Sej under tomat- och getosttäcke
400 g sej (frusen)
1 msk citronsaft
1 msk limesaft
1 tsk rivet citronskal
lite svartpeppar
Täcke
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 msk olja
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
ca 1/2 dl finhackad citronmeliss
100 g getost
Strö på
citronmeliss
Tillredning
Lägg den frusna fisken i ugnsfast form. Smaksätt med citron- och limesaft, rivet citronskal och peppar. Ställ in formen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Hacka gullöken och vitlöksklyftorna fint. Skär tomaterna i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i ett par minuter. Tillsätt tomater, kryddor och finhackad citronmeliss. Värm ordentligt.
Ta ut fisken och bred tomatblandningen över fisken. Skiva getosten och lägg bitarna på tomattäcket. Ställ in formen i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fisken är genomstekt. Strö över citronmeliss och servera med wokade grönsaker eller valfri kolhydratkälla, exempelvis fullkornsbulgur eller Quinoa.
Lägg den frusna fisken i ugnsfast form. Smaksätt med citron- och limesaft, rivet citronskal och peppar. Ställ in formen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Hacka gullöken och vitlöksklyftorna fint. Skär tomaterna i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i ett par minuter. Tillsätt tomater, kryddor och finhackad citronmeliss. Värm ordentligt.
Ta ut fisken och bred tomatblandningen över fisken. Skiva getosten och lägg bitarna på tomattäcket. Ställ in formen i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fisken är genomstekt. Strö över citronmeliss och servera med wokade grönsaker eller valfri kolhydratkälla, exempelvis fullkornsbulgur eller Quinoa.
Kommentarer
Postat av: Liza
Mmmm! Det där ser gott ut! Ska prova nån gång!
Postat av: Jenny
Liza: Jag tyckte faktiskt att det smakade bättre än det ser ut...borde nog investera i en ny kamera :)
Postat av: Cecilia
Vad aptitlig sejen ser ut med den smälta getosten på.
Postat av: Emilia
Kul med recept från dig igen! =)Ser gott ut!
Postat av: Jenny
Cecilia: Sej som i sig är ganska tråkig fisk, blev med hjälp av osten väldigt aptitlig:)
Emilia: Kul att du gillar receptet!
Trackback