Sej under tomat- och getosttäcke





400 g
sej (frusen)
1 msk citronsaft
1 msk limesaft
1 tsk rivet citronskal
lite svartpeppar

Täcke

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 msk olja
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
ca 1/2 dl finhackad citronmeliss
100 g getost

Strö på

citronmeliss

Tillredning
Lägg den frusna fisken i ugnsfast form. Smaksätt med citron- och limesaft, rivet citronskal och peppar. Ställ in formen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Hacka gullöken och vitlöksklyftorna fint. Skär tomaterna i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i ett par minuter. Tillsätt tomater, kryddor och finhackad citronmeliss. Värm ordentligt.

Ta ut fisken och bred tomatblandningen över fisken. Skiva getosten och lägg bitarna på tomattäcket. Ställ in formen i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fisken är genomstekt. Strö över citronmeliss och servera med wokade grönsaker eller valfri kolhydratkälla, exempelvis fullkornsbulgur eller Quinoa.

Kommentarer
Postat av: Liza

Mmmm! Det där ser gott ut! Ska prova nån gång!

2010-02-08 @ 10:26:32
URL: http://lizalopare.blogspot.com
Postat av: Jenny

Liza: Jag tyckte faktiskt att det smakade bättre än det ser ut...borde nog investera i en ny kamera :)

2010-02-08 @ 13:49:04
URL: http://jennyclofqvist.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Vad aptitlig sejen ser ut med den smälta getosten på.

2010-02-08 @ 16:03:20
URL: http://junikrafs.blogspot.com/
Postat av: Emilia

Kul med recept från dig igen! =)Ser gott ut!

2010-02-08 @ 17:09:59
Postat av: Jenny

Cecilia: Sej som i sig är ganska tråkig fisk, blev med hjälp av osten väldigt aptitlig:)



Emilia: Kul att du gillar receptet!

2010-02-08 @ 20:16:56
URL: http://jennyclofqvist@blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0