Citronpasta med sesampanerade laxkuber
Citronpasta
1 msk rivet citronskal
1 st citron (saft)
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 dl färsk persilja
flingsalt
svartpeppar
ca 200 g fullkornspasta
Sesamstekt lax
300 g färsk laxfilé
sesmfrö
smör till stekning
Tillredning
1. Rör ihop rivet citronskal och -saft, olivolja, parmessanost och klippt/hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka fullkornspastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet en par minuter innan pastan har kokat färdigt. Pastan skall vara mjuk utanpå, men hård inuti.
3. Blanda i såsen. Vänd runt minst en minut för att pastan skall ta smak av såsen.
4. Ta bort skinnet på laxen med en fileringskniv. Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrön. Stek laxkuberna på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.
5. Strö laxkuberna över pastan. Dekorera med persilja och parmesanost.
Fredagen är räddad och ni får njuta av en enkel, fräsch och fantastiskt god pasta :)
Kommentarer
Trackback