Yogi, yogi jalla jeeee

Shoppade lite nytt yogi te idag på lunchen. Kunde inte bestämma mig för vilken sort jag ville ha, så det blev både "cold season" och "Rooibos". Båda sorterna är fulla av nyttigheter som kardemumma (ökar ämnesomsättninen), kanel (bra för benstrukturen), kryddnejlika (förstärker nervsystemet), eukalyptus (antiinflammatorisk effekt) m.m.



I kväll blir det ett dubbelpass med BodyCombat och stretch. Senaste combat serien är riktigt bra, ska bli kul o fightas i en timme. Är så glad för jag får sällskap av Lena i kväll som för en gångs skull skall avvika från sitt strikta springschema. Lena går i springskola och springer på riktigt nästan varje dag, förstår inte hur hon inte tröttnar på det. Jag behöver variation i min träning och skulle bli döless på att bara springa, springa o springa. Tydligen har Lena funnit sin stora passion i det, vilket förstås är toppen för henne! Har saknat hennes sällskap på sistone så ikväll blir det extra kul då vi får slåss mot varandra :)

Helgen närmar sig med stormsteg. Skall bli så kul att gå på hankendagen, shoppa loss i Helsingfors, äta sushi i Kampen, njuta av en kanelbulle på Café Esplanad, festa med hankeiter, bo i hotellsvit, gå på musikalen Play Me och framförallt umgås med Sanna. En helg med så mycket roliga saker att jag knappt kan vänta :) Borde säkert börja kolla på vad jag skall ha med mig för kläder, blir rätt mycket för alla ombyten...coctailklänning, vardagskläder och massvis med skor....kommer säkert att se ut som att jag ska vara borta en vecka. Usch tycker verkligen inte om att packa, har alltid med mig alldeles för mycket för att jag inte på förhand kan bestämma mig för vad jag skall ha med...

Nej nu ska jag byta om och cykla till gymmet.

Uppe med tuppen



Nu minns jag varför det var så underbart att ta en springtur på morgonen. Visst var det lite segt då väckarklockan ringde i morse, men så fort jag var uppe, påklädd och iväg kändes det skönt. Visst kan jag erkänna att det var skönare i våras/somras då jag klarade mig med en topp och tights i stället för att vara fullt påklädd. Men ändå underbart skönt så här efteråt.

Det var mörkt då jag gav mig iväg och ljust då jag kom hem. Jag var rätt ensam på gatorna, mötte ingen annan löpare. Verkar som att Vasa sover under höstmorgnarna. Nu tycker ni säkert att jag är helknäpp, men konstaterade i dag att jag tycker om att springa i motvind. Första halvan av turen hade jag medvind och under andra halvan hade jag motvind. Tycker det är skönt då man får kämpa lite extra och känna vinden som viner i håret :)

Nej nu ser jag att jag håller på att försena mig till jobbet. Dags att ge sig av. Hoppas Lizas första morgon med transportlöpning var lyckad!

Lite kämpigare måndag

Hur var det där med att man borde vara utvilad efter helgen? I dag har jag känt mig allt annat än utvilad. Som tur hade jag fullt upp på jobbet, annars skulle jag säkert ha somnat vid datorn. Har nog varit hög på koffein största delen av dagen. Ännu värre kommer det säkert att vara nästa måndag efter en helg i Helsingfors med fullt program. Men inte ska jag klaga. Oftast är det ju så att det har varit en händelserik helg då man känner av den ännu på måndagen.

Då jag kom från jobbet sov jag i 15 minuter och efter det bar det av till gymmet på SpinnPump. Kände mig lite seg då jag kom dit, men så fort jag kom upp på spinningcykeln och trampade igång benen kändes det toppen. Har faktiskt haft rejält ömma magmuskler i dag av gårdagens pilates. Börjar nästan tro att det nog kan stämma att kroppen kan förändras av pilates. Vanligtvis känner jag aldrig av situps, men pilatesträning går djupare och muskler som annars inte utsätts för träning får något att bita i. Om inte annat kan jag tro att man får bättre hållning, men det återstår att se.

I morgon skall jag börja dagen med en springtur. Har ju hållit upp med morgonturerna den senaste tiden, men nu är det dags att ta upp den biten av träningen igen. Blev inspirerad av Snorkfrökens inlägg om transportslöpning och Lizas initiativ till att börja på med det. Själv har jag endast ca 500 meter till jobbet, så transportlöpning är ju inget alternativ för mig. Men jag kan ju mycket väl ta mig en löptur innan jobbet och duscha här hemma. I morgon blir en bra morgon att börja på igen med det eftersom det inte blir någon träning på kvällen.

Nu ska jag mumsa på lite vindruvor och dricka en kopp yogite, sista påsen så jag tror det blir att besöka en hälsokostbutik i morgon för att inhandla mera :)

Trevlig hösthelg

Det har varit en händelserik helg. Golfen i går gick sisådär och i dag gick det ännu sämre. Tror minsann att jag behöver träna mer, mycket mer...men när är den stora frågan? Kan i varje fall glädjas åt att jag har fått frisk luft, vara ute i naturen och spela i trevligt och tålmodigt sällskap :)

I kväll blir det pilates. Håller på med ett litet experiment. Skaparen av pilatsträning, Joseph H Pilats har sagt så här:

"Redan efter första gången märker du skillnaden, efter 10 gånger kan du se skillnaden och efter 30 gånger har du fått en ny kropp."

Jag har lite svårt för att tro på detta. Ny kropp på vilket vis? I varje fall så skriver jag upp varje gång jag är på pilates för att känna efter om jag har förändrats på något vis då jag har gått 10 ggr och se ifall jag har en ny kropp efter 30 gånger. Skall informera er om hur experimentet fortskrider.

I morgon är det måndag, helgen har igen rusat förbi i turbofart. Har en 4-dagars arbetsvecka framför mig. På fredagen flyger jag till Helsingfors för att gå på Hankendagen och på lördag blir de musikal i form av Play Me. Mycket skojigt att se frememot.

Dags att sticka iväg till gymmet för lite löpning och pilates.


Dagens frukost



Rågflingsgröt med lingon, äppel, kanel, linfrön och solrosfrön. Till gröten drack jag ett glas havtornssaft. Mätt i magen och redo för en golfrunda.

Koka upp rågflingorna, skiva i ett äppel, låt koka. Då gröten är nästan färdig, tillsätt lingon och kanel. Strö över linfrön och solrosfrön. Ät med havre-, soya- eller komjölk.

Sköna fredag

Vaknade upp lycklig över att det är fredag. Jobbet gick bra, fullt ös hela dagen. Efter jobbet cyklade jag till gymmet, sprang 60 minuter med en medelpuls på 144, stretchade i 30 minuter och så cyklade jag hem. Nu sitter jag i soffan och har nyss avnjutit en rågsmörgås med getost, pesto, kalkon och tomat.

I morgon är det tidig väckning. Skall ut på golfbanan och yra, hoppas på solsken. På eftermiddagen blir det barnkalas. Min systers äldsta prinsessa fyller 6 år. Skall ta och packa in hennes present nu, rosa paket åt en av världens sötaste tjejer :)

Matexpress ala söta mamma



Jag har nog världens goaste och mest omtänksamma föräldrar. Då jag kom hem från gymmet kom de med pumpasoppa (som mamma har kokat på egenodlade pumpor), morötter och äppel åt mig. Allt från trädgården vid sommarstugan. Nu är morgondagens lunch räddad och kvällens snacks blir färska morötter, mums :)

BodyAttacken var super i kväll, även om Lena och Hanna fick förhinder. Det fanns många andra solstrålar som sprudlade av energi och salen pumpade av adrenalin. Mina vader tog lite stryk, undrar om det börjar vara dags att köpa nya aerobicskor? Tycker jag hela tiden köper någon typ av träningsskor: spinning-, spring-, aerobic- och golfskor. Helt galet, men tränar man aktivt slits ju tyvärr skorna.

Städade upp i garderoben i dag och konstaterade att jag borde göra mig av med lite kläder, alternativt skaffa en större garderob :) Det senare alternativet är ju inte möjligt så kanske de blir och köra några loppisveckor innan jul. Har en sopsäck full med kläder i källaren också som säkert skulle göra större nytta hos röda korset eller på ett loppisbord.

Var inne på Annika Sjös blogg i dag där hon hade skrivit ett intressant inlägg om GI mat. Jag får ofta frågor om vad GI egentligen är och varför man mår bra av att äta enligt GI. Själv hade jag tänkt skriva ett längre inlägg om det här i helgen, men eftersom Annika så bra förklarar detta i sin blogg i dag tycker jag att ni kan surfa in på den i stället. Själv är jag ju GI frälst och tror att många människor skulle må bättre av att leva enligt GI. Viktigt att komma ihåg, precis som Annika skriver är att det inte hjälper att äta GI mat nu som då. Kostvanorna skall ändras totalt, det är först då som ni känner hur bra ni mår av det och slipper åka blodsocker berg- och dalbana.

I morgon är det fredag vänner, veckans bästa dag. Vet inget bättre än fredagkväll då jag har hela helgen framför mig. Tror det blir ett skönt pass på gymmet med löpning och tyngdlyftning efter jobbet .

Nu kallar soffan och idol :)

BodyAttack

Ifall ni är intresserade av att kolla in vad för typ av pass jag är påväg på, gå in på följande länk BodyAttack
dags att svettas lite :)



Mjuk och utvilad i kroppen

Vaknar upp till en härlig höstmorgon redo för dagens arbete :) Träningen i går gick bra, vet inte om jag har skrivit det men nya combat programmet är verkligen bra. Är glad för att jag har börjat gå på stretchtimmar också. Kroppen återhämtar sig snabbare, och så får man ju en sån mjuk o härlig känsla i hela kroppen.

I går hade jag en ganska kul arbetsdag. Var bl.a. och shoppade kläder. På banken har vi arbetsdräkt (kavaj och byxor) till det får vi fritt välja skjortor, t-skjortor, västar m.m. Arbetsdräkten förnyas alltid på höstkanten så nu var det igen dags att shoppa lite :) I dag väntar en inte fullt så rolig dag, men jag har åtminstone ett tufft BodyAttack pass att se fram emot i kväll. Nya BodyAttacken är så tung att jag trodde jag skulle dö sist, men de e kul att ha något att bita i. Dessutom kommer jag att få sällskap av solstrålarna Lena och Hanna. Men först gäller det att fokusera på arbetet i 8 timmar.

Investerade annars i ett par nya Haglöfs skalbyxor i går. Visst brände det lite i plånboken, men vet att de är världsbäst och definitivt värda pengarna. Blir mycket golf under helgen, så då får jag åtminstone användning av dem. Visste ni annars det att ni aldrig skall använda sköljmedel då ni tvättar utomhuskläder som är ytbehandlade för att stå emot vatten och vind? Använder man sköljmedel förstör man ytskiktet på kläderna. Ett litet tips bara...

Hoppas ni får en trevlig arbets/skoldag :)

Sunshine where are you?

Go morron på er! I dag skiner minsann ingen sol utanför mitt fönster, de e grått och mulet. Visst har hösten sin charm, men mörkret skulle jag gärna byta ut mot solsken.

I varje fall har jag nytt hår nu, känns skönt. Pépa klippte faktiskt bort rätt mycket, men det behövdes. Nu kanske jag kan sätta igång och spara långt hår igen. Jag verkar ha grym beslutsångest med mitt hår. Då jag har kort ska de va långt och då jag har långt vill jag ha kort.

I kväll blir det BodyCombat 60 min och stretch 60 min. Ser fram emot en skön träningskväll. Dags att promenera iväg till jobbet i höstblåsten....

Mysig höstträning

Oj vad skönt det var på SpinnPump i kväll. Känner mig alldeles mjuk i kroppen nu, så det gjorde definitivt gott åt mina stela ben. Pumpsalen var proppfull med människor, verkar som att de flesta börjar söka sig inomhus och träna nu då hösten och mörkret har återvänt. Själv tycker jag det är jätte mysigt att träna då det är mörkt utomhus och endast spotlightsen lyser upp gymsalen.

I fall ni känner er trötta av höstmörkret kan jag verkligen rekommendera er att äta mängder med färska eller frysta bär. Speciellt havtorn är mycket C-vitaminrika. Halten av vitamin C är den största av alla ätbara bär och frukter - från 85 mg upp till 1200 mg/100 g bär, beror på arten. Bären innehåller också rikligt med E-vitamin och omättade fettsyror. Så frossa i bär och frukter så hålls ni friska och pigga.

I morgon skall jag äntligen till frissan och göra något åt mitt slitna hår. Solen och saltvattnet i Grekland gjorde gott åt allt förutom mitt hår. I morgon ryker de kluvna topparna och jag får betydligt mer rogivande morgnar då jag slipper stressa för att håret inte ser ut för något fast hur jag försöker föna, platta och locka :)




Avkopplande söndag

I dag har jag tagit det lugnt. Sett på filmen "Män som hatar kvinnor" som var ganska skrämmande men bra. Kan definitivt rekommendera den åt er som inte har sett den. Fortsättningsfilmen "Flickan som lekte med elden" går på bio för tillfället så det känns rätt lockande att gå och se den.



För övrigt har jag tagit två promenader, en med Lena och en med Jessi. Kändes bra för benen som faktiskt har varit rätt stela i dag.

I morgon är det måndag vilket betyder jobb. På kvällen blir det SpinnPump 75, hoppas på att benen är mjuka och redo för lite träning då.

Ja jag festar också...



Träffade en bloggläsare ute i nattvimlet i går som tyckte att jag absolut måste skriva i min blogg att jag också tycker om att festa. Så här kommer mitt erkännade :) Jag tycker det är kul att ta nåt glas vin, mingla och dansa. Vad vore livet utan fest, i synnerhet då man har orsak till att festa...

Jag är ingen mirakelmänniska som jämt äter hälsosamt och motionerar. Jag unnar mig själv onyttigheter som godis, glass, vitt bröd, bulla, ost och alkohol i bland. Viktigt att minnas är ju att allt detta ska förtäras med måtta. Jag skrev ett inlägg om det här i maj. Lördag är min godisdag. I går unnade jag mig själv en kanelbulle, något som egentligen inte alls är rätt då man äter enligt GI.

Jag vågar påstå att alla som strikt följer dieter och aldrig unnar sig något gott utöver det tillåtna kommer inte i längden att klara av att hålla sig till kostprogrammet. GI är ingen bantningskur, det är en livsstil. En livsstil med hälsosamma val som stabiliserar sockernivån i blodet.

För mig går livet går ut på att njuta av små ting i vardagen, i går råkade detta ting vara en kanelbulle :)

Solen skiner så jag ska ta en promenad med Lena. Mina något stela ben behöver mjukas upp. Njut av söndagen det gör jag!

Botnialöpet avklarat



Nu har jag sprungit mitt första lopp och det gick bra. Terrängen var rätt besvärlig, mycket backar, skogsvägar och ojämt underlag. De första 7 kilometrarna flög jag fram med bra fart. Kändes lätt och skönt. Vid ca 8 kilometer fick jag känningar i vänstra knät. Har inte haft det på länge så jag hade inte ens med mitt knästöd. Konstaterade att det måsta ha varit det ojämna underlaget som orsakade smärtan.

I varje fall kom jag i mål på tiden 1.25.03, så jag är mycket nöjd. Placeringen blev 17:e av 45 kvinnor. Riktigt bra för att vara mitt första lopp. Nu vet jag att jag kan gå ut hårdare nästa gång.

Så här efteråt mår jag riktigt bra förutom att jag har huvudvärk och ont i knät, kanske har jag druckit för lite vätska. Därför försöker jag tanka vatten nu.

Vet inte riktigt vad jag skall göra med mina planer angående Stockholm Marathon. Så ont som jag fick i knät i dag skulle jag aldrig ha klarat av att springa 42 km. Uthålligheten tror jag inte att jag skulle ha problem med, men knät... Nu efteråt kan jag inte ens gå ner för trappor. Kanske skulle det vara annorlunda att springa på asfalt och med knäskydd? Skall fundera över det, det är ju en tid till det ännu :)

Efter loppet har jag hunnit med en vända på stan där jag hittade allt möjligt skojigt: klänningar, väska, spännen mm.

Nu väntar en skön kväll med Lena hos mig. Sen bär det av till Sky på modeshow kl 21 och efter det fortsätter vi kvällen i Vasas nattliv.

Hoppas ni får en lika rolig kväll som jag har framför mig :)

I morgon gäller det

Halloj på er! Nu har jag återvänt till Vasa efter en dag i huvudstaden. Det var en intressant och lärorik dag med nyheter inom sparande och placerande.

Då jag kom hem gick jag en kort promenad för att mjuka upp benen. Har suttit hela dagen så det kändes som att jag var i stort behov av att röra på mig och få lite frisk luft. Efter promenaden stretchade jag och sen har jag laddat upp med tonfiskpasta. Känner mig mjuk i kroppen och är verkligen laddad inför morgondagen. Skall bli så kul!

Tror det blir och lägga sig tidigt i dag så att jag är pigg i morgon kl 7. Målet är att komma i mål på max 1,5 h. Lite svårt att veta om det är möjligt eftersom jag inte alls har bekantat mig med banan. Har förstått att det är rätt mycket backar, men jag skall göra mitt bästa och hoppas på samarbetsvilliga ben :)

Håll tummarna för mig i morgon! Återkommer efter loppet och berättar hur det gick :)

Vacker septembermorgon

Solen skiner utanför mitt fönster. Vilken vacker morgon! I dag känner jag mig utvilad och pigg, trots att jag vaknade 6.30 och inte kunde somna om. Känns bra inför lördagen, känningarna av halsont är som bortblåsta. Hoppas inte jag får ångra att jag skrev det här under dagen utan att den fina formen håller i sig.

I kväll blir det promenad med Lena för att mjuka upp benen lite. Måste välja kläder till lördagen i kväll också. Kommer att jobba i Helsingfors i morgon och kommer hem rätt sent på kvällen, så då är det bäst att allt är klart inför lördagen.

Nu vänder jag mig till er som har sprungit lopp igen... Vad skall jag ha på mig? De har lovat 15 grader och halvmulet. Tänkte själv att jag kunde ha långa tights, t-shirt och en tunn tröja. Vid uppvärmningen givetvis skaljacka och -byxor. Hur låter det? 

Ser så framemot lördagen. Kommer att bli en kul dag med Botnialöpet, shopping och på kvällen tänkte jag och Lena gå ut och fira.

Dags att kila till jobbet :)

Äntligen hemma

Vilken dag...Jobb till klockan 17 och möte fram till kl. 22. Skönt att äntligen vara hemma och få avrunda dagen framför tv:n.

Har känt mig rätt trött i hela kroppen i dag. Hoppas verkligen att jag inte håller på att bli förkyld. Skall ta och dricka en kopp te nu innan jag lägger mig och hoppas på att jag är pigg som en nötkärna då jag vaknar.

Sov gott vänner!

Tunga ben

Shit så tungt det var på steppen i dag. Mina ben var så trötta att jag inte kunde njuta av den nya BodyStep serien BodyStep 77. Musiken var i varje fall energifylld och serien var riktigt utmanande för benen. Många nya stegserier lyfte programmet avsevärt. Hoppas på mer energi nästa vecka för att kunna ta i och njuta av träningsglädjen.

Här ser man hur dagsformen kan variera. I går gick passet så lätt och kroppen var full med energi. I dag ville inte mina ben alls samarbeta. Så typiskt mig att bli arg och irriterad på mig själv då inte kroppen samarbeta med viljan... Nåja, det blir vila i morgon så då får benen återhämta sig :)

Nu tror jag det är dags för en varm och skön dusch.


Tips inför Botnialöpet

God morgon! Ett kort inlägg innan jag cyklar iväg till jobbet. Talade med Lena i går kväll som för tillfället går i löparskola. Hon hade frågat sin tränare hur vi skall lägga upp träningen den här veckan då vi har Botnialöpet på lördag. Enligt honom borde vi vila i dag och på fredag. Onsdag och torsdag skulle vi endast få köra lätt träning, typ springa 20 minuter för att ha pigga ben på lördagen. Ni som är vana att springa lopp, vad har ni för erfarenhet om detta? Hur brukar ni lägga upp träningen?

Själv tänkte jag gå på BodyStep i kväll. Vila i morgon eftersom jag skall på personalmöte på kvällen. På torsdagen skulle jag ta en springtur i rätt lugnt tempo och vila på fredagen. Hur låter detta? Jag vill ju ha pigga ben på lördag så att jag kan ge max. Ge gärna tips ni som vet och kan!

Enjoy the tuesday!

Pigg som en piggelin

I dag har jag varit ovanligt pigg. Undrar om det beror på havtornssaften som jag drack i morse? Tror att jag skall göra det till en vana nu så kanske jag lyckas hålla mig frisk och pigg hela hösten och vintern.

Tillredde en god sallad med pestosås och rökt abborre efter arbetet. Sedan bar det iväg till gymmet på SpinnPump 75. Kroppen var pigg i dag så jag tog i rejält och såhär efteråt känns det helt underbart.

Nu kommer det "Desperate houswives" i nelonen. Skall sätta mig i soffan och mumsa på morötter och äpplen. Har bytt lakan i sängen så jag tror att jag kommer att sova som en prinsessa i natt. Finns det någon bättre känsla än att krypa ner i en nybäddad säng? Tror inte det :)


Skogsmulle e back in town

Puh, så skönt att sätta sig ner i soffan. Det har varit en väldigt produktiv helg. Efter fredagens träning åkte jag som sagt iväg till sommarstugan. Vaknade tidigt på lördagmorgon för att åka iväg med båten och pressa havtorn med pappa. Klockan 10 är vi påväg, vi sätter oss i båten och följande konversation äger rum:

Jenny: Pappa har vi bensin?
Pappa: Jo jo, tanken är nästan full bekymra dig inte om det du...

Jag startar båten och vi påbörjar färden mot havtornen. Innan vi åkte iväg frågade min mamma om vi inte ska ha med någonting att äta. Jag var helt säker på att det här går fort, vi är tillbaka om två timmar så varför skulle vi behöva mat...nej vi klarar oss. Saken var den att då vi väl kom fram och insåg att havtornsbuskarna till stor del redan hade haft besök av andra pressare förstod jag att det kommer att ta ett tag innan vi har fyllt alla flaskor som vi så optimistiskt hade packat med.

Efter fyra timmars arbete med trötta handleder, ömma händer, hungriga magar och 7 liter havtornssaft bestämmer vi oss för att köra hemåt. Vi kommer en bit påvägen och så stannar motorn. Gissa varför??? Min första fråga var: sa du inte att vi hade bensin? Pappas svar: jo så såg det ut... Då satt vi där utan bensin, som tur hade vi åror. Jag rodde hem, 45 minuter tog det. Mina ömma händer krampade då vi väl var framme, men kunde konstatera att dagens träningssaldo var på plus.

Resterade tid har jag fiskat, plockat 4 liter lingon, 4 liter kantareller och hamstrat morötter och sallad i mammas land. Kom hem med kassarna fulla av naturens godheter. Måste också berätta vad dagens middag bestod av, nämligen nyrökt abborre ute i solskenet. Helgen har varit fantastiskt skön på alla sätt.

Läste ut boken "he's just not that into you" i dag. Tack Sanna för att du gav den åt mig! Önskar jag hade läst den här boken för flera år sen, tror det skulle ha besparat mig många tårar och misstag. Men å andra sidan lär man ju sig mycket av sina misstag.

Men nu till boken, vad lärde jag mig som är så förträffligt bra? Jo nämligen det att vi kvinnor/tjejer/damer spenderar alltför mycket tid på att analyserar mäns beteende. Ofta gäller det just frågan: är han intresserad eller inte? Män är inte invecklade, så det jag har lärt mig är: om man behöver fundera över om en kille/man är intresserad av en så är han inte det. Ifall han är intresserad vet man om det! De ni tjejer, nu slipper ni fundera över obesvarade tel. samtal/mail, dater som rinner ut i sanden osv.

Börjar vara sent och i morgon väntar arbetet. Bjuder på lite bilder från helgen så ni också kan njuta av helgen så som jag har fått njuta av den!








Inspirerad av Aveo

Klockan är 21 och det är kolsvart där ute, snacka om att hösten kom med stormsteg. Skrev ju i går att jag inte skulle träna i kväll för att jag hade annat för mig. Jag har varit på Aveos inredningskväll. Jätte skoj, fick en massa med tips angående belysning, golvmaterial, ljudanläggningar osv. Träffade dessutom en del bekanta att småprata med. En rolig och annorlunda kväll.

I morgon efter jobbet tänkte jag ge mig av till gymmet och springa. Efter det bär det raka vägen av till sommarstugan för avkoppling i skogen, ha ha jag är som värsta skogsmullen. Skall sysselsätta mig med att pressa havtorn och plocka lingon. Det blir alltså en helg i skogen: jag, träden, fåglarna och bären...



Ha en skön fredag och en fin start på helgen!

Storm i Vasa

I dag har det stormat i Vasa. Riktiga höstvindar har blåst igenom staden. Hoppas verkligen att det inte blåser så här lördagen den 19.9 då jag skall springa Botnialöpet.

Kvällens träning bestod av BodyCombat med energipillret Hanna och 45 minuter stretch med Lena som sprang på löpband i stället för att komma på combat med oss. Har sagt det tidigare, men träningen blir så mycket roligare då man tränar med vänner. Jag och Hanna fightades så att svetten yrde, så skönt!

I morgonkväll blir det ingen träning för mig, har andra planer. Kanske bra med en vilodag :)

Redan i kväll kommer andra avsnittet av idol. Tänk att jag inte har tröttnat på det även om det kommer år efter år. Alltid lika kul att följa med jakten på nya talanger.

Nu väntar mitt yogite och en skön soffa.

Råggrynsgröt med äpple

God morgon på er! Här kommer dagens frukost. Råggrynsgröt med äpple, kanel och linfrön.



1 dl råggryn
2,5 dl vatten
lite salt
1 äppel i bitar (gärna inhemskt, av den surare sorten)
kanel
linfrön

Koka upp gröten, tillsätt äpplet och låt koka tills gröten är färdig. Strö över kanel och linfrön.

Rekommenderar att äta gröten med havremjölk, jätte gott. Drick till ett glas osockrad juice och ifall du önskar ät ett kokt ägg så har du en bra start på dagen!

Hopp hej de e tisdag

Go kväll på er! Dagens arbetsdag gick fort. Efter jobbet bar de av till gymmet på ett spinningpass. Tjejen som vanligtvis drar spinningen var sjuk så en tjej som heter Jenni Vähämaa turade henne. Kul med nya friska vindar. Hon hade byggt upp timmen i två delar som gick ut på att höja pulsen stegvis under båda delarna. Roligt upplägg som var riktigt utmanande för pulsen och benen.

Efter spinningen rusade jag hem, hoppade i duschen, bakade gi-scones och fick besök att två av mina allra käraste vänner, Ulli och Lena. Nu har vi suttit och skvallrat om det ena och det andra. Som om inte kvällen skulle vara tillräckligt toppad redan så kommer det idol i kväll, första programmet för säsongen.

Nu skall jag följa med jakten efter oupptäckta stjärnor :)


Alla är vi stjärnor på något! Vad är du en mästare på?


Veckans första dag är avklarad

Då var måndagen över, eller nästan i alla fall. Måndagkväll måste vara bästa tv-kvällen i veckan. Sitter och kollar på Desperate houswives och efter det kommer Lipstick Jungle.

Kvällens träning bestod av SpinnPump 75 minuter. Trodde jag skulle somna på cykeln innan timmen började, men så fort jag fick igång benen blev jag pigg :) Pump-programmet som tog musten ur mig förra veckan gick redan i dag bättre.

I dag har det varit en riktigt vacker höstdag. Tyvärr har jag inte fått njuta av den på annat sätt än genom att titta ut genom fönstret. Roligt i varje fall att cykla till och från jobbet i solsken i stället för i regn.

Nu kallar tv:n. Happy monday evening to you all. Har annars lärt mig ett nytt fint uttryck från boken jag håller på att läsa: Don't waste the pretty! Så sant eller hur? Mitt nya mantra tror jag...

Bröd med aprikoser och pumpafrön





Ca 30 skivor                                                     Ugn 175 grader

7 dl
speltmjöl/fullkornsdinkel
1 1/2 dl kamutvetekorn
1 1/2 dl hasselnötter eller valnötter
1 1/2 dl pumpakärnor
15 torkade aprikoser
2 tsk matsoda
1 tsk salt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk stött kardemumma
5 dl naturell yoghurt

Klä en avlång form 1 1/2 liter med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner yoghurten och blanda väl. Häll smeten i formen.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 1/2 timme. Täck med papper eller alminiumfolie efter ca 1 timme så att inte ytan blir mörk och hård.

Låt brödet vila i formen ca 10 minuter, stjälp upp och vira in i bakduk.

"Slappsöndag"

Gårdagens fest var riktigt skojig. Det var gott med kräftor. Till kräftskivan snapsar man ju och tyvärr har jag fått lida lite för de snapsarna i dag... Därför har jag mest slappat. Var in till stan på en kaffe med tjejerna och så har jag bakat bröd. Jättegott bröd med bl.a. torkade aprikoser och pumpafrön.

I kväll var jag ute på en 45 minuters powerwalk och på 60 minuter pilates. Nu sitter jag i soffan och myser med en kopp camomillte, nybakat bröd, ljus och kokosrökelse. Känner mig lite som en hippie :)

Helgen kom och helgen gick, i morgon blir det jobb och framför oss är en vecka full av möjligheter.

Het laxpasta med rostade pumpafrön




För två personer

1 gul lök
1/2 röd chili
150 g kallrökt lax/regnbågsfilé
200 ml matlagningsgrädde el. havregrädde
peppar

två nävar pumpafrön

fullkornspasta

1. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna.

2. Koka fullkornspastan enligt paketets anvisning.

3. Finhacka lök och chili. Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Bryn löken och chilin i smör i stekpanna. Tillsätt den skivade laxen. Fräs tills laxen fått lite färg. Tillsätt grädden. Låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter.
Smaksätt med peppar och eventuellt andra kryddor (salt behövs inte eftersom laxen i sig är salt). Strö pumpafröna över pastasåsen och servera med grönsaker.

Härliga lördag!

Lördag, vilken härlig dag! Började dagen med att skura min matta som jag har vid ingången till min lägenhet. Helt omöjlig att få ren, borde kanske överväga att köpa en i annan färg. Inte så smart kanske att ha en vit matta som direkt blir smutsig av blöta skor. Efter tvättande cyklade jag till gymmet: sprang 60 minuter, 10 minuter på elliptical trainern, lyfte vikter, stretchade och kopplade av i massagestol. Helskönt träningspass med andra ord.

Då jag kom hem var det dags för "Jennys spa". Peelade kroppen och fötterna samt lade en hårinpackning. Efter det kokade jag ihop lite lunch. Blev en supergod laxpasta. Skall lägga upp receptet åt er så får ni också testa på den.

Filmen i går var annars helt ok. Hade kanske väntat mig mer av den så därför får den inte mer än godkänt. Ashton som vanligtvis är värsta hunken såg rätt trashig och avmagrad ut. Föredrar den muskulösa Ashton :) Men visst var han rätt söt ändå.

I kväll skall jag på kräftskiva hos Pépa, ska bli superkul. Innan de e dags o börja fixa sig måste jag hinna in till stan en sväng och handla nödvändigheter som diskmedel och mera mat.

Hoppas ni får en skojig lördagkväll, det kommer definitivt jag att ha!

Vilodag med Ashton

I dag har jag en vilodag från träningen. I stället för att träna skall jag gå på date med den här snyggingen :)



Ha ha, nej men jag ska gå på bio med Lena och kolla på LA Gigolo. Ashton lär vara sjukt snygg i den här filmen, så det blir nog en trevlig biokväll.

Blir ingen sen kväll för jag har bokat tid till tvättstugan i morgon till kl 9. Skall tvätta lite mattor. Efter det blir det att springa och lyfta vikter på gymmet och på kvällen ska jag på kräftskiva.

Ljuvligt med helg, eller hur? Njut av fredagen, de ska jag!

Annorlunda dag med föreläsning

I dag har jag suttit på föreläsning om skatteplanering hela dagen. Intressant och allmännyttig information som jag säkert kommer att ha nytta av i mitt arbete. Då jag kom hem fixade jag ihop en sallad med getost och rostade pinjenötter. Grönsakerna kommer till största del från mammas land vid sommarstugan, så de är verkligen ekologiskt odlade.



Om en timme tänkte jag ge mig iväg på BodyAttack. Skall tvätta toaletten och dammsuga innan dess, så jag antar att jag får börja på med det nu om jag skall hinna.

Vaknade annars i natt av att jag hade grym kramp i vänstra vadmuskeln. Det tog så ont att jag fällde en tår. Känner av spänningen ännu i dag, så få se hur det går då jag skall träna i kväll. Jag har haft muskelkramper från och till den senaste tiden. Har surfat och sökt information om detta och insåg att det kan bero på magnesiumbrist. Tydligen rätt vanligt om man tränar aktivt. En annan förklaring kan vara för lite stretchning. Har i varje fall införskaffat magnesiumtabletter i dag för att se om det hjälper.

Nej nu får jag nog plocka fram dammsugaren och sätta igång med städandet :)

Underbar onsdag



Här har ni dagens middag. Maletköttbiff, kantarellstuvning och grönsaker. Det blev ju ingen bild i går, så jag tänkte att jag kunde bjuda på en i dag i stället.

Nu blir det till att hoppa i träningskläderna och cykla iväg till gymmet. En timme BodyCombat och en timme stretch står på schemat. Känner mig glad och full av energi i dag vilket bådar gott inför passen. Tror jag kommer att boxas och sparka så det bara yr om mig.

Var annars på lunch med min vän Sanna i dag. Hon hade med en bok som hon har rekommenderat mig att läsa: he's just not that into you. Undrar varför hon tycker att jag behöver läsa den.... :) Nej men den verkar skoj, så jag ser framemot att börja läsa den i kväll.

Nu måste jag rusa...hej svej!

Nöjd med skorna

I kväll blev det spinning. Lena är äntligen frisk så jag var superglad av att ha sällskap av henne igen :) Efter spinningen sprang jag i 20 minuter, bara för att testa mina nya springskor. De kändes bra, nästan bättre än de jag har sprungit med i sommar. Dessa har något mindre dämpning vid tårna vilket gav bättre balans.

Jag har fortfarande träningsvärk och känner mig stel som en pinne. Skall lägga mig o stretcha lite framför tv:n nu. Bestämde också med Lena att vi skall gå på stretch i morgon efter combatpasset. Känns verkligen som att min kropp ber om att bli uttänjd.

Vad annat har hänt. Jo jag bokade in ett Helsingforsbesök den 2.10 i dag. Det är Hankendag i Helsingfors för alla Hankenalumner. Kommer att åka med Sanna och vi bestämde oss för att stanna till söndag och gå på Play Me musikalen på lördag kväll. På Hankendagen skall vi delta i vetenskapssmedjor och på kvällen blir det supé på resturang Börs. En helg som helt klart kommer att bli rolig och som är värd att se framemot.

I kväll åt jag något av det godaste jag har ätit på länge till kvällsmål/middag: dinkelhamburgare med maletköttbiff och kantarellstuvning. Borde egentligen ha tagit en bild och visat  er, men var så hungrig att den slank ner fortare än kvickt. Njutningen blev med andra ord inte så långvarig....

Nu ska jag ta o göra som gubbarna på bilden. Trevlig kväll på er!



RSS 2.0