Fullkornslasagne med smak av timjan
4 portioner
1 gul lök
250 g kantareller eller annan skogssvamp
400 g nötfärs
1-2 tsk smör
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
salt och peppar
400 g keso/grynost
1 dl färsk timjan
2 dl vatten
12 fullkornslasagneplattor
1-2 dl riven ost
Tillredning
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och svamp fint. Bryn lök svamp och nötfärs i lite smör i stekpanna. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar. Mixa keso/grynost med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattor där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera med sallad.
Kommentarer
Postat av: Kurt Löfqvist
I dag har jag bjudit mamma på din lasagne. Den var riktigt god. Kan rekommenderas.Pappa
Postat av: Jenny
Pappa: Va bra att de smaka :)
Trackback