My sister's keeper



Jag var lite för ivrig i går då jag trodde att jag skulle slippa mitt magont. I dag har jag fortfarande mått dåligt och är nu innerligt trött på att inte må bra. Önskar jag kunde sluta gnälla, ni måste ju bli uttråkade av mina inlägg om att jag ständigt har nå fel så nu räcker de med gnäll!

I morgon vill jag må bra för då blir det vappenfest hos Sanna och på första maj är det brunch på Astor med världens bästa tjejer. Hur ska jag kunna klämma ner mig i en festblåsa och njuta av god mat om jag mår så här?! Så jag ber om ett underverk, låt mig vakna upp i toppform i morgon!

Nu vill jag i alla fall bjuda på ett filmtips. Hyrde filmen my sister's keeper i kväll. Vet inte när jag senast skulle ha sett en så gripande film. Jag har gråtit floder (inte vanligt att jag gråter av en film) och berörts i själen av denna underbara men sorliga berättelse.

Hola chicas y chicos

I dag mår jag bättre :) Magen är inte svullen som att jag skulle vara gravid i femte månaden och illamåendet har minskat. Därför unnade jag mig ett pass av Ainos spinning i kväll. Den tjejen om nån har kondition till 1000, undrar om hon någonsin blir andfådd...? Själv tog jag det lite lugnare än vanligt, men det var underbart skönt att få svettas till skön musik med andra ivriga spinnare.

Då jag cyklade hem kunde jag inte annat än njuta av det underbara vårvädret. Solen skiner och fåglarna kvittrar, en underbar tid på året som man inte kan annat än njuta av!

Jag fick tillbaka min pulsklocka i dag. De har bytt mottagarbälte på den, så i dag fungerade den som smort :) Hoppas det håller i sig. Den här veckan har gått otroligt fort hittills, endast två dagar jobb tills det är helg, jippiii!

Morgonlöpningen har börjat

Jag var hurtig och steg upp tidigt i morse för att ge mig ut på en springtur. Det gick mycket lättare än jag hade tänkt mig. Solen sken, så jag näst intill hoppade upp ur sängen. Otroligt skönt var det både under och efter springturen. Nu skall jag försöka börja dagen på detta vis tre gånger i veckan, få se om jag håller det... :)

För tillfället kokar jag fisksoppa och det doftar ljuvligt av saffran i min lägenhet. Egentligen hade jag tänkt mig på SpinnPump i kväll, men jag har haft uppblåst, bubblig och ond mage hela eftermiddagen. Ser ut som ett biafrabarn och mår småilla, hoppas verkligen inte att jag har dragit på mig spysjuka. Bäst i alla fall att ta det lugnt i kväll. Därför bestämde jag mig för att göra något annat vettigt som att koka fisksoppa åt mig till lunch i veckan.

Efter jobbet var jag in en sväng till loppis och ordnade mitt bord och fyllde på med lite saker. Min plan är att gå ner i källaren ännu i kväll och rota fram lite mer saker att sälja :) Bäst att passa på då jag har möjlighet. Jag funderar på att besöka Los Angeles under sommarsemestern och flygbiljetterna + uppehälle är inte direkt billigt där.

Vappen närmar sig och solen skiner, kan de bli bättre? Hur skall ni fira vappen? Jag skall på fest till min vän Sanna och på första maj börjar vi dagen med brunch vid hotell Astor. En rolig helg att se fram emot!

Tapas och Singstar

Gårdagen var en riktig toppendag. Jag var på step på eftermiddagen och för första gången på länge kände jag att jag var full av energi och orkade ge max under träningen. Underbar känsla att äntligen vara i form.

Kvällen fylldes med skratt i trevligt sällskap, duellerande i singstar och smakfulla tapas. En underbar dag med andra ord. I morgon börjar en ny vecka och jag har faktiskt tänkt inleda veckan med en springtur på morgonen. Få se om jag tar mig upp ur sängen, eller om jag är för trött. Efter en innehållsrik helg känns det som att sömnbehovet är stort!



Framtidens stjärnor? Idol nästa tjejer :)




Härliga lördag

Gomorron på er! I dag är jag uppe rätt tidigt, har en massa jag skall hinna med. Till att börja med skall jag prissätta mina loppisgrejer. Sen blir det att städa lite, besöka matbutiken och tillreda tapas tills tjejerna kommer i kväll. På eftermiddagen skall jag äntligen få träna, ser såååå fram emot det. Det blir BodyStep med tjejerna och en trevlig kväll med skratt och skoj, ingen dålig lördag eller hur? :)

Äntligen hemma

Puh....idag har jag haft en lång och intensiv dag. Steg upp kl 04.30 för att hinna med morgontåget. Framme i Helsingfors var det effektivt program fram till kl 16.45. Mycket nyttigt har jag lärt mig och framförallt var det skönt att få lyssna på experter som berättade om marknaden i stället för att jag själv sökt informationen. Givetvis betyder inte detta att jag nu inte behöver följa med marknaden de kommanden dagarna, men jag har i alla fall fått en grund och höra andra personers syn på marknadssituationen.

Jag kom faktiskt hem med flyg. Flygplatsen i Helsingfors var rätt folktom eftersom de flesta avgångar fortfarande är inställda. Vi var inte många kottar i planet jag kom hem med, kanske 15 personer... Som tur är jag inte rädd för att flyga. Kaptenen började nämligen med att informera oss om att det var första gången han var upp i luften sedan askmolnet och att han skulle försöka transportera oss så säkert som möjligt till Vasa. Dessutom ville han berätta att det inte borde finnas aska i luften och att deras ingenjörer har undersökt flygmotorerna och konstaterat att de tål en del aska. Han avslutade med att säga att han hoppas att hans ord lugnade ner eventuella rädda resenärer så att de kunde känna sig tryggare...say what? Jag kunde inte annat än le för mig själv. Nå jag kom hem säkert och var faktiskt inte ett dugg rädd. Min nya filosofi är, händer det så händer det och då var det meningen...

Efter kursen han jag in en sväng via Zara och Mango. Oj så mycket fint det fanns...fick lägga band på mig själv och kom hem med endast en ny topp som kanske kommer till användning i morgon kväll då jag, Lena och Hanna skall ha singstarkväll hos mig. Hann också med ett glas vin med Anna, Ika och Marika på Café Esplandad. Härligt att träffa dem, även om träffen var kort.

En kul, annorlunda och innehålsrik dag är över. Dags att kolla lite tv, skypa och så är det sängdags. Kram och gonatt!

Ny frilla

I dag har jag spenderat två timmar vid Artistica och min favvofrissa Pépa. De blev en lite längre page, supernöjd är jag :)



Mitt flyg till Helsingfors i morgon är inställt. Jag kommer ändå att åka, tar tåget dit och hoppas på att kunna ta mig hem med flyg. Om inte så blir det tåg hem också. Skall bli kul med en lite annorlunda arbetsdag i morgon och spännande att se hur jag tar mig hem :)

Jag har varit på väntelista till lopptorget Adam & Eva i flera veckor. I dag ringde de och sa att jag får ett bord från och med söndag. Bord nummer 117 har jag så vill ni fynda kläder skall ni söka er dit!

Dags att ladda iPoden med musik inför morgondagens tågresa...

Ekologiskt detoxte

Besökte hälsokostaffären i dag och köpte en ny sort detoxte som jag skall smaka på i kväll. Det doftar helt fantastiskt så det kan inte annat än bli en succé :)



Orsaken till min trötthet i måndags var nog en underliggande förkylning. Jag har fortsättningsvis känt mig orkeslös och trött, haft värk i muskler och ond hals. Därför har jag nu vilat från träning i går och i dag. Unnade mig en promenad i går kväll, men i dag har jag slappat i soffan efter jobbet.

Misstänker att jag började träna för fort efter resan då mina infektionsvärden var för höga. Kroppen orkade inte och har verklgien sagt ifrån den här veckan. Då det är tungt att stiga upp från arbetsstolen och att gå upp för trappor känns som att bestiga berg är kroppen slut. Tycker nu att jag mår bättre och fram till helgen skall jag nog vara i form igen :)

På fredag skall jag till Helsingfors på ett seminarium om bl.a. framtisdutsikterna på den finansiella marknaden. Ser verkligen fram emot det så jag hoppas att askmolnet låter mig flyga iväg :) Efter seminariet har jag bestämt möte med några tjejkompisar som bor i H:fors. Ska bli kul att träffa dem! Så askmoln I beg you: inga mer motgångar den här veckan!

Smal tomatsoppa med linser och sötpotatis



Idag hade jag idétorka så jag sökte inspiration på nätet. Hittade detta recept på www.tasteline.com. Riktigt gott, så testa gärna :)

4 portioner, ca 30 minuter

Ingredienser

1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
400 g sötpotatisar
1 msk olja
1/2 röd chilifrukt
500 g krossade tomater
1/2 tsk salt
1/2 dl röda linser
4 dl kokosmjölk (lätt)
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
basilika

Tillredning

1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjuknar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.

En riktig skitdag!

Sorry, nu blir det ni som får ta skiten för att jag har en skitdag.

För det första är jag trött på att känna mig halvbra. Ända sedan jag var sjuk efter semestern i Thailand har jag känt mig trött och träningen har gått halvbra. Jag vill träna, men kroppen är inte med och orken finns inte. Dagens SpinnPump var en ren pina. Här ser ni att jag är bra på att förespråka att man skall lyssna till kroppen, men är faktiskt rätt dålig på det själv. Problemet är att jag inte orkar vila, vila o vila...jag är ju inte sjuk, kroppen är inte bara med!

För det andra blir det ingen Köpenhamns resa. Risken att vi skulle bli strandsatta i Köpenhamn är för stor och därför skjuts resan upp till hösten.

För det tredje så har min nya pulsklocka gett upp. Två gånger har jag haft den på reparation och båda gångerna har de påstått att det är batteriet som är dåligt. Jag själv har sagt att det inte har nåt med batteriet att göra, att det är sändningen det är fel på. Tyvärr har de inte trott mig och därför har deras försök till att fixa klockan varit värdelösa. Får väl ta den till Salkari än en gång i morgon.

För det fjärde så köpte jag nya sneakers i lördags som jag för första gången promenerade i dag. De både skavar och är för små, vad 17 tänkte jag med då jag köpte dem. Måste vara sämsta köpet jag har gjort i år.

För det femte undrar jag om jag har fått början till valpsjuka. Sedan min löptur i lördags har jag haft fruktansvärt ont fram på smalbenen. Då jag går ilar det till för varje steg jag tar. Nån som har tips på hur man blir av med det?

Nu kanske det räcker med gnäll för i dag. Sorry, men måste faktiskt säga att jag redan mår bättre då jag har fått skriva av mig all skit. I morgon är en ny dag med nya möjligheter :) Då skall jag bl.a. besöka Hanken och inspirera studerande till att välja marknadsföring som huvudämne. Håll tummarna för att det blir en bättre dag så att jag inte behöver skriva ett inlägg om hur skit jag gjorde ifrån mig...hahaha...

Handywoman is back

Måste säga att jag än en gång känner mig som en handywoman. Jag har bytt däck på min bil, alldeles själv (eller nästan i alla fall). Pappa var med och berättade hur jag skulle göra, men jobbet klarade jag själv. Konstaterade att jag är glad att man inte behöver byta däck mer än två gånger per år, det räcker för mig :)

Helgen är över och en ny vecka väntar. Nästa helg skall jag till Köpenhamn från jobbet. Hoppas verkligen att askmolnen lättar så att vi kommer iväg!

Lovely day...not!

Jag vaknar upp och kan inte tro mina ögon. Den snöar! Vad är detta?! Jag hade ju beställt solsken och vårkänslor... Lite gladare blev jag i alla fall då jag besämde mig för att lyssna på den här:

Kanske det trots allt blir en lovely day? Njut av musiken och dröm er bort till vita stränder :)

Solen tittar fram trots askmolnet

Vaknar upp till något som ser ut att bli en solig lördag. Ligger i sängen och funderar på om jag skall starta denna dag med en springtur. Efter lite funderande och en spark i baken av Liza får det nog bli så.

Jag har en massa med praktiska saker jag måste få gjort denna helg. Bröjade redan i går efter jobbet med att städa lägenheten och tvätta mina fönster. Känns som att jag i alla fall är en bit på vägen. Kvar har jag att byta däck på bilen och cykeln, plocka ihop kläder till loppis, förbereda ett föredrag som jag skall ha på Hanken på tisdag och en del småsaker. Som tur får jag hjälp av pappa med däckbytet i morgon, annars skulle det knappast bli till något alls :) Har i alla fall något roligt att se framemot också. Jag skall till Lena i kväll och vi skall laga sushi, mums!

Gårdagskvällen spenderades på soffan framför tv:n slappandes. Jag var rätt slut efter en tung vecka och städandet. Älskar känslan då lägenheten är nystädad och jag får sätta mig ner och njuta. Dessutom hade jag köpt lösgodis som jag inte har ätit på en evighet och det var ju himmelskt gott.

Nej nu skall jag ta tag i min springtur. Upp o hoppa gamla loppa, eller hur var det nu...

Hahaha...den här e kul!


Fruktkeso



Gott mellanmål eller varför inte återhämtare efter ett träningspass :) Skiva en apelsin/ett äppel/ett päron, blanda med lite grynost/keso och strö över kanel och solrosfrön. Mumsigt och hälsosamt!


Dags för lite Attack

Om en timme skall jag på BodyAttack. Jag har inte varit på attack på flera veckor och därför inte ens testat den nya serien, blir kul och säkert svettigt :)

I går kväll var jag och hälsade på min syster och hennes barn. Vi var ute på gården i solskenet och tog en promenad. Sen var det dags för presentutdelning. Köpte klänningar åt flickorna och en t-skjorta åt lillkillen i Thailand. Lillkillen som för övrigt inte är nån lillkille mer. Han informerade mig nämligen stolt om att han har flickvän i går. Lilla bebisen har blivit en charmig tuffing.

Kidsen blev glada över presenterna och det var alldeles underbart att spendera tid med de små liven och förstås även med min kära syster. 

Dags att byta om och rulla iväg till gymmet...

Solen skiner

Tänk så fantastiskt. I dag då jag promenerade till Lady Line för att hålla en spinningklass sken solen, kl 06.15 på morgonen! Vi går mot ljusare tider och gladare miner :)  Klassen gick för övrigt bra med många kämparglada ladies.


Guld smoothie



En enkel, men magiskt god smoothie då ni vill lyxa till det lite.

1 dl frysta hjortron
1 dl fettfri kvarg
1 1/2 dl sojamjölk
(honung)

Kör allt i en mixer. Söta smoothien med lite honung ifall ni tycker den är för sur. Häll upp och njut!

Step i vårvädret

I dag känns det faktiskt lite bakvänt att cykla iväg till gymmet och träna inomhus då solen skiner. Efter en mörk vinter känns det som att man borde ta vara på solen då den väl skiner. Nu är det ändå så att jag hela dagen har sett fram emot ett svettigt pass BodyStep följt av en timme stretch. Därför kommer jag att cykla till gymmet, fast det känns fel... Solen skiner säkert fler dagar under våren och sommaren :)

Längtar till helgen redan och veckan har bara börjat...

Spinning

God morgon på er! Enligt önskemål av en gullig läsare om att jag skulle meddela här när jag skall hålla en spinningtimme nästa gång skall jag nu göra det :) I morgon kl 06.45 håller jag morgonspin på Lady Line i centrum. Kommer kanske lite väl snabbt på och är rätt tidigt på morgonen, men alla morgonpigga kvinnor är mer än välkomna!

Ser ut att bli en underbar dag med solsken.

Ge mig råd

Jag skall till frissan nästa vecka. Mitt hår har växt en del och nu behöver jag er hjälp. Skall jag fortsätta spara till långt hår eller skall jag hålla mig till page? Vad tycker ni?


Långt eller kort?

Första utomhuspasset

Var just ute på min första löparrunda utomhus sen i höstas. Oj så underbart det var! Måste säga att det är ett rent nöje att springa utomhus i stället för på löpband. Att andas in frisk luft, röra sig i varierande omgivning och njuta av solen gör ju löpningen fantastisk.

Längtar nu bara efter varmare väder och lättare kläder. Snart är det nog dags att köra igång med morgonlöpning på nytt:) Underbart att vi går mot varmare och ljusare tider, eller hur?

Kosten är lika viktig som träningen

Skrev i torsdags ett inlägg om träning. Nu fortsätter jag med att skriva om kost. Oavsett om du tränar för att bli smalare eller för ökad kondition är kosten enormt viktig. Rent resultatmässigt vågar jag påstå att kosten utgör hälften för vad din träning kommer resultera i.

Protein är en av de viktigaste ingredienserna för att bygga muskler. Protein finns bl.a. i mjölkprodukter, kött och nötter. Träning stimulerar kroppen till att använda protein och bygga muskler. Med mer muskler ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen.

Ämnesomsättningen är individuell, oavsett kroppsbyggnad eller kroppsvikt. Vissa har av naturen hög ämnesomsättning och kan äta nästan vad som helst utan att öka i vikt, medan andra har låg ämnesomsättning och går upp i vikt för minsta lilla ohälsosamma mat. Kyckling, kalkon, ägg, rent rött kött och tonfisk är bra matval eftersom de innehåller höga halter protein och låga halter transfett som är dåligt för kolesterolet.

Snabba kolhydrater är bra att äta innan eller under ett träningspass eftersom de snabba kolhydraterna förser kroppen med energi. Utan energi orkar du mindre vilket skadar utvecklingen. Hur mycket kolhydrater du skall inta är individuellt. För stort intag innan träningen kan tyvärr innebära att du inte förbränner allt och kolhydraterna omvandlas till fett.

Tränar du varje dag behöver kroppen återhämta sig snabbt för att kunna prestera bra nästa dag. Det är då viktigt att du så fort som möjligt efter avslutat träningspass intar en återhämtningsdryck eller måltid. Tränar du några dagar i veckan med vilodagar mellan träningstillfällen behöver du förmodligen inte ett återhämtningsmål. Då är dina vanliga måltider fullt tillräckliga för att kroppen ska hinna återhämta sig.

De kolhydrater du intar direkt efter träningen får gärna vara snabba och inte innehålla för mycket kostfiber för att upptaget skall ske snabbt. En lägre halt av fett är även bra då fett gör att magsäcken töms långsammare och upptaget av kolhydrater kommer att ta längre tid. Väger du 60 kg kan t.ex. 1 banan, 3 dl lättmjölk eller 2 glas apelsinjucie vara lämpliga mellanmål.

Vad man skall äta när och hur kan verka invecklat. Därför är det tur att kroppen är rätt duktig på att säga till då det är dags för mat och dryck. Lyssna på den och ät då du är hungrig. För att uppnå goda träningsresultat är det absolut viktigaste att inte gå runt och vara hungrig. Framförallt skall man aldrig gå och sova hungrig. Kroppen återhämtar sig då du sover och behöver bränsle för det.

Roligt paket

I dag fick jag ett paket på posten som innehöll denna skönhet :)



Skall ladda upp en massa med skön musik i helgen för kommande träningspass. Behöver i alla fall inte testa om den är vattentät för det vet jag ju redan att den inte är ;)

Dags att hoppa i klänningen och ge sig iväg på bröllop. Vilken fredag, jag säger då det! Att det regnar och är grått där ute rör mig inte i ryggraden. Njut av fredagen!

Lågintensiv vs högintensiv träning

Sommaren närmar sig och många kämpar för att komma i form för sköna dagar på stranden. Jag har fått frågor angående hur och vad man skall träna för att bränna fett och få tydligare muskler, utan att banta eller överträna. Efter att jag själv har fördjupat mig i ämnet bestämde jag mig för att skriva några inlägg om faktorer som inverkar och kanske kan vara till hjälp för er.

Det hela handlar om en fin balansgång mellan träning och kost som inte alltid är så lätt! Jag börjar med att ta upp skillnaden mellan att träna på lågintensiv och högintensiv nivå.

Lågintensiv träning rekommenderas ofta när det gäller fettförbränning. Visst är det till viss del korrekt, men det speglar inte riktigt sanningen.

Då man tränar på lågintensiv nivå skall pulsen ligga på 60% av maxpulsen medan högintensiv träning sträcker sig mot 80% (maxpulsen varierar beroende på ålder och kondition). Vardagsmotion i form av cykelturer och promenader kan ses som träning på lågintensiv nivå.

Lågintensiv träning upplevs ofta "bekvämare" och mer lätthanterligt, en enklare väg till viktminskning. Genom lågintensiv träning löper man mindre risk för skador, vilket är positivt för mer otränade personer. Under lågintensiv träning är din totala förbränning från fett cirka 50 % medan högintensiv träning hämtar 40 % av den totala energin från fettet. 

Låt oss säga att du cyklar 40 minuter i lugn takt och förbränner totalt cirka 200 kalorier. 100 kalorier är då från fett och 100 från kolhydrater och protein.

Tränar du istället högintensiv intervallträning i 20 minuter och din totala förbränning är 320 kalorier förbränner du cirka 130 kalorier från fett. Du har alltså förbränt 30 fler kalorier på hälften av tiden du gjorde vid lågintensiv träning.

Anledningen är att din totala förbränning ökar vid högintensiv träning och du förbränner på det sättet också mer kalorier från fettet. Det är fettet, den ”långlagrade” energin som ska förbrännas framför kolhydrater som ger snabb energi. En annan fördel med högintensiv träning framför lågintensiv träning är att din förbränning håller i sig flera timmar efter du utförde ditt träningspass. På så vis har du en ökad förbränning långt efter att du slutat träna.

Summan av kardemumman är alltså att båda träningsformerna är nyttiga, men på olika sätt. Var inte rädd för att utmana pulsen och träna på högintensiv nivå, du bränner mer och under längre tidsperiod.


Hälsobröd



2 dl
fiberhavregyrn eller nakenhavre
3 dl dinkel-/speltmjöl
3 dl rågmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl hackade hasselnötter
1/2 dl hackade mandlar
2 tsk matsoda
2 nypor flingsalt
1 tsk malen kanel
4 dl naturell joghurt
1 rivet rött äpple
2 msk flytande honung
1 msk olivolja

Tillredning
Blanda samman de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och olja. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg i degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timme. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.


Back on the bike

Första arbetsdagen för den här veckan är avklarad. Efter jobbet cyklade jag till gymmet för ett pass spinning som var superskoj. Känns som ett tag sedan jag själv varit kund på ett spinningpass så det var riktigt kul att enbart fokusera på mig själv och ge max.

Endast tre arbetsdagar kvar den här veckan och på fredagkväll skall jag dessutom på bröllop. En av mina närmaste vänner gifter sig, så det skall bli riktigt skoj! Nu e de House som gäller och sedan är det bedtime. Sleep tight my friends!

God söndag allesammans

Har ni haft en lyckad påskhelg? Jag har haft en riktigt skön helg. Jag har återhämtat mig rätt bra från min förkylning och har endast lite snuva och ont i halsen nu. I går körde jag lite lätt träning på gymmet och på kvällen hade jag besöka av mina käraste vänner. I dag har jag slappat, städat och varit på mat till mamma och pappa. I morgon är det dags för jobb igen och det känns riktigt bra. Jag är laddad och känner att det skall bli kul att vara back in business.


Påskskål :)


Dags för lite mat


Söta Jessi som har en stor dag framför sig på fredag :)

Då jag var i Thailand hade jag ju en veckas paus från bloggen och internet. Det var riktigt skönt måste jag säga. Sedan jag har kommit hem har jag känt att jag skulle kunna fortsätta med pausen. Visst är det roligt att blogga och kontakten med er läsare är betydelsefull för mig, men ibland känner jag stress av att jag är en dålig bloggare.

De senaste dagarna har jag känt ångest och stress över att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta eller har nåt kul att komma med. Därför lever jag nu i valet och kvalet och funderar på att sluta blogga eller ta en längre paus ifrån bloggvärlden. Blogga eller inte blogga, det är dagens fråga :)

Ha en skön söndagkväll och en toppen start på arbetsveckan!

Feeling better :)

Yes jag börjar känna mig som en människa igen. Var till gymmet för första gången sedan Thailandsresan i dag. Tog det lugnt, värmde upp i 20 minuter och lyfte lite vikter. Ingen mirakelträning, men skönt att röra på sig i alla fall. Det kommer säkert att ta flera dagar ännu innan jag känner att jag är i form igen, men sakta mak kan jag börja på och det känns bra :)

I dag på eftermiddagen var jag på middag till mamma och pappa. Alltid lika gott och trevligt. Eftersom jag inte har ett endaste påskpynt eller en endaste påskblomma i min lägenhet kan jag inte bjuda på några vackra påskbilder från mitt hem. Lyckades däremot ta ett foto av söta påskkycklingar på matbordet i dag, så det får vara mitt påskbidrag i år.



Mamma och pappa kom hem från Spanien i går natt och ändå har mamma lyckats påskpynta och handla påskmat i dag, imponerande. Men det är mamma det...alla högtider firas traditionsenligt oberoende av omständigheterna. Lyfter hatten för dig mamma som alltid fixar, donar, pysslar och ser till att familjens övriga sluibare får njuta av årets alla högtider :)

Själv får jag besök av världens bästa vänner med respektive i morgon kväll. Har förberett lite tilltugg i kväll och ser sååå fram emot den kommande kvällen. Hoppas jag mår lika bra i morgon och att solen skiner som den har gjort i dag. Vårkänslorna sprider sig i kroppen och förgyller mitt ansikte med ett stort leende.

Påskens boktips



Läste ut denna bok under min semester. Det är fortsättningen till boken "En sorts kärlek" som jag rekommenderade tidigare. Måste säga att denna var om det är möjligt ännu bättre. Ray har utvecklats som författare och skriver på ett mer moget sätt. Den är inte lika tårdrypande som den första boken, men får en att komma till insikt med mycket här i livet. Rekommenderar den varmt även till er som inte har läst "En sorts kärlek". Boken börjar nämligen med ett sammandrag från första delen så ni hänger med även om ni inte har läst den.

Glad påsk på er alla kära läsare!


Vill ha!

Hittade denna tjusiga jacka på baksidan av en tidning. Undrar var/om de säljer Didriksons kläder i Vasa. Den här vill jag bara ha!


RSS 2.0