Mera Thailand


Fruktmarknad


Mumsiga förrätter


Maya Bay


Coral Island


Nemofiskar


Hotell lobbyn


Slapp i hotellets bubbelpool


Tuc Tuc


Ladyboys


Sista kvällen :(

Trodde inte det var möjligt...

Känner mig verkligen tjatig och tråkig då jag återigen kommer med ett inlägg om förkylning men har inget annat att komma med... Inhandlade hostmedicin och all tänkbar förkylningsmedicin på apoteket i går. Kurerade mig flitigt innan jag gick och lade mig. Tror ni jag vaknade frisk? Nope! Efter en natt med mycket lite sömn och en hals svullen till max kontaktade jag företagshälsovården.

Efter läkarbesök och provtagning är jag nu hemma och sjukskriven i dag och i morgon. Det som jag trodde var omöjligt har inträffat, jag har fått angina/halsfluss. Jag opererade tonsillerna för många år sedan och trodde då jag skulle slippa halsfluss i framtiden. Hoppsan så fel jag hade! Hoppas verkligen att detta inte betyder att jag skall börja dras med halsfluss titt som tätt igen som det var innan jag opererade mig...

Tror jag skall ta o ladda upp lite mer bilder från resan för att drömma mig bort. Inte kul att vara tillbaka i verkligheten då det börjar så här. Den lilla färg jag hann få under veckan bleknar sakta men säkert bort :(

Vårgardiner

Eftersom jag inte är i träningsskick bestämde jag mig för att fräscha till min lägenhet i stället. Köpte nya vårgardiner som skall passa med dynorna jag införskaffade i Thailand. Det blev så ljust och vårigt att jag inte kan annat än le åt att påsken och våren är här :)


Hosta och snuva

Jag säger då det! Här har jag varit på semester och borde komma tillbaka utvilad och frisk. I stället har jag dragit på mig världens förkylning. Hostar som en tok, halsen är ond, ögonen bränner, snuvan rinner och näsan är täppt. Känner mig allt annat än brun, fräsch och utvilad... Att träna kommer inte på fråga :( Promenaden till och från matbutiken var en alldeles tillräcklig ansträngning. Hoppas på snabb återhämtning!

Back to reality

Hej på er! Nu är jag tillbaka i Finland efter en toppen vecka i Thailand. Snacka om klimatföränding då det är 40 grader och solsken i Thailand för tillfället och här är det grått, mulet och kallt :( Skulle gärna ha stannat en till vecka i tropikerna och kunde åter en gång konstatera att en vecka är för kort för en så pass lång resa.

Vi har i alla fall njutit av värmen, maten, solen och stränderna. Vi åkte på båtutflykter och besökte nya stränder varje dag. Hann bl.a. med Phi Phi öarna och Coral island. Phi Phi var ett charmigt ställe som jag önskar att vi kunde ha spenderat mera tid på. Känns som att jag har sett Thailand nu och gärna åker mot Mexico/Bahamas/Brasilien nästa gång jag skall till värmen, men ifall jag skulle åka till Thailand igen skulle jag välja ett lugnare och mer exotiskt ställe som Phi Phi, Koh Samui eller Khao Lak.

Nattlivet hann vi även med. Jag har ju besökt Phuket två gånger tidigare, men inte spenderat så mycket tid på Bangla Road (festgata) i Patong. Visst har jag tidigare sett ladyboys och unga tjejer som bjuder ut sig själva till samma pris som en kaffekopp, men denna gång äcklades jag verkligen. Tidigare har jag inte sett hur pass omfattande det är, att både unga som gamla nordbor utnyttjar dessa tjänster. Vad är det för fel på gifta män som åker till Thailand och köper unga tjejer eller till och med pojkar som deras slavar under deras semester!? Var är moralen!???

Nåja, men som sagt bortsett från detta hade vi en väldigt lyckad resa. Klimatet i Thailand är fantastiskt, även om det nästan ville vara för varmt vissa dagar då solen sken, närmare 50 grader. Vi träffade även rätt många unga resenärer, alltid kul med nya bekantskaper.

Här följer några skojiga lärdomar från resan:

- Bada inte med en iPod, ni kan gissa resultatet...not good...

- Solskyddsfaktor 20 är för lågt i Thailand för blek vinterhud

- Med svengelsk accent kan ordet backpacker i en Amerikans öron låta som "butt fucker" och konversationen blir därefter mycket lustig....

- Bob Marley är de flesta taxichaufförers favorit

- Thailändarna är väldigt duktiga på ett språk som de tror att är engelska, men inte liknar något språk här i världen. De talar på i grym fart och ser väldigt övertygande ut. Som turist är det bäst att bara nicka, le och låtsas att du förstår vad ni diskuterar.

- Om du beställer en drink under happy hour kan du få fyra. Because: You both say one, and now happy hour. Buy one get one free. Then I bring you 4, you stupid... (hmmm logiken är inte alltid så lätt att förstå)

- Att pruta är kul de första dagarna, men innan veckan är slut är alla "snälla" försäljare rätt påfrestande.

- Att ligga i en bubbelpol med ett glas vin och nattsvart stjärnhimmel till ljudet av syrsor är något av det mest avslappande jag har varit med om.


Maya Bay där filmen The Beach filmades


Pedikyr, kostar ca 3 euro i Thailand.


Ananasdrinkar vid poolbaren


Grym utsikt ovanför Katanoi Beach


Solnedgång ovanför Katanoi Beach


Underbart goda frukter


Banana Beach på Coral island


Ready for party :)

Laddar upp mera bilder senare. Dags att packa upp kappsäcken och fylla kylskåpet med något ätbart. Have a lovely sunday friends!



Lar Korn

Nu har jag städat, packat, peelat hela kroppen och filat fötterna så de e mjuka som bomull. Kvar har jag att lacka naglarna, sen är jag färdig för avfärd. Funderar på om jag har glömt något, men det viktigaste är i alla fall med pass, bikini och biljetter :)

Under veckan som jag är borta kommer jag att ta semester från bloggen, facebook, mail och telefon. Skall bli skönt att koppla bort allt som jag vanligtvis är beroende av dagligen. Kommer säkert att få abstinens innan veckan är slut...

Ni som är morgonpigga får gärna komma på mitt spinningpass på Lady Line i morgon på morgonen kl 6.45, följt av mag- och ryggträning fram till kl 8. Skall bli skönt att röra på sig innan den långa flygresan till Thailand.

Nej nu tar jag semester, hörs om en vecka :)

Lar korn på er!


Kul att vara kund

I kväll var jag på BodyCombat. Roligt att själv få gå på ett pass som kund :) Benen kändes väldigt tunga i dag även om stämningen var på topp. Blir nog vila i morgon innan fredagmorgonens spinning + mag- och ryggjumppa. Kommer att behöva tre omgångar med kläder med mig på fredag. Träningskläder, jobbkläder och kläder att resa i, gäller alltså att planera en del med all packning, puh!

Morgondagen skall jag spendera i Jakobstad på kurs. Tidig avfärd hemifrån och sen hemkomst på kvällen. Känner mig rätt trött och orkeslös just nu, skulle helst bara gå o sova...men måste tvätta, packa och stryka lite kläder...

Hörs i morgon :)

90 minuters njutning

Kvällens 90 minuters spinningpass var en ren njutning som förgylldes av att några av mina bästa vänner dök upp, nämligen Pépa, Jessi och Irina. Att sitta framför alla som instruktör och se hur de kämpar, svettas, njuter och ger järnet är en obeskrivlig känsla. Så underbart! Kan inte annat än fråga mig själv varför jag inte har utbildadat mig till instruktör redan för flera år sedan. Men det heter ju bättre sent än aldrig, eller hur :)

Har ju skrivit tidigare att jag skulle börja packa för resan. Hittills har jag bara lyckats dra fram en massa med kläder. Putsa några par skor och fundera över vad jag borde göra ännu. Borde bl.a. ladda min Ipod med lite lugn musik, tvätta det sista och börja packa på riktigt. Sluta fylla mitt matbord med kläder och trams som ändå inte kommer att rymmas i min kappsäck...


En del av skorna jag plockat fram och polerat i dag.

Dags alltså att ta itu med packandet på allvar...inte många kvällar kvar tills jag är i solen :) Ni som har varit i Phuket får gärna slänga in lite tips på vad vi inte får missa. Besökte ju själv Phuket i fjol, men är övertygad om att det finns en massa med oupptäckta pärlor.

Mickproblem :/

I dag var jag för första gången med om ett problem under mitt spinningpass. Micken slutade fungera!!! Trodde först det var batterierna som var slut. Försökte byta till reservbatterierna som fanns i salen, fungerade inte. Kunderna fick cykla en "fantasibacke" medan jag sprang till receptionen efter nya batterier. Tror ni det hjälpte, nope! Hela micken var sönder, så vad gör man? Jo jag körde halva passet utan mick, inte så bra för min redan sjuka hals.

Nå vad kan man, de e bara att köra vidare då problem uppstår. Antar att jag kommer att få vara med om många liknande situationer i framtiden med både väntade och oväntade problem :)

Nu blir det kvällsmål och tv. Måndagar är ju bara för bra när det kommer till tv: halv 8 hos mig, Desperate Housewives och Hollywood fruar, so nice :)

Jobb, träning, mat och sova...

...så ser de flesta dagar ut för mig. Nu har det ju skett en liten förändring eftersom en del träningspass har blivit till jobb också. Känns lite som att jag kanske har tagit på mig för många turningar så här i början, men tycker ju det är så kul :) Fick ett samtal i morse och lovade tura ett spinning + mag- och ryggpass i kväll. I morgon håller jag 90 minuters spinning och på fredagmorgon spinning + mag-/ryggjumppa. Tror det räcker med timmar för den här veckan så jag får tid för egen träning också :)

Känner mig lite frusen så jag hoppas att det inte är en kommande förkylning som spökar. Har verkligen inte tid eller lust att bli sjuk nu. Kan ju inte dra spinningpass om jag är sjuk och så åker jag ju iväg till Thailand på fredag. Skulle vara en katastrof att bli sjuk!

Dags att byta om och kila till Lady Line :)

Packa för varmare väder

Dags att plocka fram kappsäcken och börja packa inför Thailandsresan. Kan inte fatta att det bara är fyra dagar kvar tills vi åker nu :) Jag kommer att vara busy alla vardagskvällar den här veckan så därför måste jag packa det mesta redan i dag. Känns lite märkligt att stryka lätta sommarklänningar och packa ner flipflops då det är snö där ute...

På eftermiddagen blir det middag hos mamma och pappa. Skönt att gå till färdigdukat bord och slippa koka mat i dag. En promenad i solskenet har jag tänkt hinna med, men för övrigt tror jag att jag skall vila kroppen från träning i dag.

Njut av söndagen!

Ändrade planer

Överger melodifestivalen och en kväll hemma för middag i glada vänners lag. Melodifestivalen sänds ju i repris, middagar med vänner kommer inte i repris :)

Ha en skön lördag allesammans!

Spontan after work

I går hamnade jag på nåt så kul som en spontan after work. Satt rätt länge på jobbet och då jag promenerade hem ringde jag min vän Sanna för att höra ifall hon hade lust med en kaffe. Då visade det sig att hon skulle möta upp en annan vän till oss, så det kunde inte vara bättre. Vi började med en kaffe för att sedan övergå till ett glas vin och lite ost. Sen besökte vi Citymarket, köpte lite mer ostar och gick hem till mig. Här smuttade vi sedan på vin och åt underbart goda ostar. En riktig njutning som kanske inte var så bra för bikiniformen, men nog för smaklökarna och välmåendet :) Såna här spontana get togethers är nog bland det roligaste jag vet.

Morgonspinningen och rygg-/magjumppan gick annars riktigt bra i går. Sov rätt dåligt eftersom jag var rädd för att försova mig, men då jag väl vaknade var jag superenergisk. Blev förvånad över hur många tappra som dök upp på passet. Hade väntat mig att vi skulle vara några få kottar, men inte. Vasaborna tycks vara morgonpigga.

I dag vaknade jag redan kl 8. Har städat i 1,5 timme och nu njuter jag av god frukost. Skall ta en promenad i solskenet och så blir det Zumba på eftermiddagen. Hittills har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag skall göra i kväll. För tillfället lutar det mot att vara hemma och kolla på finalen i Melodifestivalen. Min favorit är Darins låt You're ou of my life:



Har ni någon favorit? Finns många bra bidrag i år tycker jag. Tove och Teemu är så lyckligt lottade att de kommer att befinna sig i Globen i kväll. Vilken känsla det måste vara!

Redan torsdag!

Tjolahopp :) Tänk då var torsdagen över och i morgon är det redan fredag. Veckorna går verkligen fort.

I dag efter jobbet cyklade jag till gymmet i snöslasket och gick på BodyStep. Det var kul efter allt spinnande den senaste tiden. Efter det kom jag hem och planerade mag- och ryggjumppan som jag skall dra i morgon. Jag var själv på mag-/ryggjumppa i går kväll och har faktiskt haft riktig träningsvärk i de muskelpartierna i dag. Inte så lovande inför morgondagens pass. Nej, men det går nog om under natten. Det var nog bra att jag var på step i kväll och mjukade upp kroppen lite.

Skall bli spännande att se hur det känns att stiga upp 05.45 i morgon. Hoppas i alla fall att jag kommer att kunna sova lugnt och inte oroa mig för att jag skall försova mig. Underbart i att det är fredag i morgon. Skall bli en superskön helg.

I kväll är det premiär för nya avsnitt av Lyxfällan. Tycker det är ett urskoj program. Blir alltid lika förvånad över hur vissa människor kan ha så lite koll på sin ekonomi som de har...

Resfeber...


...längtar så till Thailand nu. Thank god att det bara är en vecka kvar. Tror jag skall tvätta lite sommarkläder och packa i helgen. Känner att jag är rätt sönderstressad och slut av stressen på jobbet de senaste veckorna + allt planerande av spinningprogram. Ska bli så skönt att slappa i en vecka!

Kom just hem och snabbäter innan det bär av till gymmet. Tror jag skall köra lite lättare träning i dag. Spinningpasset som jag skulle dra på Sportsgym på fredagmorgon blev flyttat till Lady Line. Nu ska jag i stället hålla 45 minuter spinning och 30 minuter rygg-/magträning på fredagmorgon. Borde alltså planera passet för mag- och ryggtränngen nu också...Tror jag tar det efter kvällens träning. Få se hur de blir att stiga upp så tidigt på fredag, blir att äta frukost på jobbet :) Köpte faktiskt en kastrull i dag så att jag kan koka frukostgröt åt mig på jobbet.

Nej nu skall jag nog byta om ge  mig i väg så jag får komma hem lite tidigare i dag :)

Vilket gäng!

Helt huippu feelis på spinningen i dag. 90 minuter flög iväg med grym kämparanda, svettiga och glada ansikten. Vilken känsla att få insturera ett gäng som verkligen ger allt. Dessutom stannade de flesta även om de fick lämna salen efter 60 minuter. Efter passet fick jag väldigt positiv feedback både på musik, upplägg och instruering. Känslan så här efteråt kan inte vara bättre. Tack alla som kämpade igenom 90 minuter med mig i dag, hoppas ni kommer inkommande tisdag också :)

Nya glasögon



Fick mina nya glasögon i dag. Måste säga att jag är riktigt nöjd. Konstigt nog ser jag även bättre med dem fast det är samma styrka på dem som mina gamla...eller kanske de bara var smutsiga :) Dags att byta om och dra till gymmet för lite spinning. Hoppas på ett glatt gäng i spinningsalen i dag.

Solskenstisdag

Vaknade pigg och glad, redo för en arbete och spinning. Var lite orolig i går kväll för hur mitt knä skulle kännas i dag med tanke på att jag skall dra 90 minuters spinning. Cold packen gjorde susen och jag känner mig mycket rörlig:) Solen skiner så de som är lediga har en fantastisk vinterdag att se fram emot!

Två vurppor på en gång

I går kväll var jag helt slut, vaknade trött, brådis dag på jobbet, kom hem trött, sov en stund och cyklade iväg till gymmet på BodyPump. Tydligen hade jag inte riktigt vaknat upp då jag cyklade iväg för jag föll två gånger. Först med cykeln och sedan då jag steg av cykeln, rakt framför ingången till gymmet.

Skadade mitt vänstra knä som jag redan från tidigare har problem med. Lär dessutom vara rätt blåslagen då jag vaknar upp i morgon. Inte så kul med tanke på att jag skall visa mig i bikini om mindre än två veckor. Kommer ju att se sönderslagen och misshandlad ut... Vad lärde jag mig av detta? Jo att dubbdäck på cykeln är bra, men jag behöver kanske inte gasa på för fullt o tro att jag är odödlig :)

Känner mig fortfarande märkligt trött och har lite ont i halsen. Inte bra inför mitt 90 minuters spinningpass i morgon. Ni som har lust att spinna loss i morgon är hjärtligt välkomna på min timme kl. 18.30 vid Lady Line. Ifall 90 minuter  känns övermäktigt får ni avbryta vid 60 minuter, men jag tror inte ni kommer att vilja gå efter 60 minuter, för de e ett kul program :)

Nu blir det cold pack på knät och ett lass med frukt för att jaga bort alla basilusker.

Lottovinst

Köpte för ovanlighetens skull en Ässälott i går. Det hela började bra med en ruta på 75 000 €. Min fantasi skenade i väg och jag funderade på vad jag skall göra med vinstpengarna. I alla fall så slutade det hela med en vinst, men inte riktigt på 75 000 € utan på 4 €. Vilken vinst, så rik jag blev! Nå jag får väl en ny lott för de pengarna så då kan jag igen fantisera en stund om vad jag skall göra med pengarna innan verkligheten faller på :)

Var och tränade mitt spinningprogram i går kväll. Hela tre timmar cyklade jag och byggde program. Kan ni förstå att man hinner trampa igenom 24 låtar på 90 minuter! Inte så lätt att göra de 90 minutrarna varierande, kul och inte allt för tunga...puh... Allt det här med att bygga program (söka musik, ladda ner, bränna, planera själva träningen) är nog väldigt tidskrävande i början. Hoppas på att allt löper lättare efter ett tag som instruktör. I dag skall jag trampa igenom hela programmet och hålla tummarna för att det är ok för körning på tisdag.

Den här helgen har annars varit riktigt skön. Njöt av att vakna kl 8 i morse och känna att jag har hela dagen på mig att uträtta en massa med spännande saker som att tvätta, städa, koka och träna. Nej men på riktigt så har det varit underbart att bara vara i stället för bio/middag/fest som helgerna vanligtvis innebär.

Planering tar tid...

Vaknade tidigt i morse efter en natt med dålig sömn. Började direkt från morgonen planera mitt 90 minuters spinningpass, puh...de e en pärs att få 90 minter att bli varierande och intressanta. Nu har jag bränt musiken på två skivor och skall köra till gymmet för att träna.

Lena hälsade på en sväng i dag och vi tog en promenad. Efter hennes besök tillredde jag fiberplättarna som jag nämnde tidigare i veckan att jag skulle testa på. Gott blev det, men inte kan jag ju säga att det var lika gott som vanliga plättar. De smakade verkligen hälsosamt :) Receptet hittar ni här på bloggen ifall ni vill prova på.

I kväll blir det bastu hos mamma och pappa, en lugn lördagkväll med andra ord. Hoppas på solsken i morgon. Solen sken i morse, men då jag väl skulle gå ut och gå hade den redan gått i moln. Bättre lycka i morgon kanske :)

Fiberplättar med grynost och rårörda hallon



Ingredienser
4 dl mjölk
1 1/2 dl fibergerikade havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
stekning: smör

Tillredning
Vispa ihop ingredienserna till en smet och låt svälla i ca 10 minuter. Bryn smör i en stekpanna. Häll i smet och stek plättarna. Servera exempelvis med grynost/keso, färksa rårörda bär eller frukt.

The big test is over :)

Yes äntligen är det över! Jag var inte alls nervös i dag på dagen eftersom jag hade väldigt mycket på jobbet, men då jag väl kom till gymmet pirrade det rejält i magen. Som tur gick det bra. Jag fick väldigt positiv och konstruktiv kritik. Nu är jag officiellt godkänd spinninginstruktör, så nu e "Dä ä bar å åk” som Ingemar Stenmark brukar säga. Känner mig mer taggad än någonsin till att visa vad jag går för som instruktör. Tog upp frågan angående min positivism efter att jag hade dragit mitt pass och enligt de som bedömde skall jag absolut inte ändra på mitt sätt o vara. De som inte gillar positiva och glada Jenny får helt enkelt välja någon annans timmar.

Nu ser jag fram emot att bänka mig i soffan framför Lets Dance med en bit god mat och ett glas vin. Tänker för en gångs skull njuta av min prestation och känna mig nöjd med det jag har åstadkommit i dag. Hur ofta gör man egentligen det? Jag är rätt självkritisk så det är sällan som jag ger mig själv en klapp på axeln och konstaterar att: Jenny det här gjorde du bra! Tror detta är ett allmänt "problem" bland oss finländare. Så vänner ta er tid till att berömma er själva då ni har gjort något bra och njut av det!

Önskar er alla en skön fredag kväll!

I dag gäller det

I kväll sätts mina spinningtalanger på prov. Egentligen har jag inte varit nervös, men nu börjar jag blir det. Jag har tränat mitt program så det borde sitta som smort, men man vet ju aldrig vad som händer då nervositeten sätter in. Är glad att jag har turat en timme redan så att jag känner mig lite säkrare.

Tackade dessutom jag till flera turningar i går, 90 minters spinning de två inkommande tisdagarna och 45 minuters morgonspin de två inkommande fredagarna. Morgonspin börjar kl 06.45 så få se hur det går att stiga upp så tidigt och vara pigg o glad...jag är ju en morgonmänniska så jag tror inte det skall bli något probelm.

Den här veckan har rusat iväg i turbofart. Kan inte fatta att det är helg redan, men skönt är det. De har dessutom lovat fint väder så någon promenad på isen skall jag väl hinna med :) Njut av sista arbetsdagen, helgen närmar sig!

Ugnslax på limebädd med bulgursallad





Ingredienser (4 port)


Ugnslax

600 g lax
olivoja (gärna med citronsmak)
2 st lime
salt & peppar
2 msk pesto
1 dl riven parmesanost

Bulgursallad

4 dl färdigkokt bulgur
1 burk (227 g) sparris i bitar
olivolja
rivet limeskal av 1/2 lime
1 ask coctailtomater
salt
peppar
paprikapulver
sojasås

Tillredning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
2. Tvätta limen. Finriv en halv lime och skär sedan i skivor. Täck botten på ugnsformen med limeskivor.
3. Skär bort skinnet på laxfilén och lägg filén ovanpå limeskivorna. Strö över salt och peppar. Bred på peston och toppa med nyriven parmesan. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter.
4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
5. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i. Lägg i bulgur, limeskal, sparris och tomater. Rör om. Värm upp och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och sojasås.



Kvällsmys



Njuter av en kopp detox te och naturell kvarg med apelsin, pumpa- och solrosfrön. Gav allt på combaten, så jag är välförtjänt av lite kvällsmys med gott tilltugg :)

Ett mycket bra bidrag

Bjuder på en bra låt i snöstormen. Ett av Sveriges bästa bidrag i melodifestivalen i år enligt mig.



Lyssna och njut :) Dags för mig att köra till gymmet och fightas lite under ett pass BodyCombat.

Snöyra

Usch det stormar och snöar, surprise surprise. Min promenad till jobbet känns som värsta bergsbestigningen. Börjar det inte räcka med snö nu?! Kan inte annat än att än en gång konstatera att det blir underbart med värme om 2,5 veckor :)

Jag gråter...

...besök denna blogg så förstår ni varför. Så orättvist livet kan vara. Krama om era nära och kära lite extra i dag och ägna en tanke åt hur lyckligt lottade vi som är friska är. Dags att sluta gnälla över småsaker, vara tacksamma för det vi har och sprida kärlek.

Första timmen som instruktör

Då var första timmen som instruktör avklarad. Alltså gissa om jag var nervös innan timmen började... :) Timmen jag turade var egentiligen spinning 90 minuter. Därför var jag lite orolig över att alla skulle vara besvikna över att jag bara körde 45 minuter. Eftersom de ringde mig kl. 16 i dag och jag hittills bara har ett 45 minuters program var det en omöjlighet för mig att köra 90 minuter. Upplägget på ett 90 minuters program är helt annat, mindre intervaller och jämnare puls. I alla fall verkade det inte som att kunderna inte var besvikna.

Efter timmen frågade jag efter feedback. För att jag skall kunna utvecklas och bli bättre är ju kundernas åsikter och kommentarer livsviktiga för mig. En kommentar lämnade jag dock att fundera över. Det var en tjej som tyckte att jag var för glad. Hon sade att hon har många vänner som är trötta på att gå på aerobicpass där instruktörerna är överenergiska och glada. Att de därför väljer att gå på spinning för att instruktörerna oftast inte tjoar och pushar så mycket.

Jag är lite konfunderad över detta. Det finns ju lika många instruktörsstilar som det finns kunder. Jag råkar vara en positiv och glad person (de sitter rätt djupt i min personlighet), så jag tror det är svårt att träna bort den biten....dessutom föredrar jag själv instruktörer som hejar på o e glada. Det är klart att jag inte behöver ta till mig all feedback, jag skall ju instruera så som det känns bekvämast för mig, men jag vill ju gärna ha kunder på mina pass.

Därför kära vänner, ni som går på spinning, kan ni nu berätta för mig hurudana instruktörer ni föredrar. Mitt mål är att ha tuffa pass, men som är roliga att gå på. Jag vill ju sprida träningsglädje, så vad är träningsglädje för er?

Första turningen

Skall iväg på min första turning. De ringde från Lady Line och behövde en turare till kvällens spinning kl 18.30. Spännande, men kul :) Håll tummarna för mig!

God gröt



Börjar tisdagen med en grynrekommendation. Dessa har jag inte hittat i Finland än, men ifall ni åker till Sverige rekommenderar jag er att köpa hem ett paket. Gröten är rustikare än vanlig havregrynsgröt, mättar bättre och smakar helt enkelt godare. Såg på baksidan av paketet i morse att det fanns recept på fiberpannkakor. Tror jag skall prova på dessa i helgen, så då återkommer jag med rapport om hur de blev :)

Oj vilken dag...



Jag är helt slut. Gick på som en tok på arbetet, jobbade övertid, stressade till gymmet på SpinnPump o är nu helt slut. Skönt var det i alla fall att träna efter en dag som denna. Träning är som meditation för mig. Tankar på jobb och stress försvinner, jag går in i mig själv och fokuserar inte på annat än själva träningen. Underbar känsla både under träningen och efteråt.

Såg att min syster har ringt åt mig, men jag är så trött att jag inte ens orkar ringa upp och tala med henne. Sorry syrran, jag hör av mig i morgon. Just nu vill jag bara slappa på soffan och gå och sova.

Ingen vidare bloggare i dag heller, lovar att bättra mig :)

RSS 2.0