Dubbelpanerad abborrfilé med ugnsbakade rotsaker



Ingredienser

Abborrfiléer
Speltmjöl
Salt
1 ägg
Smör till stekning

Rotfrukter, t.ex. sötpotatis och kålrot
Olivolja (jag använde en olivolja som var smaksatt med citron)
Salt
Peppar

Tillredning
Blanda ihop mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Vänd filéerna i mjölblandningen, doppa dem i det uppvispade ägget och vänd dem ytterligare en gång i mjölblandningen. Stek filéerna i smör.

Skala rotsakerna och skär dem i stänger. Koka dem i saltat vatten i ca 5 minuter. Bred ut rotsakerna på en plåt, ringla över olja och krydda enligt önskemål. Rotsakerna tillreds i ugn i 200-225 grader i ca 20 minuter.

Servera med valbar sallad. Njut av goda och fräscha sommarsmaker.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj, herregud va jag blir hungrig! Har inte ätit något ännu...

Och du var dundersnygg i lockarna! :)

2010-05-30 @ 17:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0