagen som den kommer och planerar enligt vädret. Tjejerna är supersöta och roliga att vara med, men antar att jag ändå kommer att vara rätt slut på söndagen. Får se hur det går... :)



Ha en skön helg allesammans!

Nytt hcp

Yes äntligen har jag sänkt mitt hcp till 36. Det var mitt mål för sommaren. Har ju som sagt inte spelat så mycket, men i dag gick det riktigt bra. Gäller bara att aktivare lämna in kort nu så får jag nog ner handicapet ytterligare. Hade bra utslag, men närspelet var sämre. Borde öva på puttarna, tycker bara de e så tråkigt.

Nu ska jag mumsa i mig min tonfisksallad :)

Tidig golf

God morgon bloggen. Tycker jag är ganska duktig som stiger upp kl 07.30 på min semester. Skall up på en 18-håls golfrunda med mamma och pappa. Har inte spelat på tre veckor, så få se hur det går. Antar att detta säger lite om hur aktiv golfspelare jag är... Skulle säkert vara där oftare om jag hade en bil. Nu är jag alltid bunden av andra som skall och spela och får anpassa mitt spelande efter det.

I går kväll var jag på combat. Det var superkul för att det var ny serie. Alltid lite extra intressant då de e nytt program, hjärnan får nåt att bita i.

I kväll blir det bio för omväxlings skull. Skall gå och se The Proposal, ser framemot det :)

Ha en bra dag vänner!

Svamp o sport, vilken kombo :)

Började dagen med en 35 minuters springtur, efter det blev det ett besök i svampskogen. Nere ser ni resultatet av det :) Det var ganska tomt på kantareller, antar att de flesta Vasabor har insett att det är svampsäsong nu. Hittade i varje fall några som jag skall göra stuvning av.



På kvällen körde jag ett spinningpass på gymmet, så dagens träning är avverkad. Nu e de bara o njuta av semesterkvällen :)

Saknar olivernas ö

Då var jag hemma i Finland igen. Kom i morse efter att ha rest hela natten, utan sömn på varken flyget eller flygfältet. Slumrade till några gånger, men det var alldeles för obekvämt för att jag skulle ha sovit hela flygresan. Kom hem kl 8 i morse, det regnade och blåste, kände för att vända på flygfältet och flyga tillbaka :) Sov tre timmar och efter det har jag ägnat dagen till att packa upp min väska och tvätta.

I vilket fall som helst har jag haft en underbar semester. Solen sken alla dagar och vi har njutit av sol, bad, utflykter till paradisöar och god mat. De grekiska förrätterna är ju så underbara, vad sägs om: cheese saganaki, avokado med räkor, ugnsbakad feta, tzatziki, shrimps saganaki, färska oliver och för att inte glömma grekisk sallad! Grekerna är väldigt trevliga och gästvänliga, vilket ledde till många efterrätter och drinkar on the house. Kanske fick vi lite extrra för att vi var två tjejer som reste tillsammans, men över lag är de väldigt trevliga.

Vad gäller träning så har jag faktiskt kopplat av hela veckan frånsett några promenader och bollspel på stranden, lite benövningar och situps. En dag sprang jag faktiskt 45 minuter längsmed stranden. Mycket effektivt för vaderna, men det kändes dagen efter kan jag säga. Har känt att träningsnerverna har pirrat i mig under veckan och suget efter att svettas av annat än stekande sol blev större från dag till dag. Därför var det helt underbart att vara på gymmet i kväll. Sprang i 30 minuter och så gick jag på SpinnBodypump 75. Hade mycket att ge efter att ha legat på en solbädd i en vecka :) Superskönt var det och kunde konstatera att det gör underverk åt kroppen att få total vila i bland.

Slutsater av resan är att den kunde inte ha varit bättre än den var: toppen resesällskap, trevlig ort och fantastisk mat. Några ord om Grekland ännu för er som kanske funderar på att resa dit:
  • grekiska toaletter är ivecklade
  • raki är gott...NOT!
  • greker har sarkastisk humor (fungerar bra med den finska)
  • kranvattnet är drickbart
  • tvåstjärniga hotell är helt ok bara det finns luftkonditionering :)


Elafonisi, Greklands så kallade Maldiver


Gramvousa, en annan paradisö


Middag på mysig restaurang

Release me, release my body...

http://www.youtube.com/watch?v=LSb6e3grdL8

Bra träningslåt som jag sprang till i morse. Ja ni såg rätt jag var och sprang i morse :) Tog det lugnt, men oj vad mina ben njöt. Pulsen var fortfarande högre än normalt, men nu får jag ju vila på Kreta i en vecka så jag antar att det inte gjorde nån skada att jag inte kunde hålla mig i morse...

Under semesterveckan på Kreta kommer jag att ta en bloggpaus eftersom jag vill ha paus från allt som heter dator, telefon och tv. I vilket fall som helst har jag tänkt att jag skall prova på att välja de hälsosammare alternativen framom de värsta kaloribomberna under resan. Vanligtvis frossar man ju i en massa med förbjuden mat och får sedan kämpa för att rymmas i kläderna igen efter semestern. Tror inte detta ska bli så svårt i Grekland eftersom grekisk kost är rätt hälsosam i sig med grekisk sallad, tsatsiki, oliver osv. Vi ska se hur det går... Givetvis kommer jag att unna mig vin och en glass nu som då om det känns som att jag vill ha det.

I dag skall jag på barnkalas, min systers yngsta prinsessa fyller tre år. Måste först ge mig ut på stan och köpa en present åt henne. Tror det blir kläder, brukar helst köpa det för att de redan har så mycket leksaker.

Ha en toppen lördag!

Semester!



Finns det något bättre än första kvällen av semestern. Då jag låste och gick från jobbet i dag kände jag stor lycka. Nu ska jag njuta av livet i två veckor: sola, simma, läsa, äta god mat och träna.

Fick glada besked hos läkaren i dag också. Mitt CRP hade sjunkit till normalnivå + att alla andra prover de tog på mig visade toppevärden. Nu är jag verkligen undersökt och kan tryggt åka iväg till Kreta. Kände redan i morse då jag vaknade att jag var mer utvilad och friskare än på länge. Nu har jag endast lite ont i halsen. Undrar om jag vågar ge mig ut och springa i morgon, eller ska jag vila ännu en dag för säkerhets skull? Får känna efter dagsformen i morgon.

Nu ska jag stryka lite inför resan och ladda ipoden med ny musik :) Trevlig fredag kväll åt er alla!

Skogens guld



Jag var och plockade kantareller efter jobbet i går. Tillredde en svampstuvning med quinoa som jag nyss avnjöt till middag. Insåg återigen då jag var i skogen hur skönt och avslappnande det är för tankeverksamheten.

Annars känner jag mig fortfarande hängig. Tog ett nytt crp-prov i går som jag fick svar på i dag och det låg fortfarande på samma nivå. Därför fick jag läkartid till i morgon för vidare undersökning. Hoppas på att jag får pencillin så att jag är i skick på resan.

I kväll är det Konstens natt i Vasa. Ett evenemang som ordnas en gång per år. Hela Vasas befolkning samlas i centrum för att vara kulturella. Själv borde jag börja tvätta inför resan, men först ska jag sova en stund. Får se om jag tar mig en sväng på stan efter det.

Order om att vila


I går var jag till läkaren och tog CRP- och svalgprov eftersom jag fortfarande har ont i halsen, känner mig hängig och är oerhört trött. I dag ringde de och sade att mitt CRP var långt över normalvärdet. Fick order om att vila och totalt träningsförbud. De skrämde upp mig rejält ska jag säga med vilka följdsjukdomar man kan få ifall man tränar och har en infektion i kroppen. Skall och ta nytt crp i morgon, hoppas på att det har gått ner då eftersom jag åker iväg på resa på söndag.

Terränglöpning

I morse då jag vaknade hade jag ont i halsen igen. Valde att trotsa det och började dagen med 60 minuters löpning i Vasklotskogen. Hade något högre puls än vanligt, vilket tyvärr nog är ett tecken på att min förkylning fortfarande sitter i kroppen. Undrar om jag förrvärrade saken i fredags då jag hade på endast en tunn sommarklänning på kvällen? I vilket fall som helst njöt jag av naturen i morse och stötte till och med på några bärplockare.

Nu tycker jag att jag mår bättre och hoppas på att det var bara var tillfälligt halsont jag hade i morse. Lena ringde och sade att hon också har ont i halsen och känner sig hängig. Tycks vara en besvärlig förkylning det här som inte ger med sig.

Nu inväntar jag middagsbesök och ser fram emot en trevlig kväll i gott sällskap :)


Inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

I går efter jobbet blev det en kort springtur på 30 minuter. Det regnade så jag var plaskblöt då jag kom hem. Kanske inte en njutning på det viset, men skönt med frisk luft och att rensa tankarna inför helgen. Valde i varje fall att inte springa mer än 30 minuter då jag har varit förkyld.

Då jag väl kom hem var det brottom, brottom...fixade mig och gick till Strampen på mat med Lena och Ulli. På Strampen var det massor med människor för det var Salsakväll. Efter Strampen blev det en drink hemma hos mig och så gick vi vidare till Ollis. Om det var mycket folk på Strampen så var Ollis överfullt. Vi dansade och sjöng natten lång. De hade ett band som spelade som var helt grymt, hela Ollis rockade.

I dag skall jag in till stan en sväng och så blir det nog en runda till gymmet för lite muskelträning. Sen får jag väl ta tag i det vanliga helggörat, nämligen städa :) Det regnar och är mulet så egentligen toppenväder för städning.

Ha en skön helg!

RSS 2.0