Afrikansk kyckling



Ingredienser (ca 3 potioner)

340 g
kycklingfilé
1 msk smör
1 hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2-1 hackad röd chili
165 ml lätt kokosmjölk
2 msk lätt creme fraiche
1/2 strimlad paprika

Servera till

1 dl fullkornsbulgur
1/2 hackad röd paprika
2 msk jordnötter
2 msk russin
1 skivad banan

Tillredning


Skär kycklingen i mindre bitar som du bryner i smöret. Lägg i lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa någon minut. Blanda i kokosmjölken. Koka upp och sjud i ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin. Servera till grytan tillsammans med bananskivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0