Limpa med nötter och russin
2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
6 dl speltmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
4 dl naturell lättjoghurt
1 rivet rött äpple
2 msk flytande honung
1 msk olivolja
Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och olja. Blanda till en kletig, sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg i degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1,5 timme. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.
Då brödet har svalnat brukar jag skiva det och frysa in i mindre satser så att jag alltid får äta färskt bröd.
Kommentarer
Trackback