Happy New Year friends!


Combat och show med änglar

Blev ett pass combat i kväll. Ryggen kändes bra i morse, men efter en dags sittande framför datorn fick jag irriterande ont igen. Beslöt mig ändå för att träna, längtade så efter combat. Ryggen blev varken bättre eller sämre av träningen så antar att det inte i alla fall gjorde saken värre. Börjar misstänka att det är en nerv som är i kläm så då borde massage hjälpa. Undrar bara när jag skall lyckas få tid till en massör...?

Just nu kollar jag på Victoria Secrets fashion show med Lena och förundras över modellernas kroppar. De ser alla ut som dockor. Under pausen hann Lena med att göra lite rumpövningar som änglarnas personliga tränare rekommenderade...haha...få se om det ger resultat..hihi. Åtminstone säger hon att det känns :)

I morgon är det nyårsafton :) Det blir sushi och party hemma hos Sanna och kanske en sväng till krogen...har en känsla av att det kommer att bli en toppen kväll och en fin start på det nya året!

Ryggbesvär, grrr :(

Aj aj aj säger jag...har fortfarande ont i ryggen. Satt i massagestol på gymmet innan spinningpasset i kväll i hopp om att mjuka upp ryggen. Det hjälpte tyvärr inte så jag fick dras med ond rygg under hela spinningpasset. Som  om inte det skulle vara nog, så var det en "vikarie" som drog timmen. Nu kanske ni tycker att jag är kräsen, men musiken var skit, det var inget drag och nivån av träningsglädje var på noll. Vågar nästan skriva att jag skulle ha gjort ett bättre jobb själv...Nu sitter jag och väntar på att mobilatet skall börja verka och stilla min smärta. Bråkar ryggen än i morgon blir det nog att stå över träningen. Hoppas inte för jag ser sååå fram emot ett Combatpass med Pia!

Har annars börjat på med att rena min kropp efter julens frosseri. Besökte en hälsokostbutik i går för att köpa mera yogite och passade då samtidigt på att höra mig för om lite detoxkurer. Insåg rätt fort att det är onödigt att betala för en kur då jag enkelt kan bygga upp mitt eget detoxprogram. Tillreder  nu mest flytande föda som soppor och smoothies och dricker mycket vatten och detoxte. Tyvärr kommer jag inte riktigt att kunna hålla mig till planen eftersom det är nyårsafton på torsdag.

Något som är absolut förbjudet under detoxkurer är kaffe och alkohol. Kaffe kan jag inte vara utan ,så det tänker jag inte avstå och på nyår blir det nog lite skumppa för min del...men som sagt i det stora hela tror jag att jag skall lyckas skölja ut en del skräp och gifter ur kroppen.

I morgon kväll kommer det en mycket efterlängtad modeshow på TV3. Kl. 21 smäller det :) Lena kommer hit för att se på vackra änglar och en spektakulär show med mig. Kan ni gissa vad det är? Kanske inte så svårt...:) Här kommer ett tips, världens vackraste kvinna enligt mig.


Dagens fråga...

...spinning 45 minuter eller spinning 90 minuter i kväll?

Imponerad



Måste säga att jag är imponerad av H&Ms vårkollektion. Många söta klänningar, toppar, jackor och snygga träningskläder. Looking good for my waredrobe, not so good for my wallet ;)

Slö start på veckan

Började första arbetsdagen efter julledigheten med att vara trött. Här har jag vilat i fyra dagar och så är jag ändå trött. Dessutom har jag haft ont i ryggen. Har ingen aning om varifrån jag har fått det, men irriterande är det.

Kom hem vid en 17.30 tiden och cyklade iväg till gymmet kl 18.15. Hann med en power nap innan träningen, så då jag väl kom till gymmet var jag pigg. Tyvärr har jag fortfarande irriterande ont i ryggen. Tror jag skall försöka smöja in den med lite mobilat, få se hur jag lyckas med det...kanske får jag ta en slev till hjälp...:)

H&Ms vårkollektionskatalog damp ner i postlådan i dag. Skall ta och bläddra lite i den nu. Känns rätt märkligt att kolla på vårkläder då det äntligen har blivit vinter i Vasa, men spännande att se vad som är inne under våren. Hoppas jag vaknar upp pigg och glad i morgon :)

Kram o gonatt!

Time for some shopping

I dag börjar rean. Ska träffa Sanna och Pépa på stan för lite shopping om en timme :) Få se om jag lyckas göra några fynd...

I går kväll hade jag som sagt besök av Jessi, Sanna och Pépa. Hade en jätte mysig kväll hemma hos mig. Bjöd på lite tilltugg, bl.a. laxsnittar, ansjovisrullar och dadlar med bacon och mandel. Dadlarna var en succé, kan rekommenderas som salt tilltugg till glögg eller ett glas vitt vin :) Tack för en toppen kväll tjejer!





I kväll tänkte jag mig till gymmet och springa och på ett pass pilates. Önskar er en skön söndag och lyckad shopping åt alla som skall ut på det :)


Julannandag

I dag har jag sysselsatt mig med att kolla på tv och förebereda lite munsbitar till i kväll. Tjejerna kommer hit på glögg och tilltugg. Kanske blir det utgång, får se...

Då jag vaknade i morse kände jag mig lite krasslig, men det blev bättre under dagen. Nu mår jag riktigt toppen efter ett pass BodyStep. Måste säga att jag är förvånad över alla träningsentusiaster på gymmet. Roligt att se att människor tycker det är viktigt att röra på sig även om det är jul.

Tror att det är all julmat som har bidragit till att jag har känt mig jäst, trött och svullen. Julmat är ju rätt salt, så inte är det ju konstigt att fötter och händer sväller...men nu är jag som sagt pigg och känner mig redo för en mysig kväll med tjejerna.

Önskar er en mysig fortsättning på julhelgen.

Mysig juldagsmorgon


Börjar juldagsmorgonen traditionsenligt med kaffe och "moragubbe".

Hade en jätte fin julafton hemma hos min syster. Många timmar spenderades vid matbordet med fantastiska delikatesser. Jultomten kom på besök och en av höjdpunkterna under kvällen var att se på då min systers barn öppnade paket. Spänningen och ivern tindrade i deras ögon och lyckan över presenterna var enorm. Tänkt sån tur att vi har så fint julväder att alla barn kan vara ute och leka med pulkor, kälkar, skridskor, skidor m.m. Tydligen har jag också varit snäll i år, fick många fina presenter bl.a. en trolley och en digital hushållsvåg :)

I dag fortsätter julfirandet hemma hos mamma och pappa. Ska ta o kolla på Göta Kanal 2 med lite choklad och ta en promenad i det vackra vintervädret innan det är dags att bänka sig vid matbordet igen.

Njut av juldagen!

Önskar er alla en riktigt...



Lyssnar på stämningsfull julmusik av Josh Groban och gör mig färdig inför ett spinningpass med lillebror. Julkänslan har infunnit sig, känner mig lugn och fridfull. Njut av dagen, maten och umgänget med nära och kära!

Min julklapp till er - ett gott skratt :)

Först kommer hundens dagbok, inte så kul kanske...men vänta tills ni får höra kattens dagbok! Trodde jag skulle skratta ihjäl mig :)


Dan före dopparedan



Sitter o myser med lillebror, glögg och pepparkakor. Mysig stämning så här inför julaftonen :)

Dags att leka tomte



Då var det dags att slå in julklapparna. Hade tänkt hitta på rim också, men tror jag skippar det känns som att min hjärna inte är som mest kreativ just nu.

Då jag vaknade upp i morse var jag betydligt piggare än i går. För övrigt har dagen varit rätt stressig, underbart att ledigheten närmar sig med stormsteg! Sista arbetsdagen i morgon innan det är dags att fira jul.

Kvällens träning var tung. Sprang i 30 minuter och så var jag på BodyAttack. Benen var tunga och energinivån i botten. Gjorde dessutom illa ryggen, vet inte om det är en nerv som är i kläm eller om jag har sträckt mig, men ont gör det. Insåg att min kropp kräver vila. Därför förbjuder jag härmed mig själv att träna i morgon även om jag skulle vara på hugget och det kliar i träningsnerverna. Sparar mig till passet på julaftonsmorgonen med brorsan :)

Nej nu skall nissen Jenny packa in lite julklappar och mysa med en kopp te.

Hur håller man formen under jul?

Vill ni få tips på hur ni firar en hälsosammare jul, kolla in följande länk:

http://www.finest.se/articles/article.php?aid=4963

Hälsogurun som Anna Skipper, Mats Thelin, Terese Alvén och Emma Thorsell delar med sig av sina bästa tips.

Själv håller jag med Anna Skipper och tycker att man skall unna sig godsaker under jul. Njut av allt det goda med måtta :) Det finns ju faktiskt rätt mycket nyttigheter på julbordet som lax, sillsallad, lutfisk, köttbullar och nötter. Det som man kanske inte skall smälla i sig mängder av är glögg (som innehåller mycket socker), bröd, potatis, ris ala malta, småbröd, tårta och godis.

Varva maten med promenader ute i snön, eller varför inte skridskoturer och pulkåkning. Lättsam motion ökar matsmältningen och ni slipper uppsvälld och öm mage.

Själv skall jag börja julaftonsmorgonen med ett pass SpinnBodypump med lillebror. Blir en annorlunda men kul start på julen tror jag :)


Trött som aldrig förr

Puh så trött jag har varit i dag. Då väckarklockan ringde hade jag helst bara gömt mig under täcket och stannat där hela dagen. Tyvärr var jag tvungen att stiga upp och promenera gladeligen till arbetet... Kämpade mig igenom arbetsdagen som dessutom var stressig.

Då jag kom hem slockande jag på soffan i 15 minuter innan jag cyklade iväg på ett pass SpinnPump 75. Hela passet var en pina, tungt och jobbigt. Som ni ser så har det inte riktigt varit min dag i dag. Hoppas på att vakna till en bättre dag i morgon.

I alla fall piggade Lena upp mig med en överraskning. Hon spenderade hela gårdagen i köket och bakade jullimpor. Blev så glad åt julklappen jag fick. Av alla presenter man får tycker jag allra bäst om de som man har gjort med själ och hjärta. Smakade på limpan till en kopp detox te och den var vidunderligt god. Tack söta Lena för klappen och smakupplevelsen :)



Rolig julmiddag

Gårdagen var lyckad i sin helhet. Tyvärr slutade konserten på ett mindre trevligt vis. En man i publiken fick en sjukdomsattack. De försökte återuppliva honom i över en halvtimme inne i kyrkan innan ambulansen körde iväg med honom. Kan inte annat än hoppas på att det slutade bättre än det verkade som. Fick en påminnelse om hur skört livet är och värdet i att ta vara på varje dag som om den vore den sista.

Efter konserten blev det middag med tjejerna. Maten var helt fantastiskt god, åt kammusslor till förrätt, sik till varmrätt och chokladfondant till efterrätt. Vi sjöng, talade, skrattade och roade oss.





I dag har jag varit rätt trött efter helgens program. Har inte gjort mycket vettigt. En promenad har jag hunnit med och ett besök hos min storasyster som fyller år i dag. Grattis än en gång käraste syster!

Nu tror jag att jag borde besöka matbutiken och så blir det en kväll i soffan, eventuellt med film. Tänk att det är fjärde advent i dag och endast tre dagar till julafton, så mysigt :)






Saturday, I'm lovin it

Körde ett pass spinning i går kväll och efter det blev de slapp i soffan till "Bonde söker fru" som nu är slut för denna säsong. Ovanligt många par tycktes finna kärleken i år, hur pass långvariga förälskelser det sen blir återstår att se :)

I dag skall jag börja dagen med ett 60 mintuers springpass följt av 30 minuter på crosstrainern. Om jag har lust/ork efter det blir det kanske till och lyfta lite vikter också. Kommer att få sällskap av Lena vilket gör att dagens träning kommer att vara extra rolig.

I kväll kommer det att bli en super hejsan kväll. Skall på Sångargilles julkonsert med tjejerna och efter det blir det middag i kabinetten vid Fondis. Känns som ett tag sen vi alla var samlade. Varje jul brukar vi arrangera en egen julfest och det är alltid lika skoj :)

Njut av lördagen i vårt vackra vinterlandskap!

Skön låt

Lyssnar på Alicia Keys nya album. Måste säga att jag gillar det, men speciellt tycker ja om denna:



Ha en toppen fredag!

Kalasat färdigt

Nu har jag minsann kalasat färdigt för i dag. Kan ni tänka er att jag har haft 5 barn, 9 vuxna och en hund i min tvåa... lite trångt kanske, men finns det hjärterum finns det stjärterum :)

Jag har fått så många fina grattishälsningar i dag, mer än jag någonsin kunde vänta mig! Nu är jag lycklig, men trött. Speciellt roligt var det att träffa familjen som jag träffar allt för sällan med tanke på att vi alla bor i samma stad.

Nu ska den här trötta tjejen bädda ner sig i sängen. Bara en arbetsdag återstår av denna vecka och en helg med en massa skoj väntar :)

Kram och gonatt på er!

Another year has gone by

För exakt 28 år sedan slog jag upp mina ögon till denna värld. Nyfiken och ovetande om vad de kommande 28 åren skulle bjuda på. Mycket har hänt under dessa år och jag ser med glädje och nyfikenhet på framtiden. Tack alla nära och kära för att ni har varit en del av mitt liv så här långt. Ser fram emot många, långa och intressanta år med er framöver :)


Hej mitt vinterland

I natt har det kommit snö! Det är alldeles vitt på marken, underbart. Nu Liza är det bara att spänna på skidorna och börja träna inför Botniavasan :)

I dag skall jag fortsätta på mitt konfektbakande och så skall jag möta upp en vän på lunch som jag inte har träffat på typ 2 år. Tänk, vi bor i samma stad och har inte ens sprungit in i varandra. Ska bli kul o träffas och höra hur hon har haft det under de senaste åren...

I kväll blir det ett pass BodyStep och besök av Lena. Kul ledig dag med andra ord. Synd bara att det roliga alltid har ett slut och jobbet kallar åter i morgon.

Njut av snön, nu då det äntligen ser ut att bli en vit jul.

Mycke mat o lite träning...

Inser att det har blivit skrivet rätt mycket om mat och lite om träning på sistone. Att jag är ledig har givetvis gett mig möjligheten att spendera mer tid i köket än vanligt. I dag tillredde jag fullkornslasagne och frös in lunchlådor åt mig. Dessutom har jag "tillverkat" trillingnötter. Det visade sig vara rätt tidskrävande...


Ser rätt klottigt ut, men resultatet blev faktiskt inte så illa

Hade en fin idé om att jag skulle tillverka egna praliner till jul att ge bort, i stället för att köpa färdiga konfektaskar... Bra idé men hur 17 har jag tänkt?! Hittills har jag som sagt en sort, men många kvar. Roligt att hålla till i köket, men inte hade jag väl riktigt tänkt spendera alla lediga dagar där.

Nu skall jag i alla fall iväg till gymmet. Inte ska ni tro att jag gett upp träningen även om jag så gott som har bott i mitt kök de senaste dagarna. I går var jag på SpinnPump och i kväll blir det ett pass BodyAttack med Hanna. Min plan var egentligen att gå på spinning i kväll, men då Hanna skickade ett meddelande och ville ha med mig på Attack i stället kunde jag inte annat än byta pass :) Ska ta mig en liten springtur innan Attacken, så jag får lägga på ett kol om jag skall hinna nu :)

Fullkornslasagne med smak av timjan



4 portioner

1 gul lök
250 g kantareller eller annan skogssvamp
400 g nötfärs
1-2 tsk smör
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
salt och peppar
400 g keso/grynost
1 dl färsk timjan
2 dl vatten
12 fullkornslasagneplattor
1-2 dl riven ost

Tillredning

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och svamp fint. Bryn lök svamp och nötfärs i lite smör i stekpanna. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar. Mixa keso/grynost med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattor där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera med sallad.


Nike convention

Fasen vad sugen jag är på att delta i årets Nike Convention i Stockholm. Lena vad säger du, hänger du med? Andra sugna?

Havredrömmar med korinter och jullimpor

Det finns många delikatesser som jag förknippar med jul, men framförallt farmors jullimpor och havredrömmar med korinter. I dag har jag bakat båda, men i ny tappning. Farmor min hade bageri och var extremt duktig på bakverk och bröd. Mamma har en mapp full med farmors hemliga recept som jag ofta botaniserar i då jag är hemma på besök.

Kanske är det av farmor jag har fått mitt stora intresse för bakning? I varje fall så har jag modifierat recepten till att bli mer GI-vänliga. Havredrömmarna blev mer rustika med speltmjöl, men limporna tycker jag smakar som de brukar. Både limpor och småbröd blev goda, så prova på om ni har tid/lust :)

Havredrömmar med korinter (ca 30 st)



150 g smör
1/2 dl fruktsocker
1 1/2 dl havregryn (gärna ekologiska)
1 1/2 dl korinter
3 dl speltmjöl
1 tsk matsoda

Tillredning
Rör smör och socker poröst. Tillsätt korinter och havregryn. Blanda mjöl och matsoda. Rör ner mjölet i smeten. Rulla degen till stänger. Dela dem i bitar och rulla till små bollar. Tryck lätt med en gaffel på bollarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, 10-15 minuter.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jullimpor




1 l naturell fettfri joghurt
50 g jäst
1 msk salt
2 dl mörk sirap
1 1/2 msk anis
1 1/2 msk kummin
ca 11 dl rågmjöl
ca 11 dl speltmjöl

3 msk mörk sirap
2 msk vatten
1 msk kallt kaffe

Tillredning
Värm upp joghurten i kastrull till 37 grader (kroppsvärme). Smula ner jästen i en bunke. Häll över den ljumma joghurten. Rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda i salt, sirap, anis och kummin. Blanda slutligen i mjölet , lite i taget (börja med  5 dl rågmjöl och 5 dl speltmjöl) öka på med rätta proportioner tills degen känns ok. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. Knåda degen och forma till fyra runda limpor. Nagga limporna och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Blanda ihop sirap, vatten och kaffe. Pensla de färdigjästa limporna med blandningen. Grädda limporna i mitten av ugnen i 180 grader i ca 50 minuter. Pensla limporna med jämna mellanrum då de är i ugnen (destu oftare du penslar, destu godare blir limporna). Blanda till mera av "penslingsröran" ifall den tar slut.

Limporna går utmärkt att frysa in, men jag rekommenderar att ni åtminstone smakar på en bit med smör då limporna är färdiga. Gudomligt gott!

Strejkmorgon

Ganska skönt att strejka måste jag säga. Sov tills jag vaknade i morse kl 09.30. Har slöat hela morgonen. Njutit av god frukost och betalat lite räkningar, men nu skall jag ta tag i dagens program. Har tänkt baka havredrömmar med russin och råglimpor till jul. Dessutom har jag bokat tid till torkstugan. Passar på att tvätta lite mattor, lakan och annat som tar allt för mycket rum för att hänga på tork i lägenheten.

Fick ett peppbrev till min pulsklocka i morse. Den meddelade att jag har följt träningen enligt plan förra veckan och att jag nu skall väga mig och uppdatera min vikt???? Som jag tidigare har skrivit så äger jag inte ens en våg + att jag med 99,9% säkerhet kan säga att det inte har hänt något med min vikt under den senaste veckan. Bra klocka, men den kan ju inte på allvar mena att jag skall börja väga mig varje vecka!

Julkonserten i går kväll var stämningsfull. Efter konserten blev det glögg och lussebullar hemma hos mamma och pappa till Finlands lucia i tv. Måste säga att det om något var mysigt. Så söt lucia Ellen var och vilken vacker sångröst! Måste ha varit väldigt stämningsfullt i domkyrkan i Helsingfors.

Nej nu är det nog dags för Jenny att sluta drömma och starta dagen på allvar :)

Glad lucia på er



Skall fira lucia med julkonsert i Vörå kyrka.  Det är dags för De vackraste julsångerna och Lucia. Uppträder gör Maxmimuskören, Aquarelle, Helmerz, Vörå kyrkokör, Lenis sånggrupp, Röda Korsets Lucia och Marja-Lena Södergård. Hanna sjunger i Aquarelle och skall även bjuda på ett solo i en sång, så jag ser verkligen fram emot konserten. Lycka till Hanna!

Vit morgon

Då var det lördag. Kul att Erik vann Idol i går. Inte så ovänat kanske, men enligt mig var han absolut värd det! Jag o Jessi hade en mysig kväll med mycket skratt.

Vaknade rätt tidigt i dag. Har druckit en frukostsmoothie och tänkte börja på o städa nu för att sen cykla iväg till gymmet för lite löpning. Älskar lördagarna på gymmet. Oftast är det rätt lite folk och lugnt.

I natt har det faktiskt kommit lite snö. Mysigt att vakna upp och se något annat än grå asfalt. Hoppas bara att det fortsätter snöa i dag så blir det ännu mysigare.

Känns nästan ofattbart att jag skall vara ledig ända till torsdag. Rätt skönt med strejk just nu. Då jag har ställt in mig på att vara ledig tror jag att jag skulle bli rätt sur ifall de på söndag skulle meddela att det inte heller blir strejk. Möjligheten till det är dock minimal, så jag tror inte jag behöver oroa mig :)

Ha en skön lördag!

Idolmys



Efter en uppfriskande promenad e de dags för idolfinal. Jessi och jag har laddat upp med en massa med godheter. Let the show begin!

Myten om balsamvinäger

Hittade detta stycke i boken "Den hemlige kocken":

"Dags att avliva myten om balsamvinägern. De flesta tror nog att denna kostsamma vinäger, som man nuförtiden ringlar över det mesta i salladsväg, har blivit så där härligt sötsurligt mörk genom en mer än decennielång lagring på ekfat. Nej, aceto balsamico di Modena är det pampiga namnet till trots oftast vanlig vinäger och druvmust som färgats brun med karamellfärg. Äkta balsamvinäger, aceto balsamico tradizionale, är något helt annat. Lika himmelskt god som dyr och bör njutas droppvis med hjälp av pipett."

Visste ni det?

Välförtjänt vila

Har varit märkligt trött hela dagen. Efter jobbet sov jag i 15 minuter och sen bar de av till gymmet på BodyAttack. Kände mig seg o trött och hade inte höga förväntningar på vad jag skulle prestera i dag. Bra att välja tyngsta passet på gymmet då, eller hur...? I varje fall så fick jag energi av världens goaste Hanna. Blev så lycklig då jag kom in till gymmet och mötte en sprudlande glad Hanna. Tack för energin vännen, tror inte jag skulle ha kämpat som jag gjorde utan ditt pepp i dag :)

I morgon kväll blir det i alla fall vila för min del. Har gått på rätt högintensiva pass varje dag sedan lördagen nu, så en dags träningsvila blir nog bra. Ser fram emot en kväll med Jessi, idolfinal och smaskiga tilltugg :)

Känner av gårdagens Combat

Känner mig ovanligt stel i kroppen i dag, i synnerhet med tanke på att jag var på stretch i går kväll. Få se hur det känns på BodyAttack i kväll... Hoppas jag mjuknar upp under dagen.

Nu har jag tränat tre dagar med min nya pulsklocka. Fick i går en påminnelse om att jag borde hålla mig till träningsprogrammet, tränar tydligen på allt för hög intensitet. Blir kanske till att ta en lunkande springtur i helgen för att jämna ut det hela :) Problemet med mig är att jag har väldigt svårt för att träna på låg intensitet, för mig är det oftast allt eller inget! Tyvärr är det ju så att vill man förbättra uthålligheten och bränna fett borde man också träna på lägre puls...

Bankstrejk i Finland



Inkommande vecka skall jag tydligen strejka från måndag till onsdag. Det här betyder förstås att det kommer att vara kaos på jobbet i morgon och på fredag. Verkar som att jag får mycket extra ledigt innan jul :) Fast egentligen måste jag erkänna att jag hellre skulle vara i jobb än strejka. Under strejk får man ju ingen lön, men så länge som det bara blir tre dagar gör det inget. Får julmysa lite mer här hemma. Fick recept av mamma på jullimpor i går, så kanske de blir till att baka bröd...

I kväll ska jag iväg på BodyCombat och stretch. Känns som att jag verkligen behöver det, känner mig slut efter min arbetsdag.

Bönsoppa med paprika och chili



Finns det något godare än en värmande soppa i höstmörkret? Ni som inte är förjusta i stark mat kan jag rekommendera att ha i endast en halv chili. Här kommer receptet:

4 portioner

2 hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, skivad röd chilifrukt
1 förpackning av Go Greens förkokta vita bönor (380 g)
4 dl vatten
100 g inlagd paprika (ev. rostad)
saften av 1/2 citron
salt och peppar

Tillredning
:
Fräs vitlöken och tillsätt chilin. Häll i vattnet och de sköljda bönorna tillsammans med paprikorna. Låt koka i 5-10 minuter, tills ingredienserna är mjuka.

Mixa soppan slät och tillsätt citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Själv åt jag en morotssemla med avokado och rökt kalkon.

Vilken start på morgonen

I dag fick jag kanske inte världens bästa start på morgonen. Åt ingen frukost eftersom man skall vara oäten 7 timmar innan man gör en kroppsanalys. Cyklade iväg till gymmet till kl 10 och väl framme blir jag informerad om att killen i kassan i misstag hade bokat tid åt mig först till nästa vecka. Hon som vanligtvis gör analyserna var ledig i dag.... Blev kanske inte så glad, men vad kan man, misstag gör vi alla i bland. Bokade en ny tid åt mig till nästa vecka. Fick ju i alla fall en cykeltur så här på morgonen och lite frisk luft.

Testade min nya pulsklocka i går och jag måste säga att jag är mer än happy med den! Längtar efter att få träna i kväll bara för att få använda den :) I dag på dagen har jag tänkt hinna en sväng till mamma och pappa, laga middag (bönsoppa som ni får receptet på om den blir god), träffa Jessi på en kaffe på stan och gå på ett pass spinning.

Gissa vad jag sysselsatte mig med i går kväll:



Dags att föra de färdiga "konstverken" till posten :)

Supergoda & hälsosamma lussebullar



Med detta recept som jag hittade på Annika Sjös blogg får ni riktigt saftiga lussebullar som dessutom har lågt GI. Degen bakas med kvarg som gör bullarna extra luftiga, fruktsocker som har betydligt lägre GI än vanligt socker och givetvis med speltmjöl i stället för vetemjöl. Bullarna är betydligt hälsosammare än vanliga lussebullar och godare enligt mig. Kom dock ihåg att även om de är hälsosammare än vanliga bullar betyder det inte att ni kan äta dubbelt så många som annars :)

Här kommer receptet till ca 30 st bullar:
50 g jäst
100 g smör
5 dl sojamjölk (jag använde alpro light)
250 g kvarg
1 g saffran (2 kuvert)
2 dl fruktsocker
1/2 tsk salt
18-20 dl speltmjöl
1 ägg (till pensling)

Tillredning:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills blandningen är fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och häll över blandningen. Rör om så att jästen löser sig. Vätskan får ej vara för varm, för då jäser inte degen!

Blanda ner kvarg, socker, salt, saffran och till sist mjölet. Arbeta ihop degen väl och låt jäsa i bunken övertäckt i ca 1 h.

Knåda degen väl och baka ut till lussebullar som läggs på bakplåtspappersbeklädd plåt. Lägg i russin. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten i ugnen i ca 8 minuter. Lycka till!


Bullarna innan de åkte in i ugnen. Bakade även en "moragubbe" åt mig som jag skall äta på juldagsmorgonen :)


Färdiggräddade

Underbart att vara ledig

Kan ni förstå, jag som vanligtvis vaknar kl 8 oberoende om det är helg eller inte, sov idag till kl 10! Känner mig sååå utvilad och glad.

Började morgonen med att köra konditionstestet på pulsklockan. Konditionstestet behövs för träningsprogrammen som klockan planerar utifrån konditionsnivån. Kul med ett hjälpmedel som verkligen har användbara funktioner och tar i beaktande mina individuella värden. I kväll blir det med andra ord fullt ös på SpinnPumpen :)

På gymmet får man dessutom gå på kroppsanalys. Tidigare gick jag en par gånger per år för att följa upp träningen, men nu har jag inte varit på över ett år. Därför har jag bokat tid för analys i morgon på morgonen. Under kroppsananlysen får man bl.a. veta hur stor del av kroppen som består av vatten, fett och muskler. 

Nu skall jag baka lussebullar och fylla frysen med lite godheter.

Vad är väl en bal på slottet?

I dag är det Finlands 92:a självständighetsdag. Jag kom nyss hem från ett pass pilates och sitter nu i soffan och beundrar klänningarna på självständighetsbalen. Tänk vilken upplevelse det måste vara att få gå på bal på slottet... Eftersom jag inte får närvara nöjer jag med att delta via tv-soffan med en kopp detox te, lyxigt värre.

I dag har jag sysslat med traditionsenligt pepparkaksbak. Höll på i hela tre timmar, puh... Önskar ni kunde känna doften genom datorn, hela lägenheten doftar jul.





Efter bakandet fick jag besök av mamma och pappa. Kul att träffa dem efter deras resa och speciellt kul var det att få pulsklockan jag beställde då de åkte. Skall läsa instruktionsboken och ställa in klockan i kväll så att jag får testa den i morgon.

Hade en jätte lyckad dag i går. Var en vända till stan, gick på BodyAttack med Hanna och kvällen spenderades med ett gäng superhärliga tjejer. Åt lite smått o gott, talade, skrattade och fortsatte natten på Sky's dansgolv. De va lite väl mycket människor, men annars en hellyckad kväll.

Dags för min favoritsysselsättning (not), läsa instruktionsboken för pulsklockan... Känns alldeles underbart att vara ledig i morgon och på tisdag. Skall njuta av varje minut!

Morgonmys

Sitter och myser med tända ljus, julmusik och frukost. Nu undrar ni säkert varför jag är vaken så här tidigt med tanke på att det var julfest i går. Jo svaret är det att julfesten började kl 19 och jag var hemma redan kl 00.30. Jag valde avsiktligt att ta de lugnt och komma hem direkt då festen slutade eftersom jag skall ut i kväll. Vi hade en jätte mysig fest, lite annorlunda än tidigare år. Festen hölls på hemlig plats, i Marthastugan i Kvevlax.  Kändes nästan som att vi satt hemma i någons vardagsrum i stället för på en flashig restaurang. Vi bjöds på otroligt god mat , mysig stämning och roligt program.

I dag känns det bra att vara i gång så här tidigt. Skall hinna in till stan en sväng och se om jag hittar nåt fint att ha på mig i kväll. Dessutom skall jag handla ingredienser till pepparkaksdeg som jag skall tillreda i dag inför bakandet i morgon. Jag har ett hemligt släktrecept på världens bästa och godaste pepparkakor. Eftersom jag är ledig på måndag och tisdag har jag bl.a. tänkt sysselsätta mig med att baka GI-lussebullar och koka ihop lite julgodis. Undrar hur jag skall göra med julkort i år....tänker ni skicka julkort? 

Ser fram emot eftermiddagen. Blir ett pass BodyStep med solstrålen Hanna och efter det bastu och party med some fabulous girls ;)

Dags att njuta av frukosten och lördagsmorgonen...

Ingen snö

Ingen snö utanför mitt fönster, men glad är jag ändå för i kväll har jag julfest från jobbet :)

Helgen är full av skoj. I morgon skall jag och träna med Hanna på eftermiddagen och på kvällen har hon fest. Sen är jag faktiskt så lyckligt lottad att jag är ledig inkommande måndag och tisdag. Har tänkt sysselsätta mig med att baka pepparkakor, lussebullar och julgodis. Mycket skoj på kommande, men först gäller det att ta itu med arbetsdagen....

Enjoy the friday friends!

Hoppas på snö i natt



Äntligen blev det kallt. Möjligheterna till att vi snart får snö är rätt stora. Liza dansar till och med snödansen för min skull :)

Har ni annars julkalendrar i år? Jag fick en chokladkalender av mamma och pappa. Vet egentligen inte riktigt vad jag gör med den. Öppnar luckorna och ser vad det är för bilder på chokladbitarna, men äter dem inte. Tycker inte om chokladen i chokokalendrar. Önskar det fanns chokladkalendrar med 70% choklad, då skulle jag minsann äta bitarna. Nåja får väl spara mina chokobitar åt nåt chokladsuget syskonbarn...

Kollar ut genom fönstret, de e fullmåne, kallt och marken är täckt av frost. Jag tror jag har turen med mig i natt o vaknar upp till snö i morgon. Få se om min spådom slår in :)

Fullproppad dag

Packade gymväskan i går kväll eftersom jag visste att jag inte skulle hem via innan träningen i kväll. Direkt efter jobbet var det middag med Ulli o Lena. Vi hade kul som vanligt :) Tack tjejer, alltid ett nöje att umgås med er!

Efter middagen tänkte jag faktiskt nästan hoppa över träningen i kväll. Hade planerat att gå på combat som började kl 19, men hann inte. Får lov att tacka Lena som drog med mig på träning i gymmet i stället. Efter gymmet cyklade jag vidare till mamma och pappa för att vara hustomte en sista gång innan dekommer hem i natt. Kom hem en 21-tiden, rätt trött efter dagens program. Nu sitter jag i soffan o degar och längtar efter min sköna säng.

På fredag har vi julfest från jobbet och jag vet inte ännu vad jag skall ha på mig. Planen är att jag skall prova lite kläder nu i kväll...puh känns som ett projekt som jag inte riktigt skulle orka ta tag i, men tyvärr måste... kanske dags att sluta surfa och börja prova kläder...

Började annars läsa i boken "Den hemliga kocken" i går kväll och måste säga att jag redan är chockerad. Skall bjuda på lite citat ur den en annan dag så ni också får större vetskap om vad det är som ligger i butikshyllorna.

Nej nu kallar klädgarderoben...

Ett paket kom lassat med...

Valde spinning i stället för Step i kväll, får prova på den nya stepserien en annan kväll. Kände att mina ben ville cykla i dag så då fick det bli så. På vägen hem cyklade jag via R-kiosken och hämtade detta paket:



Vad tror ni finns i det? Svårt att gissa va... :) Ni minns böckerna jag skrev tidigare om "Äkta vara" och "Den hemlige kocken", dessa beställde jag åt mig själv. Dessutom kunde jag inte låta bli att beställa "En sorts kärlek" av Ray Kluun. Har läst så många fina recensioner om den att det kändes som att det är en bok jag bara måste läsa. För övrigt innehöll paketet lite julklappar åt mina syskonbarn. Nu börjar jag ha en hel hög med olästa böcker som bara väntar på mig. Undrar när jag skall hinna med dem...kanske under julen...

I morgon kväll skall jag möta upp Ulli och Lena över en avskedsmiddag direkt efter jobbet. Buhuuu min kära Ulli lämnar Finland för Holland och det är sista gången vi ses innan hennes flytt i morgon. Känns lite ledsamt, men jag ser absolut fram emot vår träff i morgon. Önskar henne allt gott och en underbar vistelse i Holland. Du kommer att vara saknad Ulli, så det är bäst att du söker upp ett staket åt mig och Lena så vi kan komma på besök snarast möjligt, ha ha... :) Nu undrar ni säkert vad jag dillar om för staket, men Ulli borde förstå vad jag menar:)



Ta hand om dig världens bästa Ulli!

RSS 2.0