Nötfärsbiffar med sötpotatissallad
4 portioner
1 ägg
1/2 dl matlagningsgrädde 7%
2 msk havrekli
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g nötfärs
salt och peppar
1 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
2 st tomater
400-500 g sötpotatis
svarta oliver
Tillredning
Knäck ägget i en bunke. Blanda ner grädde, havrekli, finhackad lök, pressad vitlök och färsen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i lite smör.
Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka dem i vatten under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i bitar och fräs upp dem i lite olivolja tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Häll tomaterna över den kokta sötpotatisen, lägg i oliverna och rör om.
Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka dem i vatten under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i bitar och fräs upp dem i lite olivolja tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Häll tomaterna över den kokta sötpotatisen, lägg i oliverna och rör om.
Kommentarer
Trackback