Ugnslax på limebädd med bulgursallad
Ingredienser (4 port)
Ugnslax
600 g lax
olivoja (gärna med citronsmak)
2 st lime
salt & peppar
2 msk pesto
1 dl riven parmesanost
Bulgursallad
4 dl färdigkokt bulgur
1 burk (227 g) sparris i bitar
olivolja
rivet limeskal av 1/2 lime
1 ask coctailtomater
salt
peppar
paprikapulver
sojasås
Tillredning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
2. Tvätta limen. Finriv en halv lime och skär sedan i skivor. Täck botten på ugnsformen med limeskivor.
3. Skär bort skinnet på laxfilén och lägg filén ovanpå limeskivorna. Strö över salt och peppar. Bred på peston och toppa med nyriven parmesan. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter.
4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
5. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i. Lägg i bulgur, limeskal, sparris och tomater. Rör om. Värm upp och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och sojasås.
Kommentarer
Postat av: Tomas
Ser gott ut, förutsatt att man kan äta fisk :)
Postat av: Liza
Mmmm, lax är nog bara som himla gott alltså! :) Ändå lagar jag ALDRIG lax själv hemma...
Postat av: Jenny
Tomas: Jo de e förstås en förutsättning :)
Liza: Ja men visst är det gott. Jag tillreder lax rätt ofta och hade i går idétorka med vad jag skulle göra med den. Blev i alla fall riktigt gott.
Trackback