Hösttrötthet?

Vaknade upp trött i morse, även om jag sov hela natten. Kanske är det hösttröttheten som slagit in? Känner redan en fruktansvärd längtan efter sommaren. Vetskapen om att det är flera månader kvar till vintersemestern och en eventuell södernresa är inte så kul...önskar bara jag kunde resa iväg till en fin sandstrand och slappa i en vecka just nu.

I kväll tänkte jag mig på BodyStep, men konstaterade att jag var allt för trött för det. I stället blev det en sväng till svampskogen. En sväng som inte direkt var lönsam med tanke på de få och små kantareller jag hittade. Det är väldigt torrt i skogen och svamparna är förvånansvärt små. Fick i alla fall lite frisk luft och en stunds njutning :)



På fredag skall jag annars tura min första spinningtimme på Wasa Sportsclub kl 17.45. Skulle vara kul om så många som möjligt kom :) Kom och avfyra fredagen med spinning tillsammans med mig, det blir en bra start på helgen, jag lovar!

Äkta livsglädje



Efter att ha sett denna tror jag att de flesta inklusive mig inser att vi inte har så mycket att klaga på i livet. Vilken levnadsglad kille som verkligen har hjärtat på rätt ställe!

Urkul helg

Jag lever nog även om ni inte har hört något av mig. Helgen var rolig fylld med skratt, bad och god mat. Glömde ta med min kamera till sommarstugan, så tyvärr har jag inga bilder att visa upp...

Blev inte mycket sömn under helgen heller, men i natt har jag sovit som en stock. Skönt att vakna upp utvilad. En ny vecka börjar och jag är mer än redo för vad den för med sig :)

En till natt med lite sömn



Steg upp klockan 8 i dag, gav upp med att försöka sova. Vaknade kl 03.30 i natt och efter det har jag inte sovit! Jag har försökt sova och testat de flesta tekniker som finns för att somna om. Jag har räknat får, fantiserat om att jag ligger på en strand i södern, sitter på en fjälltopp, flyter på rygg i ett badkar, andats lugnt och försökt tömma min hjärna på tankar och funderingar. Börjar känna mig sätt slut efter en vecka på högvar och många nätter med dålig sömn!

I dag hoppas jag i alla fall att jag orkar vara pigg och glad. Får väl ta en tupplur ifall jag blir för trött. En rolig dag och kväll väntar. Dags att packa och köra iväg mot Söderudden :)


Då va denna vecka över :)

Då var det fredag och det känns kan jag säga. Sov dåligt i natt, låg och funderade på en massa, så jag var rätt trött då väckarklockan ringde. I alla fall överlevde jag andra dagen på skolbänken och den var väldigt givande. Nu är jag full med inspiration och idéer för att gå vidare och hoppas mina kolleger får en lika positiv upplevelse.

I kväll var jag med Lena och handlade all mat inför helgen och kan konstatera att vi i alla fall inte lär bli hungriga...tyvärr har några fallit bort p.g.a. förkylning och andra förhinder, men nog ska vi ha skoj för det. Efter besöket till matbutiken gav vi oss iväg till gymmet för lite lätt träning. Provade bl.a. för första gången på dansmattorna som de har i dansrummet. Kan berätta att det ser mycket enklare ut än det är. Jag var rent ut sagt katastrofalt dålig på att hänga med!

Nej nu är jag så trött att nukkumatti kallar. I morgon vaknar jag till en kul dag och kväll i firandets tecken med goda vänner! Ha en bra villa-avslutning allesammans!

Uppfriskande attack

Huh säger jag! Att sitta en hel dag på skolbänken är tyngre än jag kom ihåg. Var alldeles snurrig i huvudet då jag kom hem kl 18.00. Hoppade i träningskläderna och cyklade i regnet till gymmet för ett pass BodyAttack. Det var så otroligt skönt att ge järnet och svettas som en tok efter att ha suttit stilla en hel dag.

Kvällens mellanmål blev kvarg med granatäppel, fräscht och gott. Granatäppel är en frukt som jag äter alldeles för sällan och tror inte jag är ensam om det. De syrliga och läskande kärnorna är rika på C-vitamin, folsyra och antioxidanter. En riktig hälsobomb med andra ord :) Det enda negativa är att de är rätt svåra att pilla ur skalet...



I morgon är det fredag! Underbart, eller hur?

Redan onsdag!

Vart tar dagarna vägen? Tycker jag inte hinnner med...Villa-avslutningen närmar sig med stormsteg och det känns som att inget är planerat, utöver var jag skall vara och med vem :) Vi är ett gäng som skall fira på mina föräldrars villa i Söderudden. Kommer att bli skoj, men det känns som att vi kanske borde ta oss en funderare över vad vi skall äta...

Orsaken till att dagarna har susat förbli är att jag har haft väldigt brådis på arbetet. Mina nya arbetsuppgifter är rätt tidskrävande, i synnerhet så här i början. Därför var det extra skönt att sätta sig på spinningcykeln och dra ett svettigt pass för spinningglada damer i kväll.

I morgon skall jag ut på exkursion till Närpes. Skall gå en skolning på torsdag och fredag i nya kundhanteringssystem som vi skall ta i bruk som jag sedan skall skola personalen i. Inte ofta jag åker på kurs till Närpes, så de blir minsann en upplevelse :)

I går skämde jag annars bort mig själv med något som inte sker allt för ofta (tur e väl det). Köpte en ring i vitt guld med diamanter som nu pryder min högra hand. Vägrar ha dåligt samvete för att jag valde att belöna mig själv med lite bling bling. "Diamonds are forever" och jag håller definitivt med om att "they are a girl's best friend" :)

Varma hallon med keso



Supergott och enkelt mellanmål :) Värm upp hallonen och blanda med keso.

Måndagen är nästan över och fort har den gått. Körde SpinnPump i kväll och det var tyngre än det brukar. Hoppas inte det är någon underliggande förkylning som spökar. Tycker de är så många som är förkylda så jag håller tummarna för att jag klarar mig. Kanske bäst att kurera sig redan med frukter och grönsaker.

I morgon kväll skall jag på kalas och fira min systers son som fyller 11 år. Lillkillen har blivit stor. Har köpt en film åt honom, Alice i underlandet. Hoppas att han inte tycker den är för barnslig...åldersgränsen är ju 11 på den så helt fel kan det ju inte vara. Bara den inte är för tjejig...ärligt så har jag ingen aning om vad 11 åringar i dagens läge tycker är löjligt. Får väl se i morgon om den går hem eller inte :)

Känner mig trött och slut, så de som lockar mest just nu är soffan och tv. Ha en bra fortsättninge på veckan!




Lördagen i bilder

God mat, trevligt sällskap och skoj ända in på småtimmarna. Trött i dag, med det gör inget, får bli en tidig kväll i dag i stället :)


Quinoasallad med bl.a. spenat, ruccola, rostade pinjenötter och broiler.


Cheescakemuffins med vaniljglass och hallonsås


Jag och världens bästa Hanna. Du är guld värd vännen!

Effektiv shopping

Vaknade redan kl 7 i morse, med det resultatet att jag just nu är supertrött. I alla fall har jag hunnit med en massa. Städade först och sedan gav jag mig ut på lite effektiv shopping. Hittade lite nya arbetskläder, en topp att ha i kväll och födelsedagspresenter åt min systers barn. Köpte dessutom en ny sminkväska efter att i morse ha konstaterat att den jag har var alldeles smetig och äcklig av smink.



Nu håller jag på att baka baguetter till i kväll och skall småningom börja förbereda maten. I kväll blir det Zumba, sen kommer Hanna hit på mat och så vet jag inte vart det bär av efter det. Det får kvällen utvisa :)

Inception var annars en bra film, men måste säga att jag nog hellre kollar på romantiska komedier. Mesigt? Ja jag vet, men sån är jag :)

Härlig springtur i solsken

Tog en springtur i endast shorts och linne efter arbetet. Tror inte vi får njuta av många sådana kvällar mer, bäst att passa på så länge det är så här underbart varmt.

Nu blir det till att hoppa in i duschen och fixa mig färdig för kvällens bio. Har köpt cantaloupe- och vattenmelon åt mig att mumsa på under bion. Ha en skön fredag!


Ni glömmer väl inte att ladda med vatten och snabba kolhydrater inom 30 minuter efter ett träningspass? Det är viktigt för annars bryter ni ner kroppen och musklerna. En banan är perfekt att tugga i sig efter ett träningspass. Ge kroppen energi, så orkar den bättre och blir starkare :)

Lång arbetsdag

Satt i personalmöte efter arbetet och kom hem kl 20. Lena räddade min kväll genom att dra mig ut på en promenad. Det var jätte skönt att få lite frisk luft. Trött är jag, men tror att jag sover ännu bättre nu efter promenaden.

Nya utmaniningar väntar mig på arbetet. Jag har blivit befodrad och kommer bl.a. att ansvara för marknadsföring och skolning i banken. Intressant med nya utmaninar, men tufft också innan jag "hittar" min plats. Tufft på ett positivt sätt, älskar utmaningar som driver mig framåt och sätter mina kunskaper på prov.

Morgondagens planer har ändrat något. Tänkte gå till Il Banco och äta, men så många fick förhinder att det blir bio med Lena i stället. Vi ska gå och se Inception som typ alla andra redan har sett. Har ingen aning om vad den handlar om, har bara hört att den är sevärd. Känns bra att inte ha några som helst förväntningar, vem vet kanske jag blir positivt överraskad :)

Frukostdrink



2 st gröna äppel
1 morot
ca 10 cm gurka
en bit ingefära

Kör i saftcentrifug och drick :)

Blomleverans



Fick denna vackra blombukett levererad till mig på arbetet i dag. En stressig och tung arbetsdag blev plötsligt betydligt lättare. Med ett leende på läpparna jobbade jag vidare och får nu njuta av vackra vita rosor och rosa gerberor. En överraskning värd guld!

Dags att dra iväg till Lady Line och dra ett pass spinning. Kör mitt nya program i dag, hoppas det är så bra som jag tror. En riktig tuffing för låren blir det :)

Träning är det bästa jag vet!

Det är så skönt att vara igång med träningen på allvar igen. I går körde jag SpinnPump och kan säga att jag har känt av pumpen i dag, underbart! Vägrade minska på vikterna så det var något tyngre än tidigare, men det gick faktiskt bättre än jag hade väntat mig.

I kväll turade jag en spinningtimme och i morgon håller jag min egna timme. Lite mycket spinning har det blivit kanske, men på fredag tänker jag mig ut och springa i stället. Hoppas bara att det fina vädret håller i sig.

Åt ett supergott kvällsmål. Äpple med keso, nötter och kanel. Enkelt och gott!


Resultat

Detox-kuren utlovar:

Ökat allmänt välbefinnande - check
Ren och fräsch känsla inifrån ut - check
Klarare hy - check
Platt mage - check (plattare än den var innan jag började...hehe...)
Viktminskning (3 kg på två veckor, mer om man är överviktig) - check (3,6 kg, fettprocenten har minskat med ca 2%, muskelstyrkan har bibehållits, likaså vätskemängden i kroppen)

Jag kan alltså konstatera att denna detox-kur passade mig utmärkt. Jag har uppnått alla mål jag önskade och lite till. Nu hoppas och önskar jag att jag skall kunna behålla den känsla jag har just nu i kroppen.

Jag är glad att jag provade på detta. I över ett år har jag funderat på att köra en helrensning av kroppen, men inte hittat rätt metod för just mig. Blue Print programmet visade sig vara alldeles rätt för mig. Jag tillverkade mina egna juicer enligt recept i tidningen topphälsa, men som ni ser på Blue Prints hemsida säljer de även färdiga juicer.

Detox passar inte för alla. Detoxa inte om du...
  • är gravid eller ammar
  • är tonåring
  • är underviktig
  • tränar hårt
  • har haft någon typ av ätstörning
  • äter receptbelagd medicin. Konsultera i såfall först din läkare
Alla andra kan jag varmt rekommendera att köra en detox. Känslan efteråt är obeskrivlig. I kväll blir det till att fira med ett SpinnBodypump pass :)



Festmåltid



Sista dagen på detox avslutades med en riktig festmiddag. Ugnsbakad lax med kokt råris och grönsaker. Efter att ha levt utan mat som ris och fisk de senaste veckorna var detta en riktig njutning. Riset var dock alldeles för mycket, tror min magsäck har krympt en del under kuren... I morgon återgår jag till vardagsmat, men det blir nog inga dunderportioner eller väldigt fet mat. Bäst att vänja magen långsamt vid normal kost igen.

Många har frågat ifall jag skall ta och frossa i glass eller smälla i mig en pizza i morgon för att fira. Mitt absoluta svar är nej. Jag kommer att fortsätta äta så hälsosamt som möjligt, som jag vanligtvis också gör. Det är ingen bantningskur jag har gått på, utan en rensning av kroppen. Detoxen skulle vara alldeles onödig ifall jag smällde i mig en massa med skräp.

Tror detta är ett fel som många människor som går på olika typer av dieter gör. Då dieten är över tror de att de kan fortsätta äta ohälsosamt, med det resultatet att de oftast går upp i vikt och efter någon vecka väger mer än de gjorde innan dieten. Det krävs en förändring i livsstilen där onyttigheter hör mera till en ovanlighet än normalitet.

I morgon återkommer jag med mina erfarenheter av detoxen och resultat :)




Vilken lördag!

Oj vad jag har njutit i dag. Alldeles fantastiskt att det kan vara så här fint väder i mitten av augusti. Jag har solat och badat, men inte druckit pinacolada :) Däremot har jag i dag fått  njuta av rostade rödbetor, morötter och råris. Gissa om det var gott!

Efter dett bar det av till gymmet där jag körde igenom mitt nya spinningprogram. Märker att jag har fått in vanan med att planera program nu. Allt satt som de skulle, lite annat än då jag planerade mitt första program som jag filade på i veckor....

Mitt dilemma just nu är det att detoxkuren slutar på måndag och jag vet inte riktigt hur jag skall fortsätta efter det. Innan kuren drack jag actimel till frukost, åt acido-bifido-yoghurt och hade ändå rätt ofta problem med magen. Då kuren började undrade jag vad min mage skulle säga om att börja morgonen med en pressad citron i varmt vatten. Saken är den att jag faktiskt aldrig har mått så bra i magen som jag gör just nu.

Köpte "Fitness Magazine" i dag och läste bl.a.  en artikel om mjölkprodukter. Det är faktiskt så att en del människor mår bäst av att skala bort mjölkprodukter från kostcirkeln. Undrar om det är något jag borde göra även om jag inte är förtjust i tanken att vara utan joghurt och ost....

Ett annat dilemma är hur jag skall göra med kaffe. Borde jag sluta dricka kaffe nu då jag har vant mig vid att vara utan? Men kan jag avstå njutningen att börja morgonen med en kopp kaffe? Å andra sidan, varför belasta kroppen med gift som jag egentligen klarar mig utan?








Min underbara middag och senaste nummret av Fitness Magazin, mycket läsvärd tidning!

The beach is calling

Solen skiner och det blir en dag med sol och bad för mig och Lena. Vi skall bila ut till ett stenbrott med klart vatten och klippor. Hoppas på att få lite färg, även om jag tror att solen inte tar på så mycket mer...

Världens bästa Lena fyller år i morgon, hela 30! Ifall du läser detta skall du få en liten tjuvtitt på ditt paket :)

Simma lugnt!




Önskar sommaren aldrig tar slut

I dag efter jobbet cyklade jag iväg med Jessi och Hanna till stranden. Vi simmade och låg på stranden och slappade i solen en stund. Sommaren är bara för underbar och i synnerhet vackra kvällar som denna. Kan inte sommaren bara fortsätta, fortsätta och fortsätta och aldrig ta slut?

Sitter och smuttar på detoxte och njuter av fredagslugnet. Detox te-påsarna innehåller små visdomsord. Dagens visdomsord måste vara ett av de bästa jag har sett på länge:

"Your intuition is your best friend"

Detta är ett ordspråk som jag har lärt mig att är ett av de viktigaste i livet. Lita på din intuition, den stämmer och leder dig på rätt väg. Tro på dig själv och dina instinkter. Vårda relationer till nära och kära, se möjligheter i stället för problem och fokusera på det positiva i livet i stället för det negativa.

Allt vi är med om i livet lär oss bli starkare, klokare och mer erfarna.

Njut av fredagen!


Konstens natt

I går var jag på Konstens natt. Besökte bl.a. Ritz och Kuntsi, såg en Capoeira förevisning och en massa med bekanta ute i vimlet. Terassen utanför Kuntsi var en ny och trevlig uplevelse. De spelade skön lounge musik, solen sken och de flesta såg ut att trivas. De är kvällar som denna som jag älskar att bo i Vasa. Till helgen har de lovat toppen väder, så underbart det skulle vara att få hoppa i bikinin och njuta av sommarens sista sol :)

Jag som inte vanligvis väger mig, gjorde det i morse och kunde konstatera att semesterkilona är borta. Ställde mig på vågen innan jag började detox-kuren och ville nu då det närmar sig slutet göra en mellankoll. Då kuren är slut skall jag göra en kroppsanalys för att ta reda på om det bara är vätska som har försvunnit, eller om fettprocenten har minskat. Eftersom jag konstant dricker och äter frukt tror jag nog att det är annat än vätska som runnit av mig, men det återstår att se.

I alla fall så känner jag mig fräsch och harmonisk innifrån ut, att jag tappat lite vikt och ryms in i jeansen igen är bara en bonus :)

Sista dagen på vätska

Intar för tillfället min sista "drink" för den här dagen. I morgon får jag äta hur mycket rå frukt och grönsaker jag vill, så länge som jag håller mig till de frukter och grönsaker som är tillåtna :) I dag har jag inte känt av hunger, humöret har varit på topp och dagen har flytit på.

Lite orolig var jag för hur kvällens spinningpass skulle gå eftersom man egentligen inte skall träna under kuren. Att leva på endast vätska ger en inte så mycket extra energi, men spinningen gick toppen! Kunderna gav mig energi och passet gick precis lika bra som det brukar. Resten av veckan skall jag ta de lugnt för att nästa vecka återgå till normal kost och träning igen.

I morgon är det konstens natt i Vasa. Blir att promenera runt på stan och njuta av allt det bjuds på. Älskar evenemang som konstens natt. Staden lever upp och människorna likaså. Skall ni ut på stan kanske vi ses :)

Kurr kurr

I dag har jag faktiskt känt av en del kurr i magen :) Första dagen under detoxkuren som jag känner mig hungrig. Måste säga att det är rätt skönt att det bara är en dag kvar som jag skall leva på enbart vätska. På torsdag börjar nästa fas och då får jag äta hur mycket frukt jag vill, ser fram emot det nu :)

I alla fall så har jag hittills märkt att min hy har blivit klarare. Tror inte jag inbillar mig eftersom en vän till mig tyckte jag såg fräsch ut.

I går kväll var jag annars på promenad med Jessica och vi gick förbi en nyöppnad italiensk restaurang, Il Banco. Kollade in menyn och måste säga att det såg lovande ut. Någon som har testat redan? Kanske skulle vara värt ett besök redan nästa vecka?

Ny juicemaskin

Morgonen började inte riktigt som den skulle. Steg upp redan klockan 7 för att jag skulle ha gott om tid på mig  till att förbereda dagens frukt och grönsaksjuicer. Det visade sig att två timmar inte räckte till....hade lånat en juicemaskin av mina föräldrar som säkert är typ lika gammal som jag. Att göra saft av spenat och råa rödbetor gick inte så bra med den kan jag säga....det skvättade, klottade, stockade, rann över och ja det var en enda röra i köket.

Frustrerad stressade jag till jobbet och gick till Clas Ohlson på lunchen och köpte en ny juicemaskin. Testade den efter arbetet och måste säga att det var enorm skillnad. Tror jag får en fridfullare morgon i morgon :) En bra investering för då detox-kuren är slut tänker jag fortsätta att tillreda egen frukostjuice, mycket godare och hälsosammare än juicerna i butikshyllorna.

Det har gått bra att leva på safter. Lite hungrigare än vanligt har jag varit, men det har gått betydligt lättare än jag trodde. Kanske beror det på att jag förberedde mig på det värsta och verkligheten inte var så farlig :)

Måste säga att en sak jag kom att tänka på i dag var att jag nu tänker mycket mindre på mat. Jag är en person som verkligen lever för att äta, inte tvärtom. I vanliga fall går det åt otroligt mycket av min tid till att planera måltider. Oftast hinner jag nästan bara äta lunch och så funderar jag på vad jag skall hitta på till middag. Med ett färdigt "matschema" slipper jag söka recept, fundera på mat och spendera en stor del av min tankeverksamhet på mat. Kanske det är den inre friden som har infunnit sig...

And the detox continues

Fas två har även den gått förvånansvärt bra. Trött är jag fortfarande, men det hör till en av de vanliga "biverkningarna". Det är en extra påfrestning för kroppen att göra sig av med gifter och där till leva på minimalt intag av kolhydrater.

För övrigt som sagt mår jag prima. Till och med kalaset i dag gick som smort. Ärligt kan jag säga att jag inte ens var sugen på kakor och tårta. Jag roade mig med barnen och drack vatten. Annars måste jag säga att jag börjar känna mig väldigt lugn och harmonisk. Kanske beror det till viss del på att jag inte ens orkar stressa :)

I morgon börjar fas tre av kuren. Då skall jag leva på sex olika juicer i tre dagar: 3 fruktjuicer, 2 gröna juicer och 1 nötmjölk. Juicerna tillreder jag själv av bl.a. färska frukter, bär, spenat, sjögräs, havsalger och cashewnötter. De är vitaminrika och speciellt sammansatta för att stimulera lever, njurar och lymfsystem.

Nu väntar sängen och kan inte säga annat än att det skall bli sååå skönt att krypa ner mellan lakanen. Dessutom känner jag på doften att grannarna poppar popcorn...hann bara skriva att jag inte var sugen på något på kalaset så känner jag nu ett otroligt sug efter något salt! Bäst att gå o sova på direkten :)


En del av ingredienserna till juicerna


Plockade lite hallon på villan i dag :)

Bladselleri med hummus



Detox mat kan vara rätt god faktiskt. Det här var mitt mellanmål på lördagen. Selleri med hummus. Hummusen var krämmig och god så jag tänkte bjuda på receptet. Hummus passar till mycket annat än selleri också, men måste säga att den syrliga sellerin gjorde sig särskilt bra med hummusen. Mixa ihop och dippa med olika grönsaker i stället för annan dipp, hälsosamt och gott, jag lovar :)

Hummus
En burk ekologiska och osaltade kikärter
0,5 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk havssalt

Kör kikäreter, vinäger och olivolja i en matberedare eller använd handmixer. Pressa i vitlöksklyftan och blanda om. Smaka av med salt.

Fredag i köket

Solen har skinit hela dagen så jag kunde inte motstå att gå och lata mig på bryggorna en stund efter arbetet. Resten av kvällen har jag spenderat i köket och förberett helgens detoxmat: hummus, citronaioli baserad på cashewnötter, Gaspacho och sallader. Känns skönt att ha allt färdig så slipper jag stå i köket då de har lovat så fint väder. I morgon på morgonen drar jag till villan och hoppas verkligen att det utlovade vädret infinner sig :)

På söndag skall jag på kalas. Min systers yngsta dotter fyller 4 år. Blir första gången som jag går på kalas och inte "får" äta nåt. Tror att det kommer att gå bra. Visst har många försökt fresta mig med kaffe, godsaker och grillmat i veckan, men jag har stenhårt hållt mig till mitt matschema.

Det är faktiskt en sak som jag är bra på. Om jag ger mig fasen på att göra något så finns det inget som kan hindra mig. Dessutom, vad skulle jag vinna på att fuska? Inget! Det är ju mig själv det skulle drabba och jag skulle inte ärligt kunna skriva om min uppfattning om detoxkurer och om resultaten blev de som utlovas.

Trött är jag och det har jag varit hela veckan. Tror därför jag skall ta och gå och sova lite tidigare i dag. Ha en skön helg och njut av solen!

Klippt o glad

Efter tre sköna timmar vid Artistica är jag nu rätt så korthårig igen. Känns skönt att bara ha eget hår :)

Dag fyra på detox har även den gått bra. I morgon går jag in i fas två och hoppas det skall gå bra. Till helgen har de lovat alldeles fantastiskt väder. Jag planerar att åka ut till villan och fylla min frys med blåbär och hjortron. Skulle inte vara helt fel att få slappa lite på bryggan i bikini också.

Tänk i morgon är det fredag och den här veckan har bara rusat förbi. Helgen väntar och humöret är på topp!

Annorlunda väckning

Tredje dagen in på min detoxkur och det går fortfarande bra. Frånsett det att jag försov mig till jobbet i dag. Första gången det händer för mig. Vet inte om det är bristen på kaffe som gör att jag är tröttare än vanligt? Är fortfarande lite förkyld så det kan vara det också.

I alla fall så förstår jag inte hur jag försov mig. Jag har alltid två väckarklockor på ringning och ingen av dem ringde. Vet inte om jag har stängt av dem i sömnen eller hur det har gått till. Det var min arbetskollega som väckte mig med ett telefonsamtal. Jag fick eld i baken och var på plats efter 10 minuter. Efter en sådan morgon har hela dagen känts märklig. Nu har jag provat på att försova mig och hoppas inte det händer igen :)

Jag är fortfarande i fas ett av detoxprogrammet. På fredag börjar fas två. Då blir det ännu striktare måltider än hittills och inkommande vecka skall jag i tre dagar leva på renande frukjuicer. Slutligen kommer fas fyra där jag sakta mak återgår till normal föda.

Hittills har jag inte känt av någon direkt förändring, men det är nog för tidigt för det ännu. Min huvudvärk har åtminstone försvunnit så det betyder ju att kroppen börjar vänja sig vid att vara utan koffein. Jag har inte varit hungrig, mitt humör har hela tiden varit på topp och jag orkade hur bra som helst dra spinning i dag. Det enda negativa är väl att jag har varit trött, men det antar jag också försvinner med tiden :)

I morgon skall jag till frissan efter jobbet. Ser så fram emot det. Mina förlängningar har växt ut så det är svårt att få håret att se ut för något. Tror jag skall ta bort dem och bli något korthårigare igen.

Dags för en kopp detoxte och tvmys.

Lätt som en plätt

Måste säga att det här dagen har gått mycket bättre än jag väntade mig. Jag har inte druckit en enda kopp kaffe och hade endast lite ont i huvudet på eftermiddagen som gick om rätt snabbt. Hoppas jag har lika bra flyt hela vägen så kommer det här att gå lätt som en plätt :)

Under detoxkurer får man inte anstränga kroppen med allt för tuff träning. Därför kommer jag att köra lite annan träning än jag är van med under dessa veckor. I kväll var jag på BodyPump och i morgon tror jag att det blir pilates, skulle även gärna prova på joga, kommer att ta långa promenader och kanske åka lite rullskridskor.

Få se om jag blir så harmonisk i kropp och själ som de skriver att man skall vara efter en detoxkur.


Skulle inte vara helt fel att sitta på en strand i solnedgången och meditera...

Let the detox begin

I morgon blir min första dag på detox. De första fyra dagarna är en nertrappningsfas, vilket betyder att jag får äta i princip allt förutom kaffe, alkohol, salt, socker, rött kött och mjölkprodukter. Jag skall börja morgon med ett glas varmt vatten med en pressad citron i och under dagen skall jag dricka 6-8 glas vatten.

Blev rätt sent i går så jag har inte fått så många timmars sömn i natt. Därför tror jag att jag blir tvungen att dricka en kopp kaffe på morgonen för att orka arbeta effektivt.

Det var en rolig kväll hos Pépa som följdes av besök på Fontana och till och med efterfest hemma hos mig. Nu har jag minsann festat färdig för ett tag och kan lugnt stanna hemma några helger och detoxa :)


Pépas fina dukning




RSS 2.0