Allhelgona inleds med träning

Gomorron på er! Vaknade till en vacker allhelgona dag. Solen skiner och luften är klar.

I går kväll hade jag min lillebror och hans flickvän på besök. Vi åt god mat och godis, så mycket att jag fortfarande i dag känner mig mätt. Nu ska jag cykla iväg till gymmet för lite träning och sedan blir det till att cykla vidare till mamma och pappa. Jag ska byta till dubbdäck på cykeln och för det behöver jag pappas hjälp.  Försökte göra det själv i våras och kan kort säga att det inte slutade bra...

I kväll blir det sushi :) alltså inget halloweenpartande för min del. Festa lugnt ni som ger er ut i vimlet.

Ha en fin allhelgona/halloween!


Lillebror har intagit mitt kök



Min söta bror ser till så att jag får mat i magen :)

Höstgröt




1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vatten
lite salt

1 äppel i bitar
1 krm kanel
3 st torkade aprikoser
pumpafrön
linfrön

Koka upp havregrynen, tillsätt äpplet och kanelen. Låt koka tills gröten är färdig. Klipp över bitar av torkade aprikoser. Strö över linfrön och pumpafrön. Avnjutes med valbar mjölk. Själv valde jag sojamjölk som ger en god toffeaktig smak.


Sommarbild i höstmörkret

Underbart att de e torsdag och att det i morgon är veckans sista arbetsdag :) I morgon kväll skall jag umgås med min kära lillebror som är hemma på besök i Vasa.

Arbetsdagen kommer att vara något annorlunda i morgon. Sparbankerna firar något som kallas för Världsspardagen. Vi har öppet hus med specialerbjudanden och så bjuder vi på kaffe och tårta. Har ni vägarna förbi Handelsesplanaden 23 tycker jag att ni skall komma in på en kopp kaffe och tårta.

I dag flöt arbetsdagen på som vanligt. Efter jobbet drack jag en hallonsmoothie och så cyklade jag till gymmet på BodyAttack. Hade sällskap av Jenny som är hemma på besök från Malmö. Hon är alltid full av energi och utstrålade sån glädje även om hon inte hade sovit mer än sex timmar på två dygn. Kul att träna med dig Jenny :) 

Själv hade jag rätt tunga ben i dag och dessutom fel skor. Vet inte vad jag tänkte på då jag packade väskan men hade tagit med mina aerobicskor i stället för springskor, vilket mina vader fick lida för... Skönt var det ändå att ge kroppen en riktig genomkörare.

Raderar lite foton på datorn och så hittade jag denna. Kan inte låta bli att bjussa på den :)



Ha ha...den är från sommarstugan i somras. Har varit och fiskat med pappa, rensat fisk och ska tvätta dem. Skrattade gott åt denna...en riktig fiskarbrud :)

Ha en skön torsdag och en underbar sista dag på arbetsveckan i morgon!

Hallonsmoothie med inslag av lime



1 banan
1 dl frysta hallon
2 dl sojamjölk
1/2 dl havrekli
1 lime

Mixa banan, hallon, mjöl och havrekli. Pressa i saften av en lime. Mixa och drick :)

Make up lunch

I dag på lunchen passade jag på att besöka Kicks och inhandla lite nytt smink och borstar. Till vardags använder jag inte mycket smink, men jag har några "must haves" som mascara, solpuder och läppglans. Hittills har jag använt Helena Rubensteins mascara lash queen, en riktig favorit! Nu visade det sig att de inte har Helena Rubenstein vid Kicks så jag fick tips om att prova Lancomes Virtuose av försäljaren Jonna. Jonna är verkligen en tjej som jobbar på rätt plats, trevlig och sakkunnig.

Köpte även make up stores "cover all mix" som skall täcka alla blemmor och mörka ringar runt ögonen i höstmörkret. Loreals "Eye and Lip make-up remover" hör också till en favorit som har hängt med länge. Konstaterade dock sist jag flög att den inte går att packa ner i bagaget som checkas in. Produkten består av två skikt och det övre som är oljebserat hade runnit ut pga lufttrycket... Det är kombinationen av dessa som rengör huden från smink och således var jag tvungen att köpa en ny idag eftersom den gamla förlorade sin funktion. Jissus så lång förklaring det här blev...

Solpuderfavoriten är Lancomes "Star bronzer". Rätt dyrt i jämförelse med många andra solpuder, men kan garantera att ni inte blir besvikna. Pudret är luftigt, hållbart och ger ett vackert skimmer (kan även användas som rouge). Sen köpte jag som sagt nya borstar också, något som jag gör alldeles för sällan. Det samlas ju en massa bakterier i borstarna och rengör man inte dem eller byter ut dem med jämna mellanrum får man lättare oren hy. Hela kalaset kostade en del, men jag prioriterar kvalitetsprodukter som håller, är bra för hyn och ger ett fint resultat. Som tur är solpudret väldigt drygt och räcker i flera månader.



Jag har haft lite huvudvärk både i går och i dag, beror det kanske på höstmörkret? Rätt ovanligt för mig, har nästan aldrig huvudvärk. Tänkte bota huvudvärken med ett pass BodyCombat och en timme Stretch i kväll. Får hoppas på att det är ett lyckat koncept :)


Tisdagsspinn

I dag har det egentligen varit en helt vanlig tisdag med arbete och spinning på kvällen. Har haft lite träningsvärk i övrekroppen från BodyPumpen i går så det var skönt att fokusera träningen på benen i dag. Ökade på vikter i biceps låten i går, roligt att märka att jag har blivit starkare efter att jag valde att börja öka på vikter. Hade kört med samma vikter allt för länge. Orsaken till det var helt enkelt att jag trodde jag inte skulle orka med mera, men oj så fel jag hade :)

Efter spinningen i dag kopplade jag av i massagestol i 20 minuter. Kändes bra, i synnerhet för min ömma överkropp. Står nu och tuggar i mig en banan samtidigt som jag skriver för att sen hoppa in i en varm skön dusch. Tänk om man hade en bubbelpool att krypa ner i, de sku va lyxigt de...

Klädångest

Finns det något värre än det att man inte ryms i sina kläder??? Provade en jättefin festklänning som jag köpte i fjol i december som jag tänkte att jag skulle ha på en fest jag skall på i november i år. Problemet är nu att jag inte ryms i den! Egentligen borde jag ha förstått det innan jag ens provade den...

I fjol vid den här tidpunkten mådde jag dåligt och rasade i vikt ca 10 kg. Alla mina kläder hängde på mig som tält och därför shoppade jag rätt mycket nya som nu ligger och samlar damm i min garderob. Egentligen är detta inget som jag borde känna ångest över, för i dag är jag lycklig, sund och mår bra.

Då jag var så smal som jag var saknade jag mina former och längtade tillbaka till "gamla" Jenny. Min viktminskning var inget som jag hade önskat, utan en följd av min livssituation just då. Mamma kallade mig för en mager fågelunge och mina närmaste vänner poängterade att jag var alldeles för mager.

Nu undrar jag varför jag har sparat dessa kläder och tror att jag fortfarande skall komma i dem? Antar att det är samhällsidealet om att smal är vacker som även påverkat mig. Inser i dag att dagens samhälle uppmuntrar människor till att må dåligt. Visst fick jag själv höra många kommentarer angående min viktminskning, precis som att det var något positivt. Kommentarer som gav ett kort lyckorus som snabbt gick över. Men var jag lycklig? Nej verkligen inte. Då jag ser tillbaka på det gångna året har jag gått från att vara svag till att vara starkare än någonsin både fysiskt och psykiskt.

Tror det är dags att packa ner min vackra xs klänning, aldrig ta upp den igen och köpa mig en klänning som jag fyller ut med mina former och bära den med stolthet.

Känns som mitt i natten

Mörkret har intagit Vasastad. Att det bytte till vintertid i helgen märks extra väl i dag. Vanligtvis har det varit ljust då jag har låst efter mig på arbetet. I dag var det nattsvart då jag cyklade hem. En södernresa eller ljusterapi skulle inte sitta helt fel just nu.

Min terapi får bli ett pass SpinnPump75, även det borde ha rätt positiv inverkan på humöret :) Annars kan det vara rätt mysigt att tända ljus, lyssna på bra musik och njuta av mörkret också. Själv lyssnar jag för tillfället på Melissa Horn. En artist som Hanna introducerade för mig. Ljuvlig, lugn musik med vackra texter.


Sallad med jätteräkor



Dagens middag blev en sallad med bl.a. jätteräkor och avokado. Till salladen åt jag färska morotssemlor som jag bakade i dag. Gott och enkelt :)

Nyttiga morotssemlor


20 stycken, 90 minuter

7 dl
spelt-/dinkelmjöl
6 dl gramhamsmjöl
25 g jäst
5 dl
ljummet vatten
1/2 dl solroskärnor
2 msk linfrön
1/2 msk salt
1 msk sirap
1 msk olivolja
2 rivna morötter

2 msk valfria frön

Lös upp jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Blanda ner alla ingredienser utom mjölet och rör om. Tillsätt spelt-/dinkelmjölet och 5 dl grahamsmjöl i omgångar. Arbeta degen noga tills den är fast och smidig. Lät jäsa under bakduk i 40 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord tillsammans med resten av mjölet. Knåda degen smidig och forma till en rulle. Dela i 20 bitar och rulla varje bit till en bulle.

Låt jäsa på bakplåtspappersklädda plåtar under bakduk i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över valfria frön. Jag använde sesam- och linfrön. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10-12 minuter.

Underbara söndag



Gissa hur jag började min söndagmorgon :) Jo med en 60 minuters springtur. Vaknade utvilad och pigg och kunde inte komma på något bättre sätt att starta dagen på än med en springtur. Det var verkligen skönt. Rullade på i passligt tempo och bara njöt av den friska luften, vackra höstlöv och att möta andra glada löpare och promenerare.

I dag skall jag baka lite bröd har jag tänkt, lägger upp bilder senare. Annars blir det en skön söndag men eventuellt någon promenad och pilates på kvällen.

Enjoy the sunday!


God förmiddag alla söta!

Middagen i går var riktigt lyckad. Var och åt till en relativt ny restaurang, Spices, där de serverar asiatisk mat. Efter middagen blev det ett glas rött vid Christal. De e annars ett supermysigt ställe att sitta och tala vid i början på kvällen. Efter Christal gick vi hem och hann se på idolupplösningen. Reprisen får jag se på i morgon.

I dag skall jag och jobba på bostadsmässan i Vasa. Innan det ska jag städa lite. Efter mässan blir det mat hos mamma och pappa. Har inte sett dem på många veckor så de ska bli riktigt trevligt.

Fick annars svar på mitt mail till Adlibris redan i går. De beklagade att boken inte hade levererats och skulle skicka den på nytt. Snabb och fin service tycker jag, vilket jag även skrev åt dem. Det är annars något som jag är mån om att låta människor veta som jobbar inom kundservice. Får jag bra betjäning tackar jag oftast för den. Detta säkert för att jag själv jobbar med kunder och vet hur uppskattat det är ifall jag får veta att mina kunder är nöjda med den service de får.

Dags o börja städa då... :)

Lockad o klar



Nu drar jag på middag och kanske en drink med världens bästa tjejer.

Ha en kul fredag allesammans!

Gröt med banan och passionsfrukt



2 dl rågflingor
2,5 dl vatten
lite salt
1 mosad banan
1 passionsfrukt
pumpafrön
linfrön

Koka upp gröten. Tillsätt mosad banan och passionsfrukt då gröten är färdig. Rör om. Häll upp och strö över pumpafrön och linfrön. Avnjut med havre-/soja- eller komjölk.

Leva som man lär e inte alltid lätt...

Ibland skulle det faktiskt vara bättre att stanna hemma än att åka och träna. Som ni säkert förstod på mitt tidigare inlägg har jag haft en tung dag. Utöver att det har varit stressigt på jobbet har jag haft muskelvärk från gårdagens träning. Trodde dock att detta skulle bli bättre med lite träning...Men nej, känner mig sliten, slut och pluttig + att jag har ont i halsen...

BodyStep passet var en pina från början till slut. Kände att jag borde ha gått ut mitt under passet, men nu ska ni få veta en sak om mig. Jag är jätte bra på att säga åt andra att de skall vila ifall kroppen känns sliten, känna efter hur de mår och träna därefter. Då de kommer till mig själv ger jag aldrig upp. Det skulle aldrig komma sig att jag skulle gå ut mitt i ett pass, nej för jag avskyr att ge upp. Dumt, jag vet...något jag verkligen borde ha lärt mig! Det är inget misslyckande att avbryta träningen ifall man inte mår bra, tvärtom så är det klokt! Nu får jag i stället lida för min dumhet och fundera över varför jag gjorde så här igen.

Till något roligare. Fick böckerna som jag beställde från Adlibris i dag, men det fattades en bok. Känns lite dumt då jag gjorde reklam för Adlibris här på bloggen åt er. Skickade ett reklamationsmail åt dem, så få se vad som händer. I varje fall fick jag ju två böcker, så i kväll får jag börja på den ena...undrar vilken jag ska ta först...



I morgon kväll blir det middag med tjejerna, skoj :) Hoppas bara att jag håller mig frisk nu...Blir ingen sen kväll i morgon för på lördag skall jag arbeta på bostadsmässan. Nu ska jag koppla av, eftersom min kropp uppenbarligen vill det. Ni ser jag lär mig :)


Stressigt värre

Jissus vilken stressdag på arbetet. Morgonen började inte på bästa sätt, men det mesta redde faktiskt upp sig under dagen även om jag undrade hur det skulle gå till då jag entrade kontoret i morse. De e nog bara så att vissa dagar är bättre än andra och idag har jag haft en något värre dag...Nu längtar jag bara till helgen!

Byter ut kvällens BodyAttack pass mot BodyStep som börjar redan 17.30. Blir till att sluka en banan och cykla iväg till gymmet. Lite träningsendorfiner kommer säkert att göra gott och få mig på strålande humör. Skönt att inte komma hem så sent så hinner jag med lite annat än kvällsmat och sova. Borde bl.a. besöka butiken och fylla mitt tomma kylskåp :)

Adios så länge!


Vila ger energi

Efter att ha sovit en stund kände jag mig fit for fight. Körde fullt ös på combaten och så blev de avslappning i form av stretch i en timme.

Har egentligen inte så mycket annat nytt att komma med. Därför tänkte jag bjuda på ett inlägg från Terese Alvéns blogg om varför det är så bra att träna. Vad är det som händer i kroppen när vi tränar så att pulsen höjs? Här får ni en lista på en massa härliga saker som händer i kroppen när vi tränar konditionen.

Allmänna effekter:
ökad kondition
ökad energiomsättning
ökad koordination
ökad hållfasthet i skelett, leder, ledband och brosk
ökad koncentration
minskad mängd stresshormoner.

Centrala effekter (andnings- och cirkulationsorgan):
starkare hjärta med större kammare, tjockare muskelvägg
sänkt vilopuls
ökad rörlighet i bröstkorgen med ökad lungkapacitet som fördröjer den åldrande effekten
blodet blir mer syrerikt och det pumpas runt snabbare
fler röda blodkroppar
större blodvolym
mer HDL, mindre LDL.

Lokala effekter (inuti och runt de arbetande musklerna):
muskelcellerna växer i storlek
mitokondrierna som är muskelcellernas kraftverk där syre och näring förbränns blir fler och så närmar de sig cellmembranen så att det blir ett kortare avstånd vid syreöverförseln
kapillärnätet med alla pyttesmå blodkärl runt muskelcellerna ökar så att det blir enklare att transportera blod till och från muskelcellerna
ökad mängd förbränningsenzym
ökad borttransport av slaggprodukter.

Nu har du väl ingen anledning till att inte träna?


Vila innan combat



Har varit rätt trött i dag på arbetet så det känns som att jag är i behov av en powernap innan de e dags för combat och stretch. Återkommer då jag är pigg och färdigtränad. Gonatt :)

Träning gör susen

Efter en tung arbetsdag kändes det inte så lockande att stressa iväg till gymmet. För att motivera mig själv tänkte jag på hur det skulle kännas efter träningspasset. Klokt var det, för som vanligt var det skönt att träna då jag väl var på gymmet och känslan efteråt är ju toppen. Gick på SpinnPump75. Följde planen jag gjorde upp förra veckan med att öka på vikter i en muskelgrupp per vecka. I dag blev det axlarna som fick arbeta lite extra.

Jag har varit jätte öm i rygg- och magmusklerna i dag från pilatesträningen i går. Skönt att ha träningsvärk ibland, men konstaterade att det nog blir bra med en vilodag i morgon så att musklerna hinner återhämta sig.

Slog mig nyss ned i soffan för att kolla på tv. Det kommer ett program som heter Matakuten. Kända kockar besöker skolor för att bättra på maten som serveras. Blir alldeles chockerad då jag ser vilka halvfabrikat som används. Skolelever får i sig en massa med E-ämnen och annat skräp. Kan inte annat än hoppas att skolmaten i Finland är hälsosammare. Anar dock att de flesta skolor här också borde få hjälp av matakuten....

Vacker höstsöndag



Kolla så vackert väder det har varit i Vasa i dag. Tog en powerwalk på 40 minuter innan middagen med Lena och Ulli. Bildkvaliteten är inte den bästa eftersom jag fotade med telefonen, men ni ser i alla fall hur spegelblankt det var.

Det blev kinamat i dag, sååå gott! Det vita riset är kanske inte det bästa ur GI-synpunkt, men det vet ni väl att man får fuska i bland :) Efter middagen följde jag med Ulli och Lena till Makuuni som skulle hyra film. Gissa om det var lockande att hyra en film, köpa en stor påse godis och gå hem och slappa på soffan i stället för att cykla iväg till gymmet på pilates. Men jag var duktig och stod emot begäret! Jag gav filmtips åt mina vänner, doftade på godiset, tittade på Ben&Jerry's glasspaketen som bokstavligen försökte övertala mig om att det skulle vara en bättre idé att äta glass o slappa än träna. Vandrade ut med mina vänner och insåg att jag nog har ganska bra självdisciplin ändå...:)

Glad är jag så här efteråt att jag valde pilatesträning framom godis, glass och film. Hittills har jag varit på pilates åtta gånger. Resultatmässigt har jag märkt att träningen har blivit mer effektiv. Jag behöver inte längre koncentrera mig på att andas rätt och aktivera kraftcentrum (mag- och ryggmuskler) utan kan fokusera på övningarna som också känns tyngre nu än tidigare. Några förändingar för övrigt på kroppen kan jag inte säga att jag har märkt av, men testet fortgår.

Nu till den vanliga kvällssysllan, tv :) ha en skön söndagkväll allesammans!

Rosor till kära mamma och Hanna



Grattis på födelsedagen kära mamma! I dag fyller min mamma år. För tillfället befinner sig mamma och pappa på spa så jag kan inte ge mamma en grattiskram. Hoppas hon läser detta så får hon i alla fall en elektronisk kram :) I dag fyller även söta Hanna. En stor grattiskram till dig med. Hoppas att ni får en underbar dag och njuter av att bli ett år klokare, vackrare och more fabulous than ever!

Jag hade en riktigt trevlig lördag i går. Det var spännande att besöka Tove och Teemu. De har verkligen byggt ett stort och fint hus! Jag är så lycklig för deras skull att de har fått ett så fint hem som de verkar trivas suveränt i.  Lyckligast av dem alla verkar deras hund Aada vara som har fått en stor gårdsplan att busa på. Jag fick njuta av deras lyxiga bastuavdeling med bubbelpool, god mat i form av tortillas och trevligt umgänge. Love you to bits guys!

I dag skall jag ut på middag med Ulli och Lena. Ser fram emot att träffa dem! I kväll blir det step och pilates, förutsatt att middagen inte drar ut på tiden såpass att jag inte hinner på step. Prioriterar faktiskt att umgås med dem framför ett pass step, så vi får se hur det går :)

Innan middagen skall jag fixa lite här hemma, kanske ta en promenad och njuta av söndagen!

Överblivna smörgåsar



Dagens lunch fick bli smörgåsar som blev över vid serveringen i går kväll. Jätte goda lax- och räksmörgåsar. Drack till ett glas havtornssaft för att få en riktig c-vitaminbomb och avskräcka en eventuell förkylning.

Träningen gick över förväntan. Hade normal puls och känner inte ens av det onda i halsen som jag hade i morse. Sprang i 50 minuter, var på crosstrainern i 10 minuter, lyfte vikter och stretchade. Hann inte koppla av i massagestol, kanske hinner jag med det i morgon...

Nu blir det dusch, handla och så bär de av till Replot. Har annars fått en ny granne som tycker om att spela elgitarr dygnet runt...dessutom verkar hanse repertoar inte vara så bred, samma låt spelas om och om igen.... kul med nya grannar :)

Vaknar med halsont :(

Gårdagen var lång, men kvällens konsert överraskade mig positivt. Inbjuden gäst var Camilla Nylund, hade nog lite förutfattade meningar om opera. I själva verket var det väldigt rogivande i Kvevlax kyrka och Korsholms kammarorkester bjöd på stämningsfull musik. Var rätt trött då jag kom hem så jag lade mig redan en 23.30-tiden, vilket förklarar varför jag är uppe redan kl 8 på en lördagmorgon.

Vaknade med lite halsont och snuva i dag. Hoppas verkligen inte att det är en förkylning som är på kommande. Skall iväg till gymmet nu. Hade tänkt mig att jag skulle springa i 60 minuter och lyfta vikter i 30 minuter, stretcha och kanske vila i massagestol lite. Nu eftersom jag känner mig som jag gör får jag säkert ta det lite lugnare och känna efter om kroppen orkar med 60 minuter löpning eller om jag får dra ner på det. Tycker om att träna på gymmet på lördagmorgonar, det är oftast väldigt få som är där så jag kan botanisera fritt bland maskinerna :)

Efter träningen skall jag besöka min bästa barndomsvän och hennes man som har byggt hur i Replot. Skall bli roligt att se hur de har det och umgås med dem.

Till frukost blev det en smoothie på frysta jordgubbar och lingon, en actimel, havremjölk, havrekli och linfrön. Det gjorde gott med en svalkande smoothie i halsen. Smoothie tycker jag är lämplig frukost då jag skall träna, får äta en maffigare lunch i dag i stället.



Njut av lördagen, även om vädret inte visar sig från sin bästa sida!

Orsak att vara nöjd

Känns som att jag får vara nöjd med min träning i dag. Sprang först på löpband i 30 minuter (5km) och sedan var jag på ett pass BodyAttack (60 minuter) som sägs motsvara en ca 10 km:s löprunda. Skönt och svettigt var det, men måste erkänna att benen var rätt tunga i den sista upptempo låten under Attacktimmen. Ljuvligt att känna att man verkligen har tagit ut sig ibland :)

Då jag kom hem tog jag en lång varm dusch. Lyxade till det lite, lade en hårinpackning och peelade fötter och ansikte. Känns jätte skönt så här efteråt, gäller bara att smörja in de mjuka fötterna nu så att de inte torkar ut.

I morgon har jag en lååång arbetsdag framför mig. Banken jag jobbar på fyller 90 år i år och vi arrangerar en del festligheter under året. I morgon är det dags för konsert i Kvevlax kyrka och vi i personalen skall ställa upp som serveringshjälp/parkeringsvakter/programbladsutdelare. Antar att jag kommer att vara hemma en 23-tiden. Det betyder förstås att jag inte får tid för någon träning i morgon. Därför känns det extra bra att jag fick ta i ordentligt i dag.

Nu ska jag se på "halv åtta hos mig", tycker det är ett toppen program. Matlagning hör ju till ett av mina största intressen så jag följer gärna med olika typer av matlagningsprogram. Det här programmet tycker jag är speciellt kul eftersom det är helt "vanliga" människor som står för matlagningen. Önskar bara man kunde känna dofter genom tv:n och få smaka lite också :)

Kall oktobermorgon

Vaknar upp till en kylig morgon. Få se när första snön kommer, tippar på att det kan bli vilken dag som helst. Jag har sovit för första natten med duntäcke i natt, det var så varmt och skönt. Ett varmt fluffigt duntäcke är nog det bästa som finns då det går mot vinter.



Dagens frukost bestod av naturell fettfri joghurt med solrosfrön, linfrön och lite skivad banan. Ett rågbröd med ost, kalkon, skivad tomat och några basilikablad. Till detta drack jag ett glas osötad Bahi juice. Till sist avnjöt jag en kopp Zoega kaffe. En god och mättande frukost.

Kanske inte har nämnt det tidigare, men frukost är faktiskt min favortimåltid. Förstår mig därför inte på människor som klarar sig utan frukost. För mig skulle det vara en dålig start på dagen...

Nu blir det jobb och i kväll skall jag attackera min kropp på BodyAttack :)

God sallad

Hej hopp på er. Rörde ihop en sallad efter jobbet med bl.a. varmrökt lax, quinoa, groddar, nötter, fetaost, färsk basilika och en del andra mumsiga saker. Blev rätt mycket så det får bli morgondagens lunch också. Gott var det i varje fall, så morgondagens lunch blir betydligt bättre än Saarioinens soppa.


ursäkta den usla bildkvaliteten...

Nu bär det av till gymmet för lite träning i form av BodyCombat och stretching :)


Banan- och blåbärsgröt



1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vatten
1 liten mosad banan
frysta eller färska blåbär
linfrön

Koka upp grynen. Tillsätt blåbären och den mosade bananen. Strö över linfrön och avnjut med t.ex. havremjölk.

Tycker ofta att människor klagar på att det är tråkigt att äta gröt. Det behöver det inte alls vara om man experimenterar lite. Tyckte själv att det här blev riktigt gott. Prova vettja:)


Dags att öka på

Då är veckans första arbetsdag avklarad. Var lite trött efter jobbet så jag tog en tupplur på 10 minuter innan jag cyklade till gymmet. SpinnPumpen gick bra i dag. Salen var proppfull av träningssugna människor. Jag ökade på vikter i triceps låten i dag. Det blir ju lätt så att man kör på med samma vikter, men nu har jag bestämt mig för att öka på en muskelgrupp i gången. Förra veckan ökade jag på i rygglåten och nu var det dags för tricepsen...få se vad de blir nästa vecka, kanske bröst eller axlar...

Beställde annars lite chicklit böcker från Adlibris i går kväll. Rekommenderar verkligen adlibris hemsida för er som tycker om att läsa böcker. Det är lätt att beställa och böckerna levereras i brevlådan efter ett par dagar. Så bekvämt och enkelt, prova på får ni se :)

Dags för en kopp te och tv mys med Desperate Housewives. Ha en skön måndagkväll!


Hösten har sin charm

Visst har hösten sin charm dagar som denna. Solen har skinit, det har varit vindstilla och behgligt klar luft. Var ute på en promenad på eftermiddagen. Satt på en brygga och njöt av solen, kluckande vatten och lugnet.

För övrigt har jag inte uträttat några underverk i dag. Har varit rätt seg efter gårdagens nöjen :) Hade en supertrevlig eftermiddag och kväll med Hanna. Mycket prat, skratt och funderingar kring livet. Söta Hanna hade med en present åt mig. Så oväntat och gulligt av henne. Ett hängsmycke som det står faith på. Hon har själv ett likadant, så nu bär vi båda tron på en ljus framtid med oss. Har från tidigare ett halsband som min bror gav mig i julklapp som det står hope på. Nu bär jag alltså både tro och hopp med mig, bara kärlek som fattas :)



I kväll var jag på pilates. Känns jätte skönt i kroppen så här efteråt. Nu blir de tv och slapp i soffan, men först måste jag hänga lite byke. En lugn och skön hemmakväll med andra ord. I morgon börjar en ny vecka, fylld med nya möjligheter och utmaningar :)


Så här kul har vi tillsammans :) Du är en underbar vän Hanna!

Superlördag

Har varit på gymmet med Hanna. Började med 30 minuter på elliptical trainern och sedan blev det 60 minuter BodyStep och bastu på det. Nu är vi hemma hos mig. Skall fixa till en kycklingsallad, äta gott, dricka lite vin och gå ut och göra stan i kväll. Vilken superlördag, eller hur?

Hoppas ni alla har en lika skojig kväll framför er!

Expressfart till gymmet

Halloj efter två dagars uppehåll från bloggen. Skolningen i Helsingfors var intressant och tror faktiskt att jag lärde mig rätt mycket :)

I går kväll hann jag in en sväng till Stockman där det var "galna dagar". Hade egentligen inte tänkt köpa nåt eftersom jag var i H:fors och shoppade i helgen. Kunde dock inte låta bli att köpa en Peak Performance college som var nedsatt. Den blev min för 60 €, vanligtvis brukar jag få punga ut med ca 120 €, så jag tycker det var ett bra köp. Helst skulle den ha fått ha huva, men för omväxlingsskull e de nog ok med en utan huva också. Peak Perfomance hör annars till mina favoriter när det kommer till college tröjor. Visst, de e inte direkt billiga, men de är mjuka, varma och håller formen i många, många tvättar. Det sparar man in på i längden...



I dag landade mitt flyg lite i förtid kl 18.05. Rusade till taxin, åkte hem, bytte snabbt om till gymkläder och cyklade i ilfart till en timme av BodyAttack. Jag var så lycklig över att jag hann. Skönt att röra på sig efter att ha suttit på skolning en hel dag.

Nu är jag hemma och njuter av att vara i mitt eget hem. Sov lite dåligt i går natt, så jag kommer säkert att sova som en prinsessa i natt. I morgon är det fredag och en hel helg med en massa med skoj väntar mig :)

Produktiv tisdag

Känns som att jag har haft en produktiv dag. Fick en massa gjort på jobbet, vilket känns bra eftersom jag åker iväg på kurs till Helsingfors i två dagar i morgon.

Som ni såg drack jag en smoothie efter jobbet och cyklade iväg o tränade. Hann springa i 20 minuter innan spinningen. Cyklade på rätt hög puls i dag, tror jag till och med var nära min maxpuls ett par gånger. Instruktören Jenni har kommit att bli en av mina favorit spinninginstruktörer. Hon bygger upp utmanande serier, har bra musik och e grym på o peppa. Efter spinningen stretchade jag, cyklade hem, städade, strök kläder, vattnade blommor, slängde i en tvättmaskin, diskade och packade för morgondagen. Rätt bra gjort, eller hur?

Känns skönt att komma hem till ett rent hem på torsdag. Flyget landar kl 18.10 skulle vilja hinna på BodyAttack som börjar kl 18.45. Kan vara möjligt ifall vi skulle landa i förtid...får se hur det går... Skulle det råka vara fint väder kan jag ju ge mig ut och springa i stället :)

I morgon kväll skall jag möta upp en tjej i Helsingfors som jag träffade då jag var Au Pair i London år 2000. Vi har inte setts sedan dess så det skall verkligen bli kul och ses. Tiden går så fort känns inte som att det är 9 år sen jag såg henne sist.

Ha en bra fortsättning på veckan!


Smoothie mellis



Hemma på en jordgubbs- och lingonsmoothie innan de bär av till gymmet för lite löpning och ett spinningpass. Åt för övrigt tror jag världens mest smaklösa lunch i dag. Köpte Saarioinens champinjonsoppa, blääää.... fick ännu en gång bevisat för mig själv att färdiglagad mat bara är skit, full med tillsatsämnen och smaklös var den. Magfyllnad är vad det är och inte mycket mer. Smoothien satt mycket bättre :)

Blog Awards

Home again efter skön träning. Spinning och pumpsalen var proppfull, känns verkligen som att de flesta har börjat söka sig inomhus för att träna i höstrusket.

Fick annars en inbjudan till...

...för ett par veckor sedan. Festen går av stapeln den 17.10 i Stockholm, närmare sagt på Café Opera. Kommer att bli en storslagen fest. Helt fantastiskt att de har hittat min blogg och skickat mig en inbjudan. Tyvärr kommer jag inte att kunna delta. Efter mycket funderande fram och tillbaka konstaterade jag att det skulle bli ett allt för kostsamt och invecklat projekt för mig att ta mig dit från Vasa.

De nominerade är som tidigare Sveriges bloggelit: Blondinbella, Kenza, Pernilla Wahlgren, Magdalena Graf, Carolina Gynning, Foki m.m. Själv tycker jag att det är synd att de inte har någon kategori med träningsbloggar. Det finns så många duktiga bloggare som skriver om kost och träning. Tycker själv att Terese och Sara skulle vara väl värda ett pris för att de har så sunda tankar kring träning och kost samt inspirerar många till en hälsosammare livsstil.

I går fick jag Vecko Revyn gratis hem på posten för att få läsa mer om de nominerade och festen. Själv har jag inte köpt Vecko Revyn på många år, anser att det kanske är en tidning för lite yngre tjejer än mig :) Brukar surfa in på deras sida på nätet och läsa deras bloggar och kolla på bilder, men som sagt en tidning har jag inte köpt på många år. Måste dock säga att jag blev positivt överraskad. Hittade många intressanta artiklar.

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives och njuta av en kopp Rooibos te som annars har kommit att bli en favorit. Smakar "juligt", nästan så att jag börjar längta till julen....

En snabbis

Hemma en sväng efter en stressig dag. Dags att hoppa i gymkläderna och cykla iväg på lite spinnpump. Gårdagens träning var superskön. Har väl annars glömt att skriva att de har lagt in infraröda värmerör i "Body&Mind" studion på gymmet. Jätte skönt att stretcha och träna pilates i 35 graders värme. Kroppen är betydligt mjukare och alla rörelser går djupare in i muskulaturen. Infaröd värme lär vara bra för ämnesomsättningen också, inte dumt eller hur :)

Hör av mig mer senare....måste kila nu...

Home again

Hemma efter en toppenkul helg i Helsingfors :)

Fredagen var väldigt programrik med intressanta föreläsningar. Den som imponerade på mig mest under dagen var Elisabeth Rehn som höll ett tal om "Den globaliserande säkerhetsmiljön och näringslivet". Den kvinnan har verkligen talets gåva och förmågan att fånga publikens uppmärksamhet. På eftermiddagen hann vi med ett glas skumppa vid Torni innan det var dags för supé på restaurang Börs. Vi njöt av god mat och trevligt bordssällskap. Kvällen/natten avslutades i stundetföreningens festlokal Casa.

Lördagen inleddes med underbar hotellfrukost och sen blev det shopping dagen lång med sushilunch i Kampen. På kvällen badade vi bastu innan det var dags för musikalen Play Me. Tyvärr hade vi rätt dåliga platser så vi missade en del av det som hände på scenen. Play Me var musikaliskt sett en grym upplevelse, men handlingen var inget vidare. Efter musikalen blev det mat vid La Famiglia. Trötta som vi var efter helgens aktiva program var vi i säng redan en 00.30 tiden.

Nu är jag hemma och har hunnit landa i verkligheten. Hotellsviten är utbytt mot min tvåa, oxfilén är äppelgröt och höglklassiga föreläsningar ersätts av idolrepriser... Visst är lyx härligt i bland men vardagen är nog inte så dum den heller :)

Skall dra till gymmet och köra ett dubbelpass, först BodyStep i 60 minuter och sen Pilates i 60 minuter. Ska bli skönt att röra på sig efter helgens gottande. Köpte lite nya träningskläder i Helsingfors som jag får testa nu.

Ha en skön söndag allesammans!

Pust o stön...

Puh vilken dag. Fullt kör på jobbet, BodyAttack efter jobbet och sen var det dags o stryka, packa m.m. känns som att listan är evighets lång.

Tidig väckning blir det i morgon också klockan 05.30. Tror de e bäst att jag går o lägger mig snart så att jag orkar med allt som helgen bjuder på.

Ha en toppen helg allesammans!

RSS 2.0