Afrikansk kyckling
Ingredienser (ca 3 potioner)
340 g kycklingfilé
1 msk smör
1 hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2-1 hackad röd chili
165 ml lätt kokosmjölk
2 msk lätt creme fraiche
1/2 strimlad paprika
Servera till
1 dl fullkornsbulgur
1/2 hackad röd paprika
2 msk jordnötter
2 msk russin
1 skivad banan
Tillredning
Skär kycklingen i mindre bitar som du bryner i smöret. Lägg i lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa någon minut. Blanda i kokosmjölken. Koka upp och sjud i ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin. Servera till grytan tillsammans med bananskivor.
Kommentarer
Trackback