Ge dig själv tid

Dagens morgonlänk är över. Lite trött var jag då jag steg upp, men nu efteråt känner jag mig superpigg och redo för dagens utmaningar.

Vanligaste orsaken till att människor inte tar tag i sin träning är tidsbrist. Hur ofta har jag inte hört: Jag skulle också villa träna, men jag har inte tid. jag tycker att det är en dålig ursäkt till att inte ta hand om sig själv. Visst finns det många "hinder" i vardagen som kan göra det svårt att hitta tid för träning: jobb, barn, hus osv. som skall skötas om.

Mitt tips är, börja prioritera dig själv. Stig upp en halv timme tidigare på morgonen. Är du för trött beror det högst antagligen på att du har varit vaken för länge kvällen innan. Skippa dokusåporna och lägg dig i stället. Det är alltid lätt att hitta på orsaker till varför man inte hinner träna. Men hur är det med orsakerna till varför man borde träna?

Vad kan vara viktigare för dig och dina nära och kära än att du är frisk?  Vad kan vara viktigare än att prioritera din hälsa och ditt välbefinnande, både på kort och lång sikt?" Du måste ge dig själv tid att ta hand om dig.

Hittade ett citat i Jonas Coltings bok som beskriver detta väldigt bra:

"The miracle isn't that I have finished.
The miracle is that I had the courage to start".

Början kan kännas tung, men börja på så ska du se att du märker av en förändring i ditt välbefinnande rätt snabbt. Investera i din kropp, ditt viktigaste redskap genom livet.

Dags för mig att dricka upp min lingonsmoothie och skynda till jobbet. Trevlig atrbets-/skoldag åt er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0