Att baka surdegsbröd
Beställde den här boken av min systerson då han sålde jultidningar. I går började jag på med att starta upp en deg. Det tar 5 dagar innan jag har en såkallad surdegskultur att baka bröd med.
Varför är det då hälsosammare att baka med surdegskultur i stället för med jäst? Det finns många anledningar, några av dessa är att surdeg:
Varför är det då hälsosammare att baka med surdegskultur i stället för med jäst? Det finns många anledningar, några av dessa är att surdeg:
- gör så att vår kropp lättare tar upp mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn
- ökar hållbarheten
- ger en finare brödyta och mer volym
- kan ge en bättre blodsockerprofil och längre mättnad
Kommentarer
Postat av: Cecilia
Mer surdegsbröd åt folket! Det kanske verkar lite knepigt att tillverka brödet i och med att det tar flera dagar men det är ju så himla gott och kanske lite hälsosammare än mycket av det bröd vi hittar i butiken.
Postat av: Jenny
Cecilia: Hoppas på att jag lyckas med mitt bak! Själva surdegskulturen luktar ju inte så gott så jag hoppas att brödet smakar bättre :)
Trackback