Vitt te

I dag kände jag för att testa på ett nytt te och köpte därför en föpackning av Clippers vita organiska te med smak av svartvinbär. Måste säga att det var en väldigt mild och god smak på teet.

 

 

För er som inte vet hur vitt te skiljer sig från andra tesorter kommer här en kort beskrivning.

 

Vitt te har behandlats mycket lite. Tebladen torkas på en på låg temperatur efter att de har plockats och hettas inte upp som grönt te. Till skillnad från annat te går inte det vita teet igenom några ytterligare produktionssteg som rullning, fermentering eller upphettning. Därmed behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnena som naturligt finns i tebuskens blad.

 

Det vita teet innehåller mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och har en mycket mild smak. Vitt te kan bestå av både knoppar och blad, eller endast innehålla de vitfjuniga knopparna, s.k. silver needles, och är då mycket dyrt.

 

För övrigt har jag jobbat i dag, dragit spinning på Lady Line, tvättat kläder inför Köpenhamnsresan  blekt min råttfärgade rot och fixat mina naglar. I morgon kväll blir det till att packa för på fredag bär det av direkt efter jobbet, jippiii!

 

Häng med på spinning i morgon kväll på Wasa Sportsclub om du har lust. Jag turar och drar ett pass kl. 18.45. Ses där :)


Kommentarer
Postat av: Liza

Ahaa, jag HAR faktiskt funderat på vad juttun är med det vita teet, men har aldrig liksom kommit mig för att ta reda på. Fint. Nu ska jag alltså ínhandla det, jag drikcer alltid te på jobbet! :)

2010-09-09 @ 07:36:30
URL: http://lizalopare.blogspot.com
Postat av: Jenny

Liza: Var första gången som jag själv drack vitt te också, men måste säga att det var riktigt gott så jag kan varmt rekommendera det :)

2010-09-09 @ 12:25:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0