Maräng- och hallontårta med fräscha smaker



6 äggvitor
2 dl strösocker

margarin eller smör till formen
ca 1 dl kokosflingor eller flagad mandel

4 dl turkisk joghurt
100 g hallon (frysta eller färska)
1/2 dl flytande honung
finrivet limeskal

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Smörj en springform (med löstagbar kant), 24 cm i diameter. Strö kokos eller flagad mandel på insidan av kanten. Klicka ut marängsmeten i formen. Grädda i 60 minuter i 150 grader. Låt marängbottnen svalna och lossa därefter formens kant. Bred på turkisk joghurt. Garnera med hallon (låt dem tina något först om de har varit frysta). Ringla över honung och strö på finrivet limeskal och eventuellt lite kokosflingor.

Receptet kommer från "Härliga pajer till middag & dessert" av Kristina Eriksson och Anna Clarén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0