Sesampanerad wasabilax med bulgursallad
Sesampanerad wasabilax
Soya
Wasabi
Laxfilé
Sesamfrön
Smör till stekning
Bulgursallad
2 dl bulgur
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm malen svartpeppar
1 msk färsk oregano (eller 1/2 tsk torkad)
1/2 rödlök
10 st körbärstomater
2 st morötter
20 st kalamati oliver
1 msk citronsaft
Gör så här
Blanda wasabi (mängd enligt tycke) med soya. Marinera laxfileérna i soyan i åtminstone 30 minuter. Panera laxfileérna i sesamfrön. Stek fileérna i smör på medelvärme.
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Blanda den varma bulguren med olja, vinäger och kryddor. Skala och hacka rödlöken fint. Skölj och halvera tomaterna och skala och skiva morötterna. Blanda i bulguren rödlök, tomathalvor, morötter, oliver och citronsaft.
Kommentarer
Postat av: Elin
Det lät gott!
Postat av: Jenny
Elin: det var gott, så prova gärna :)
Trackback